Αντιηλιακό: Η Σωστή Του Χρήση

Το αντιηλιακό και το μαγιώ μας είναι δύο από τους βασικούς πρωταγωνιστές του καλοκαιριού. Τα χρειαζόμαστε και τα δύο για να απολαύσουμε τη θάλασσα! Μαγιώ

photo: Photo by Kori Nori on Unsplash

σίγουρα θα έχουμε 2 – 3 για να ξαλλάζουμε, αλλά το αντιηλιακό μας είναι ένα, άντε το πολύ δύο: ένα για το σώμα και ένα για το πρόσωπο. Όλοι μας γνωρίζουμε τη σπουδαιότητα σχετικά με τη χρήση του αντιηλιακού και όλοι μας λίγο πολύ ξέρουμε πώς πρέπει να το χρησιμοποιούμε. Για αυτούς τους λόγους το σημερινό άρθρο θα είναι σύντομο και περιεκτικό! Ίσα ίσα να θυμηθούμε τα βασικά για τον πρωταγωνιστή του καλοκαιριού.

  1. Αν έχεις περσινό αντιηλιακό ελέγξε αν έχει λήξει ή όχι. Συνήθως η διάρκεια ζωής που μπορεί να έχει είναι ένας χρόνος. Τώρα, αν δε θυμάσαι πότε το ανοίξες, παρατηρήσε την υφή και τη μυρωδιά του. Οτιδήποτε περίεργο παρατηρήσεις θα σημαίνει ότι πρέπει να το αντικαταστήσεις.
  2. Καλό είναι να χρησιμοποιείς αντιηλιακό με τουλάχιστον 30 ΔΠ και να σιγουρευτείς ότι προστατεύει και από την UVA & UVB ακτινοβολία.
  3. 15 λεπτά χρειάζεται το αντιηλιακό σου για να ενεργοποιηθεί. Επομένως φρόντισε να το εφαρμόσεις 15 πριν την έκθεσή σου στον ήλιο.
  4. Καλό είναι να το βάζεις  γυμνή/ός μπροστά στον καθρέπτη σου. Με αυτόν τον τρόπο δε θα σου ξεφύγει κανένα σημείο.
  5. Ποτέ μην ξεχνάς να βάζεις αντιηλιακό στα αυτιά, στο επάνω μέρος των πελμάτων σου και στο σημείο του μετώπου που αρχίζουν τα μαλλιά σου. Είναι γεγονός ότι τα ξεχνάμε τα σημεία αυτά και συνήθως είναι λίγο… ροδοψημένα!
  6. Κάθε 2 ώρες πρέπει να ανανεώνεις το αντιηλιακό σου και αυτό μόνο αν είσαι από τους τύπους που αράζουν στην πετσέτα/ξαπλώστρα και διαβάζουν το βιβλίο τους. Αν όμως κινείσαι, ιδρώνεις ή βουτάς στη θάλασσα τότε φρόντισε να το ανανεώνεις συχνότερα.
  7. 10πμ – 2μμ είναι οι πιο επικύνδινες ώρες για να εκτεθείς στο χάδι του ήλιου. Αν είναι οι ώρες που πας στην παραλία ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥ!

Και για να κλείσω όμορφα αυτό το άρθρο, να σου θυμήσω ότι το άλλο ΣΚ είναι long weekend που λένε και οι ξένοι! Τριήμερο Αγίου Πνεύματος! Η πρώτη καλοκαιρινή εξόρμηση πλησιάζει. Είτε μείνεις στην πόλη, είτε φύγεις, μία θάλασσα ίσως να πας! Για αυτό ρίξε μια ματιά στα αντιηλιακά σου! Και αν πας μην ξεχάσεις το καπέλο σου, ένα στεγνό μαγιώ (μην μείνεις με το βρεγμένο…) και πρόσεξε τα κοκτεϊλάκια στην παραλία γιατί παχαίνουν και μπορεί να σε κάνουν να παραχαλαρώσεις και να ξεχάσεις να ανανεώσεις το αντιηλιακό σου!

Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους! Καλές βουτιές!

ΥΓ: Αν δεν ξέρεις τί αντιηλιακό σου χρειάζεται βρες το σωστό για εσένα εδώ.

Spread the love

Σχολιάστε