Έργα Καλών Τεχνών!

Από πέρσυ έχουμε αποκτήσει μία αγαπημένη συνήθεια: να διακοσμούμε τις πόρτες (αλλά και τους τοίχους) του σπιτιού μας με τις καλύτερες ζωγραφιες του Πάνου. Ο Πάνος κλείνε τα 6 σε ένα μήνα, δηλαδή μόλις αποφοίτησε από το Νηπιαγωγείο. Δημοτικό, σου ερχόμαστε!

Σήμερα λοιπόν ήταν η μέρα της διακόσμησης! Αδειάσαμε την υπέροχη  τσάντα που ετοίμασαν οι δασκάλες από τις εργασίες και, αφού ξεχωρίσαμε τις καλύτερες και αγαπημένες, τις κρεμάσαμε! Φέτος έβαλα μία και στο δωμάτιο μας, ένα ανθισμένο κλαδί αμυγδαλιάς! Αλλά τα πιο πολλά μπήκαν σε δίαφορες πόρτες του σπιτιού μας! Με αυτό τον τρόπο κάθε μέρα και κάθε στιγμή βλέπουμε εικόνες που μόνο ευτυχία μας χαρίζουν!

Η μικρούλα (17 μηνών) μας κοιτούσε γεμάτη απορία στην αρχή! Μετά άρχισε να διεκδικεί μία θέση εργασίας! Για αυτό το λόγο τις δώσαμε ένα καμβαδάκι και τέμπερες! Το αποτέλεσμα? Ορίστε!

Για να κάνετε το μωρό σας να σας χαρίσει την πρώτη του ακουαρέλα ακολουθείτε τα εξής βήματα:

  1. παίρνετε 1 καμβαδάκι πχ 20εκΧ20εκ
  2. διαλέγετε χρώματα από ακουαρελα που σας αρέσουν και σχηματίζετε τελίτσες χρώματος πάνω στον καμβά
  3. θα χρειαστείτε και μία σακούλα με zip για να βάλετε το καμβαδάκι μέσα
  4. Κλείνετε τη σακούλα και τη δίνετε στο μικρό σας. Αφήστε το να παίξει όσο θέλει! Ο τρόπος που αναμειγνύει τα χρώματα πραγματικά θα το μαγέψει. Μόλις τελειώσει απλά βγάλτε το καμβαδάκι προσεκτικά από το σακουλάκι και αφήστε το να στεγνώσει. Όταν είναι έτοιμο βάλτε το κάπου να το βλέπετε και να σας κάνει κάθε φορά να χαμογελάτε γλυκά! Πού ξέρετε…? Μπορεί να έχετε στο σπίτι σας τον επόμενο…Πικάσο, Νταλί, Βαν Γκογκ, Πόλοκ….

 

Spread the love

Σχολιάστε