Διατήρησε το Pedicure Σου Άψογο Όλο Το Καλοκαίρι!

Photo by Priscilla Du Preez on Unsplash

Αχ, γλυκό μου Καλοκαιράκι! Σας το έχω ξαναπεί ότι την λατρεύω αυτή την εποχή! Εξάλλου δεν είμαι και η μόνη…. Επίσης ίσως να σας έχω ξαναπεί ότι μου αρέσει πολύ να έχω φτιαγμένο μαλλί και άψογο manicure. Τί να κάνω τώρα, ο καθένας με τα κολλήματά του! Το Καλοκαίρι το μαλλί μου το αφήνω και λίγο στην τύχη του… Το manicure όμως πολύ σπάνια! Τώρα στο χορό μπαίνει και το pedicure! Και εννοείται ότι πάω στο νυχάδικο για να περιποιηθώ τα ποδαράκια μου, αλλά αυτό είναι κάτι που δεν μπορώ να κάνω κάθε βδομάδα γιατί κοστίζει σε χρόνο και σε χρήμα! Αυτό όμως που φροντίζω να κάνω πολύ συχνά είναι να περιποιούμαι τα άκρα μου μόνη μου για να παραμένουν όμορφα μέχρι το επόμενο ραντεβού με τον επαγγελματία (στην περίπτωσή μου είναι η αδελφούλα μου!).

Συμβουλές για άψογο pedicure:

 1. Φροντίζω κάθε βράδυ να πλένω καλά και να ενυδατώνω τα πέλματα μου πριν κοιμηθώ. Η ενυδάτωση μπορεί να γίνει ή με μία κρέμα σώματος, ή με κρέμα χεριών, ή με κάποια ειδική κρέμα για τα πόδια. Αυτή την περίοδο χρησιμοποιώ πλούσια κρέμα χεριών και στα πόδια μου.
 2. Μία φορά την εβδομάδα φροντίζω να κάνω ένα ποδόλουτρο για 10 λεπτάκια. Αφήνω τα πόδια μου να μουλιάσουν για 10 λεπτάκια σε ζεστό σαπουνόνερο ή ρίχνω λίγα άλατα Epson.  Αν  κάτι τέτοιο είναι αδύνατον (επειδή δεν προλαβαίνω ή επείδη μπορεί να βαριέμαι λίγο…), φροντίζω να μείνω λίγο παραπάνω στο ντουζ και να ανεβάσω τη θερμοκρασία λίγο του νερού.
 3. Φτιάχνω σπιτικό πήλινγκ με ελαιόλαδο και ζάχαρη και το εφαρμόζω σε όλο το πέλμα μου με κυκλικές κινήσεις.
 4. Μετά έχει σειρά η ράσπα! Ξεπλένω και στεγνώνω λίγο τα πόδια μου και αρχίζω το τρίψιμο στα σκληρά σημεία του ποδιού μου: φτέρνες και εξωτερικό μέρος του μεγάλου δαχτύλου. Θα σας συμβούλευα αν δεν είστε εξοικειωμένες με τη λίμα των ποδιών να μην το επιχειρήσετε. Καλό είναι να ζητήσετε τη βοήθεια κάποιου ειδικού για να σας δείξει ποιές κινήσεις πρέπει να κάνετε.
 5.   Η μάσκα ποδιών είναι μία ωραία προσθήκη στην περιποίηση των ποδιών σας, αλλά εγώ επειδή θέλω να σας λέω την αλήθεια, παραλείπω αυτό το βήμα.
 6. Αν τα νύχια μου θέλουν κόψιμο τότε τα λιμάρω λίγο.
 7. Σκουπίζω καλά τα πόδια μου και τα ενυδατώνω.

Αυτό που αποφεύγω να κάνω είναι να πειράζω τα πετσάκια γύρω από τα νύχια μου. Αν καθυστερήσω το επόμενο ραντεβού μου τότε ίσως χρειαστεί να τα ξεβάψω και να σπρώξω τα πετσάκια στα νύχια μου προς τα πάνω! Και εννοείται ότι θα τα βάψω! Αν παραλείψω το μούλιασμα των ποδιών, τότε όλη η διαδικασία θα μου πάρει το πολύ 10 λεπτά

Και κάτι λίγο ακόμα:

 • μέλι: αν ανήκετε στην κατηγορία σκληρές φτέρνες τότε αυτό είναι το όπλο σας! Γεμίστε μία λεκανίτσα με ζεστό νερό και βάλτε ένα φλιτζανάκι μέλι. Μουλιάστε τα πόδια σας για 10 λεπτά και συνεχίστε τη δική σας ρουτίνα περιποίησης.
 • επίσης μπορείτε να προσθέσετε γάλα στη λεκανίστα, που είναι ένα φυσικό ενυδατικό προϊόν
 • μπορείτε να αντικαταστήσετε τα άλατα Epson με την ταπεινή μαγειρική σόδα που έχετε στην κουζίνα σας
 • το δικό μου αγαπημένο χρώμα για το φετινό καλοκαίρι είναι το winter glow #203 της CND
 • για άψογο manicure δείτε τις συμβουλές μου σε αυτό το άρθρο.
Spread the love

Σχολιάστε