Διάρκεια Αρώματος: Τα Μυστικά Κόλπα Για Να Το Πετύχετε

Η μεγάλη διάρκεια αρώματος είναι αυτό που θέλουμε να πετύχουμε κάθε φορά που φοράμε την αγαπημένη μας κολώνια. Και επειδή οι γιορτές των Χριστουγέννων είναι προ των πυλών, που σημαίνει ότι θα κυκλοφορήσουμε αρκετά, κάλο είναι να μάθουμε και τα μυστικά για το πως να κάνουμε το αγαπημένο μας άρωμα να κρατήσει λίγο παραπάνω από ότι συνήθως. Πέρσυ τέτοια εποχή μοιράστηκα μαζί σας Χριστουγεννιάτικες Συμβουλές Ομορφιάς, μαζί με αυτές πάρτε και μυστικά για μεγάλη διάρκεια αρώματος για να καταπλήξετε τα πλήθη και αυτές τις γιορτές 😉 !

 1. Κατ’ αρχάς, θα πρέπει επιτέλους να μάθουμε τις μορφές ή τα είδη των αρωμάτων. Τα σπρέι σώματος, eau de cologne, ή eau de toilette έχουν χαμηλή συγκέντρωση αρωματικών ελαίων και ένα πιο ήπιο άρωμα, που σημαίνει μικρή διάρκεια αρώματος. Τα αρώματα eau de parfum και extrait de parfum είναι πολύ πιο δυνατά και κρατούν περισσότερο.
 2. Κατά δεύτερον, θα πρέπει το άρωμα να εφαρμόζεται στα σημεία παλμού. Αυτά είναι ο λαιμός, οι καρποί, το εσωτερικό των αγκώνων, το πίσω μέρος των γονάτων και οι γάμπες.
 3. Ποτέ δεν τρίβουμε τους καρπούς μας όταν φοράμε το άρωμά μας. Έχω μία γνωστή που έχει ένα αρωματοπωλείο και το πρώτο πράγμα που έμαθα για τα αρώματα ήταν αυτό. Πιο συγκεκριμένα μου έχει πει ότι όταν τρίβουμε τους καρπούς “τραυματίζουμε” το άρωμα… Δηλαδη καταστρέφουμε όλες τις υψηλές του νότες που είναι αυτές που μας κάνουν να μυρίζουμε όμορφα.

 4. Ενυδάτωση. Πριν βάλεις το άρωμά σου ενυδατώσου! Το λιπαρό δέρμα κλειδώνει το άρωμα με αποτέλεσμα να επιμηκύνεται η διάρκειά του. Προσοχή μόνο στην επιλογή της ενυδατικής: η μία άοσμη ή αυτή του αρώματος.
 5. Βαζελίνη. Έχει την ίδια βάση σκέψης με την κρέμα, δηλαδή κάνει το δέρμα λιπαρό. Πριν βάλετε το αγαπημένο σας άρωμα βάλτε λίγη βαζελίνη στα σημεία παλμού. Με αυτόν τον τρόπο θα έχετε μεγαλήτερη διάρκεια αρώματος.
 6. Βούρτσα. Αλλό ένα έξυπνο κόλπο είναι να αρωματίσουμε τη βούρτσα μας πριν χτενίσουμε τα μαλλιά μας. Με αυτόν τον τρόπο κάθε φορά που κουνάμε το κεφάλι μας ή τινάζουμε τα μαλλιά μας θα γεμίζουμε αρώματα. Εμένα αυτό το κόλπο μου αρέσει πολύ γιατί, ακόμα και να κάνω το ντουζάκι μου, όταν θα πέσω στο κρεβατάκι μου θα μου έρθει το άρωμα μου στη μύτη μου, επειδή αρωμάτισα τη βούρτσα…
 7. Αποθήκευση. Καλό είναι να μην αφήνετε την κολώνια σας στο μπάνιο, γιατί η υγρασία αποδυναμώνει το άρωμα της. Κρατήστε την στο δωμάτιο σας και μέσα στο κουτί της γιατί το φως είναι και αυτό ένας παράγοντας που μπορεί να καταστρέψει το άρωμα.
 8. Το άρωμα δεν το κουνάμε! Κουνώντας το άρωμα αυξάνουμε την πιθανότητα ο αέρας να εισχωρήσει στο μπουκάλι και να προκαλέσει αλλοίωση της ποιότητας του. Αυτή η αλλοίωση θα επηρεάσει και τη διάρκειά του.
 9. Ποια είναι η κατάλληλη στιγμή για να φορέσουμε το άρωμά μας; Η στιγμή έχει σχέση και με τη διάρκεια. Λένε ότι η πιο σωστή στιγμή για να βάλουμε το άρωμά μας είναι όταν θα βγούμε από το μπάνιο και μάλιστα πάνω σε ελαφρώς υγρό δέρμα. Περιμένουμε λίγο μέχρι να στεγνώσει εντελώς και μετά ντυνόμαστε.
 10. Άρωμα κάθε στιγμή. Αυτή είναι μία δική μου φιλική συμβουλή… Μην περιμένετε ποτέ την σπέσιαλ στιγμή για να φορέσετε το άρωμά σας. Η ζωή, όπως και η φτώχεια, θέλει καλοπέραση, όμορφες γεύσεις, όμορφα αρώματα και καλή παρέα!

Καλό Σαββατοκύριακο! Να θυμάστε ότι είναι το τελευταιο πριν τις γιορτές… Φερθείτε του σαν να είναι Χριστούγεννα!

 

Spread the love

1 σκέψη στο “Διάρκεια Αρώματος: Τα Μυστικά Κόλπα Για Να Το Πετύχετε”

 1. Τερέζα, με το post αυτό μου πατας τον κάλο!!!
  Λατρεύω τα αρώματα, μακάρι να μπορούσα να αγοράζω κι ένα κάθε μήνα…τουλάχιστον!
  Κάποιες από τις συμβουλές τις είχα ξανακούσει, κάποιες όχι! Έχει νόημα πάντως να είνα λίγο υγρό το δέρμα για να απορροφήσει μέρος του αρώματος.
  Το τελευταίο αγαπημένο μου (σε δείγμα μόνο) ήταν το Candy Sugar Pop – Κουφέτο!!!

  Απάντηση

Σχολιάστε