Γύρισα…?

Επέστρεψα… Όχι μόνη μου! Αλλά ούτε και με όλους! Ο μικρός άντρας της παρέας μας έμεινε πίσω να συνεχίσει τις διακοπές του. Ελπίζω να έπιστρέψει πριν αρχίσουν τα σχολεία! Η μαμά (εγώ δηλαδή), ο μπαμπάς και η πριγκίπισσά μας είμαστε στην Αθήνα…

Φέτος αποφάσισα να εγκλιματιστώ μετά τις διακοπές μου όσο γίνεται πιο γρήγορα και πιο όμαλα. Για το λόγο αυτό, ξεπακετάρισα και τακτοποίησα τα πράγματά μας αμέσως. Ευτυχώς πολλά άπλυτα δεν έιχαμε (τα είχα τακτοποιήσει πριν τις διακοπές), αλλά, έτσι για το καλό έβαλα και ένα πλυντήριο! Το άπλωσα και την επόμενη μέρα το μάζεψα. Επίσης την επόμενη μέρα καθάρισα το σπίτι και το τακτοποίησα. Η τακτοποίηση, βέβαια κρατάει λίγο… Η μικρή μας είναι πάντα έτοιμη για παιχνίδι και τα λόγια του τύπου: “Ρε παιδιά, μόλις τακτοποίησα και καθάρισα! Ας μείνει έτσι το σπίτι για ένα βράδυ!”, δε μετράνε, δε μασάει που λέμε!

Τώρα θα αναρωτιέστε με όλα αυτά που κολλάει το “ομαλά”? Κολλάει, γιατί όλα είναι στο μυαλό μας τελικά.

Αν γυρίσω το χρόνο πίσω, θυμάμαι πολλές φορές τον εαυτό μου να διαβάζει και να ξαναδιαβάζει κάθε χρόνο μετά τις καλοκαιρινές μας διακοπές όλα αυτά τα άρθρα περί “…πως να επιστρέψεις με καλή διάθεση στη δουλειά”, “διώξε τη μελαγχολία μετά τις διακοπές” και όλα τα σχετικά. Διάβαζα και ξαναδιάβαζα, αλλά καμία προκοπή… Θέλω να πω ότι τίποτα από τις πληροφορίες που έπαιρνα δε με βοήθησαν ουσιαστικά. Αυτό δεν οφειλόταν στο ότι τα άρθρα ήταν λάθος, αλλά στο γεγονός ότι εγώ η ίδια δεν ήθελα να δεχτώ το τέλος των διακοπών μου. Και εδώ υπάρχει η μεγάλη παγίδα: άλλο τέλος διακοπών και άλλο τέλος καλοκαιριού. Ευτυχώς η Ελλάδα μας προσφέρει απλόχερα ένα μακρύ καλοκαίρι!

Φέτος είναι η πρώτη χρονιά που γύρισα και η διαθεσή μου είναι καλή, γιατί απλά κατάλαβα ότι είτε είμαι σε διακοπές είτε όχι η ζωή μου είναι πάντα γεμάτη. Γεμάτη από ανθρώπους και στιγμές. Και είμαι πολύ ευγνώμων για αυτό!

Αλλά όπως και να τη δεις την επιστροφή ένα βαθύ αχ το έχει. Είναι ανθρώπινο! Στις διακοπές έχεις κάθε μέρα θάλασσα και κάθε μέρα βόλτες. Ενώ πίσω, έχεις αλλά… Έχεις το σπίτι σου, τους ανθρώπους που άφησες εδώ (και σιγά σιγά επιστρέφουν και αυτοί από τις διακοπές στους) και μια ευκαιρία να πάρεις χαρτί και μολύβι και να σημειώσεις όλα αυτά που θέλεις και υπάρχει η δυνατότητα να κάνεις και στην πόλη. Όχι, δε μιλάω για “στόχους νέας σεζόν”, αλλά για πράγματα καθημερινά που αξίζουν τον κόπο να γεμίσουν τη μέρα σου. Εκτός από τη δουλειά σου έχεις να κάνεις τόσα μέσα στη μέρα: πράγματα υποχρεωτικά και πράγμτα διασκεδαστικά. Ε, λοιπόν τώρα είναι η στιγμή τη λέξη “υποχρεωτικά” να την περιορίσεις!

Εγώ την έφτιαξα τη λίστα μου και κατάφερα το “υποχρεωτικά” να το περιορίσω αρκετά. Και το μεγαλύτερο μυστικό μου είναι ότι τις υποχρεώσεις τις ονόμασα βόλτες για μένα και τη μικρή: βόλτα στο ΚΕΠ, βόλτα στο σούπερ μάρκετ, βόλτα στο ΙΚΑ, έχουμε τρελλαθεί στις βόλτες!

Και η check list της εβδομάδας προσαρμογής πάει κάπως έτσι:

  • μπάνιο στη θάλασσα: μην ξεχνάμε ότι το καλοκαίρι είναι ακόμα εδώ. Και η Αττική έχει πολλές ηλιόλουστες ακτές. Κάναμε 2 μπανάκια!
  • περιποίηση ομορφιάς: να κάνω πήλινγκ και μάσκα βαθιάς ενυδάτωσης στο πρόσωπο 2 φορές μέσα στην πρώτη εβδομάδα της επιστροφής μου. Καθημερινό ντούζ χρησιμοποιώντας ένα ελαφρύ πήλινγκ – αφρόλουτρο για το σώμα και ενυδάτωση αμέσως μετά. Δεν ξεχνάω τα χεράκια και τα ποδαράκια μου. Το χρώμα στα άκρα πάντα μου φτιάχνει τη διάθεση!
  • συνάντηση με αγαπημένα πρόσωπα: είναι η πιο ωραία στιγμή να αναβιώσουμε αλλά και να μοιραστούμε όλες αυτές τις ωραίες στιγμές των διακοπών γύρω από ένα τραπέζι με αγαπημένους, κρασάκι και καλό φαγητό. Στόχος: όσο το δυνατόν περισσότερες συναντήσεις. Κατάφερα δύο μέσα στην ίδια βδομάδα!
  • πρωινές “βολτούλες”: απαραίτητες για την ομαλή επικονωνία μου με τους δημόσιους φορείς για όλη τη χρόνια που ακολουθεί!
  • να φτιάξω κάτι διαφορετικό: μπείτε στην κουζίνα και φτιάξτε κάτι που δεν το έχετε ξανακάνει. Είναι ωραία πρόκληση! Ξεσκονίστε βιβλία μαγείρικης, γκουγκλάρετε συνταγές και φτιάξτε κάτι για αυτούς που αγαπάτε ή απλά για σας. Εγώ εφτιάξα ψωμί του τοστ και πανέυκολα κρουασανάκια με πραλίνα, μμμ! (Σύντομα θα μοιραστώ μαζί σας τις συνταγές. Μείνετε συντονισμένοι!)
  • απαλλάσομαι από τα πράγματα που δεν θέλω: ρούχα και αντικείμενα που πλέον δε χρησιμοποιώ τα “διώχνω”: ρούχα και αντικείμενα σε καλή κατάσταση τα προσφέρω και τα άλλα τα ανακυκλώνω. Φέτος έβαλα μία τάξη στην αποθήκη. Τακτοποιήθηκε και ξελάφρυνε λιγάκι.
  • και φυσικά παιχνίδι! Δεν το ξεχνάμε ποτέ! Είναι ο καλύτερος τρόπος για να περνάμε ωραίο χρόνο με τα παιδιά μας!

Έτσι η πρώτη βδομάδα μετά τις διακοπές μας έφτασε στο τέλος της. Καθόλου άσχημα, θα έλεγα! Και μάλλον το ερωτιματικό στον τίτλο θα πρέπει να πάει αλλού, γιατί ΓΥΡΙΣΑ!

Καλώς σας βρήκα όλους!

Spread the love

1 σκέψη στο “Γύρισα…?”

Σχολιάστε