Βαρεμάρα ή Μελαγχολία, Παρακαλώ; Τίποτα Από Τα Δύο, Ευχαριστώ!

Βαρεμάρα ή μελαχγολία; Τί να διαλέξω τώρα που η νέα χρονιά είναι ήδη εδώ και σιγά σιγά τα φωτάκια κλείνουν;

Είναι γνωστό σε όλους μας ότι οι γιορτές φέρνουν μαζί τους και τη μελαγχολία… Η μελαγχολία φέρνει τη βαρεμάρα… Ή μήπως η βαρεμάρα φέρνει τη μελαγχολία; Βαρεμάρα ή μελαγχολία, είναι και οι δύο καταστάσεις που δεν μας αρέσουν καθόλου! Έχω μπει σε μια διαδικασία, ήδη από το καλοκαίρι, να μην επιτρέπω στον εαυτό μου να μελαγχολεί όταν κάτι αρκετά έντονο τελειώνει: καλοκαιρινές διακοπές, Χριστούγεννα, μία εκδήλωση που την προετοίμαζα καιρό και ένα σωρό άλλα γεγονότα που ο καθένας από μας θεωρεί σημαντικά και ευχάριστα (δες εδώ πώς προσαρμόστηκα μετά τις καλοκαιρινές μας διακοπές)

Αυτό είναι το πρώτο μου άρθρο για τη νέα χρονιά. Κατ’ αρχάς να καλοσωρίσω το 2018! Και κατά δεύτερον να το ενημερώσω ότι οι πρώτες μέρες του δε θα με βρουν ούτε να βαριέμεαι ούτε να μελαγχολώ, γιατί περιμένω και ελπίζω η νέα χρονιά μόνο καλά να φέρει! Σε αυτό το πρώτο μου άρθρο δεν πρόκειται να σας δώσω συμβουλές για να αντιμετωπίσετε τη μελαγχολία της μετά εορτών επόχής, γιατί δεν ξέρω κάποια συνταγή για αυτό… Αυτό όμως που γνωρίζω από προσωπική μου πείρα είναι ότι αν έχουμε μία γεμάτη μέρα την οποία τη μοιράζουμε σε πράγματα που πρέπει να κάνουμε και σε πράγματα που θέλουμε να κάνουμε, τότε το δίλλημα βαρεμάρα ή μελαγχολία δεν υφίσταται. Αλλά, αν πάλι υπάρχουν στιγμές που είμαστε πολύ κοντά στη βαρεμάρα ή μελαγχολία, τότε σας έχω την απόλυτη λίστα για να βγείτε από τη δύσκολη θέση. Κάποια από αυτά τα κάνω σύχνα, άλλα πιο σπάνια και μερικά είμαι έτοιμη να τα δοκιμάσω, γιατί η ζωή θέλει ποικιλία!

  1. Βγες έξω και περπάτησε.
  2. Πάρε αλτήρες (κοινώς βαράκια) και κάνε ασκήσεις για τα χέρια: απλές πιέσεις δικεφάλων είναι ότι πιο εύκολο μπορείς να κάνεις!
  3. Οργάνωσε έκεινο το συρτάρι που τα έχει όλα… Εκείνο που γεμίζεις με πράγματα κάθε φορά που θες να βάλεις μία τάξη… Αχ αυτό το συρτάρι, πόσα πράγματα χωράει και πόσα πράγμτα μπορεί να κρύβει!
  4. Βάλε πλυντήριο!
  5. Πήγιανε στο γυμναστήριο! Ξέρω, όταν βαριέσαι είναι δύσκολη απόφαση, αλλά αν το κάνεις θα το ευχαριστηθείς!
  6. Καθάρισε τα mail σου και ξεφορτώσου όσες εγγρφές δε σου χρειάζονται πλέον. Οργάνωσε τα mail που σου χρειάζονται σε φακέλους για να τα βρίσκεις πιο εύκολα.
  7. Πήγαινε στην κουζίνα και φτιάξε ένα κέικ. Είτε έχεις παιδιά είτε όχι, ένα κομμάτι κέικ είναι ότι πρέπει για πρωινό ή δεκατιανό για το σχολείο ή τη δουλειά.  Μία εύκολη και νόστιμη συνταγή θα βρεις εδώ.
  8. Βάψε τα νύχια σου. Όχι, δε χρειάζεται να κλείσεις ραντεβού! Όπως είσαι, με πυτζάμες ή φόρμες άρπαξε το μανό από το ντουλάπι και ομόρφυνε τα χέρια σου!
  9. Χάζεψε video clip. Αν έχεις και παιδιά, αυτό θα το διασκεδάσουν!
  10. Δοκίμασε νέα χτενίσματα για σένα ή για την κόρη σου. Άνοιξε το youtube και πάρε μαθήματα!
  11. Ακόνισε το μυαλό σου με παιχνίδια στρατηγικής. Δεν το έχω κάνει ποτε…μάλλον ήρθε η ώρα
  12. Κάνε μία αλλαγή στη διακόσμηση του σαλονιού ή του υπνοδωματίου σου. Ίσως και η είσοδος να χρειάζεται… κάτι…  Πάρε ιδέες εδώ.
  13. Διάβασε ένα βιβλίο ή πάρε ένα περιοδικό (μόδας, ίσως?) από το περίπτερο.
  14. Πάρε τηλέφωνο κάποιον φίλο που έχεις καιρό να δεις! Συνήθως αυτά τα τηλέφωνα καταλήγουν σε ωραίες συναντήσεις.
  15. Δες τηλεόραση.
  16. Τσέκαρε και ενημέρωσε το βιογραφικό σου. Ξέρω, δύσκολές εποχές, αλλά πότέ δεν ξέρεις!
  17. Γράψε ένα γράμμα σε κάποιο αγαπημένο πρόσωπο που είναι μακρυά. Όταν το λάβει, θα χαρεί πολύ!
  18. Κάνε ένα αφρόλουτρο. Μπορεί να είνα μυρωδάτο αλλά και αποτοξινωτικό και χαλαρωτικό.
  19. Ξεκίνα κάποιο παζλ
  20. Στείλε ένα e-mail σε κάποιο πρόσωπο που θαυμάζεις ή σε κάποιον blogger που ακολουθείς. Να ‘σαι σίγουρος ότι ο blogger θα χαρεί και θα σου απαντήσει άμεσα!
  21. Κάνε έρευνα για τις εθελοντικές πράξεις που συμβαίνουν κοντά σου και οργανώσου!
  22. Οργάνωσε ένα σουαρέ με καλούς φίλους. Βρες τη μέρα, κάνε τα τηλέφωνά σου, φτιάξε το μενού και ετοιμάσου για τη μέρα που θα υποδεχτείς τους φίλους σου.
  23. Πάρε τις χρωμοσελίδες σου, τους μαρκαδόρους σου και τα χρωματιστά σου μολύβια και ζωγράφισε. Αν δεν έχεις δικά σου χρώματα, δανείσου από τα παιδιά σου. Αν πάλι δεν έχεις χρωμοσελίδες εκτύπωσε μερικές εδώ
  24. Βάλε το αγαπημένο σου CD που έχεις καιρό να ακούσεις και άστο να παίξει μέχρι τέλος. Ή μπορείς να φτιάξεις τη δική σου λίστα με τη μουσική που χρειάζεσαι αυτές τις δύσκολες ώρες….
  25. Skype ή Facetime με κάποιον αγαπημένο και ξενητεμένο (νομίζω ότι πρέπει να το εφαρμόσω με τόσα αγαπημένα προσωπα μακρυά…)
  26. Γκούγκλαρε για events που θα λάβουν χώρα κοντά σου και οργάνωσε την επόμενη έξοδο.
  27. Άρχισε το δικό σου blog
  28. Άνοιξε το pinterest και χάζεψε όλα αυτά που σε ενδιαφέρουν ή σε κάνουν να χαλαρώνεις.
  29. Δες παλιές φωτογραφίες
  30. Βάλε μουσική και χόρεψε
  31. Ολοκλήρωσε αυτό το project που τόσο καιρο συνεχώς αναβάλεις…
  32. Χάζεψε στα on line καταστήματα. Άμα σε “παίρνει”, κάνε και καμία αγορά.
  33. Πλύνε τα πινέλα του μακιγιάζ σου (με χλιαρό νερό, ήπιο σαπούνι και αν θες πέρασετα με ξύδι για απολύμανση) και καθάρισε το νεσεσέρ σου από τα προϊόντα που δε χρησιμοποιείς ή έχουν τελειώσει.
  34. Διέγραψε φωτογραφίες από το κινητό σου και μετέφερε αυτές που θες στο PC σου. Έτσι θα έχεις χώρο για περισσότερες αναμνήσεις.
  35. Οργάνωσε τις επόμενες διακοπές σου, ολιγοήμερες ή μακράς διαρκείας.
  36. Αν σου αρέσει το κρασί, κάνε μία έρευνα και γίνε ένας μικρός οινολόγος αρχίζοντας από το αγαπημένο σου κρασί: λευκό, κόκκινο, ροζέ, ξηρό, γλυκό…
  37. Θέσε τις βάσεις για το επόμενο σου εγχείρημα, όποιο και να είναι αυτό. Φτιάξε το πλάνο σου και ξεκίνα!
  38. Ίσως η βαρεμάρα σου έχει χτυπήσει την πόρτα γιατί είσαι home alone… Είναι η καλύτερη στιγμή να κοιμηθείς λιγάκι!
  39. Πλύνε τα τζάμια! Ακραίο, το ξέρω, αλλά όταν θα πίνεις τον καφέ σου δίπλα στην τζαμαρία θα με θυμηθείς. Και επίσης το πλύσιμο των τζαμιών αποτελεί μια αγχολιτική εργασία…
  40. Φτιάξε λίστες με πράγματα που πρέπει να γίνουν αλλά και που θες να κάνεις. Κράτησέ τες και σημείωνε σε αυτές ότι έχει τακτοποιηθεί. Χρησιμοποίησε χρώμα για να ομορφύνεις τις λίστες σου.
  41. Οργάνωσε την ντουλάπα σου
  42. Αγόρασε λουλούδια για τα βάζα σου.
  43. Φτιάξε detox ρόφημα.  Εδώ θα βρεις πολλές συνταγές!
  44. Κάνε έρευνα στο διαδύκτιο ή πήγαινε σε μία βιβλιοθήκη για κάποιο θέμα που σε έχει εντυπωσιάσει ή προβληματίσει.
  45. Ξεκαθάρισε τα ρούχα των παιδιών σου. Είμαι σίγουρη ότι θα βρεις αρκετά ροχαλάκια που τους έχουν μικρύνει, αλλά είναι απαραίτητα για κάποια άλλα παιδιά. Ας γεμίσουμε τους κόκκινους κάδους, λοιπόν!

Καλή χρονιά να έχουμε!

Spread the love

4 σκέψεις στο “Βαρεμάρα ή Μελαγχολία, Παρακαλώ; Τίποτα Από Τα Δύο, Ευχαριστώ!”

  1. Καλη χρονια κ οπως λενε στην Κεφαλονια “Καλη αποκοπη”!!!
    Απλα ουσιαστικη… Πολλα θα τα υλοποιησω κ να προσθεσω να ψαξω σπορους- φυτα που μου αρεσουν κ να τους φυτεψω σε ενα αυτοσχεδιο θερμοκηπιο που θα το βρω ωφελιμο σε 2-3 μηνες!!!

    Απάντηση
    • Καλώς ήρθες, Χρυσή! Χαίρομαι που βρίσκεις ενδιαφέρουσα τη λίστα μου! Χαίρομαι πάρα πολύ που θα τα λέμε! Καλή εβδομάδα! (συγγνώμη που άργησα να σου απαντήσω…)

      Απάντηση

Σχολιάστε