Αχ, Πόσο θα Ήθελα να Είχα ΜΙΑ Τσάντα…

Η αγαπημένη μου τσάντα για το καλοκαίρι είναι η τσάντα της παραλίας. Οι λόγοι είναι απλοί: “με πάει” στη θάλασσα, “με φέρνει” πιο κοντά στον ήλιο και μου θυμίζει κάθε χρόνο, κάθε φορά που εμφανίζεται ότι η καλύτερη εποχή του χρόνου είναι εδώ!

Είχα διάφορες τσάντες για την παραλία: τσάντες που χωρούσαν απλά μία πετσέτα, αλλά και λίγο μεγαλύτερες. Μεγαλώνοντας τα κριτήρια επιλογής γίνονταν πιο συγκεκριμένα: η τσάντα για την παραλία έπρεπε να ήταν στυλάτη, να ταίριαζε με το ύφος του εκάστοτε μαγιό και να χωρούσε τα απαραίτητα. Όταν λέω απαραίτητα εννοώ και αυτά που “προστάζει το πρωτόκολο”, αλλά και τις προσωπικές μας επιλογές.

Αν κάτσω και σκεφτώ για τα απαραίτητα, θα έλεγα ότι είναι τα εξής: πετσέτα – ψάθα, γυαλιά ηλίου, καπέλο, 2ο μαγιό και ένα νεσεσέρ που να περιέχει αντιηλιακό σώματος & προσώπου, στικ για τα τσιμπίματα, αντιηλιακό προϊόν για τα μαλλιά (ίσως προστατευτικό lip stick…). Τα επιπλέον απαραίτητα για μένα είναι μεταλλικό νερό για το πρόσωπο (σε spray), χαρτομάντηλα, 1 μπουκάλι νερό, κάποιο βιβλίο (ή περιοδικό, ανάλογα τις ορέξεις) και μία 2η καθαρή πετσέτα. Ποτέ δεν άντεχα την αίσθηση του βρεγμενου πάνω μου. Ξέρετε, η πετσέτα στεγνώνει πάντα τελευταία. Και όταν η ώρα περνάει και ο ήλιος χαμηλώνει, η υγρασία της πετσέτας πάνω στην ξαπλώστρα ή στη ψάθα είναι κάτι που με κάνει να νοιώθω άβολα. Αυτό το διορθώνω με μία δεύτερη καθαρή πετσέτα. Και μην ξεχνιόμαστε, όλα αυτά τοποθετημένα τακτικά στη στυλάτη αγαπημένη μου τσάντα! Περιττό να σας πω ότι και το νεσεσέρ ταιριάζει απόλυτα…

Και καθώς γράφω αυτές τις γραμμές, ψάχνω να βρω τη φετινή μου στυλάτη τσάντα. Κοιτάζω δεξιά, κοιτάζω αριστερά και δεν τη βρίσκω πουθενά! Και αμέσως επιστρέφω στο σήμερα… Στο σήμερα που έχω 2 υπέροχα παιδιά. Σε αυτό το σημέρα που δεν έχω πια αυτήν τη μία και μοναδική στυλάτη τσάντα για την παραλία… Όχι, δεν πάω στην παραλία χωρίς τσάντα! Απλά, πλέον έχω 3, στυλάτες είναι εννοείται, απλά δεν είναι απόλυτα ταιριασμένες (καθόλου θα έλεγα) με το εκάστοτε μαγιό.

Τώρα είμαι σίγουρη ότι λέτε: “Μα καλά, 3 τσάντες! Τί τις θέλει; Τί βάζει μέσα; Πόσα κουβαλάει;” Τα απολύτως απαραίτητα!

Η μία τσάντα έχει τις πετσέτες μας, 4 τον αριθμό και το νεσεσέρ που περιέχει: παιδικό αντιηλιακό με 50ΔΠ, αντιηλιακό για μένα με 30ΔΠ, αντιηλιακό για το πρόσωπο, αντιηλιακό μαλλιών, χαρτομάντηλλα, μεταλλικό νερό για το πρόσωπο σε spray, στικ για τα τσιμπήματα, σταγόνες κορτιζόνης (απαραίτητες για τις πρώτες βοήθειες σε περίπτωση αλλεργικής αντίδρασης) και μία μικρή καθαρή πετσέτα για το πρόσωπο. Αυτό το νεσεσέρ είναι ο λόγος που η τσάντα αυτή είναι η πιο βαριά…

Η δεύτερη τσάντα έχει: 2ο μαγιό και καθαρές αλλαξιές για τα παιδιά (εντάξει, βάζω και το δικό μου 2ο μαγιό μέσα), πάνες, μωρομάντηλα, κρέμα αλλαγής πάνας, φρούτα και ξηροκάρπια (ο Πάνος τα τιμάει πάντα, ακόμα και στην παραλία), το φαγητό της μικρής και νερό. Τα καπέλα μας και τα γυαλιά μας τα φοράμε…

Η τρίτη έχει τη διασκέδασή μας μέσα: 3 ψάθες, τρόμπα, σωσίβιο για τη μικρή, μάσκες, αναπνευστήρες, γυαλιά για βουτιές, κουβαδάκια, φτυαράκια, waboba, μπαλάκια, τουβλάκια κολύμβησης (σε περίπτωση που η θάλασσα είναι λίγο αγριεμένη) και ό,τι άλλο κουβαλάμε κάθε φορά από την παραλία (πέτρες, κοχύλια, άμμος…). Ευτυχώς που υπάρχει και ο κ. Γιάννης που νοικιάζει τις ομπρέλες και ξαπλώστρες στην παραλία και μας αποθηκεύει την ταιράστια σαμπρέλα μας!

Οι 2 βασικές είναι μάυρες back packs και η άλλη έχει για χρώμα ένα αστραφτερό και καλοκαιρινό κίτρινο. Και όπως πολύ καλά καταλάβατε, βιβλίο δεν κουβαλάω και η δεύτερη στεγνή πετσέτα δε μου χρειάζετε πλέον (που καιρός για άραγμα!). Αυτό που παραμένει ίδιο είναι οι τακτοποιημένες τσάντες. Όσο και αν σας φαίνεται περίργο, τα πράγματα τοποθετούνται και παραμένουν σε τάξη, γιατί μόνο έτσι βρίσκω αμέσως αυτό που θέλω. Και στις 3 τσάντες για την παραλία!

Εσείς, ακόμα μία τσάντα παίρνετε στην παραλία?

Καλή εβδομάδα!

ΥΓ: Δε μπορώ να σας κρύψω το πόσο πολύ αναπολώ την εποχή που με ενοχλούσε η βρεγμένη πετσέτα πάνω στην ξαπλώστρα και έβγαζα από τη ΜΙΑ μου τσάντα τη στεγνή…χαχαχα!

 

 

Spread the love

Σχολιάστε