Καθαρά Λούκια Στη Στιγμή!

Να σας εξομολογηθώ ότι δεν είμαι καμία φοβερή νοικοκυρά. Βαριέμαι όλες τις δουλειές του σπιτιού, δεν υπάρχει καμία που να κάνω με ευχαρίστηση, αλλά τις κάνω όλες με μεγάλη επιτυχία! Πως γίνεται αυτό; Απλά δεν υπάρχει κανένας άλλος να τις κάνει και μου αρέσει το σπίτι μου να είναι καθαρό, τακτοποιημένο και μοσχομυριστό! (Μήπως να πάω να κοιταχτώ?) Τέλοσπάντων, ούτε και καμία φοβερή μαγείρισσα είμαι, αλλά μου αρέσει πολύ το καλό φαγητό! (Μπα, μάλλον θέλω ειδικό!)

Αν με ρωτούσατε να σας πω ποιο είναι το πιο βρώμικο σημείο του σπιτιού μου δε θα δυσκολευόμουν να σας απαντήσω ότι είναι ο “σιδηρόδρομος” του παραθύρου του σαλονιού. Το συγκεκριμένο παράθυρο βρίσκεται πάνω από τον καναπέ, είναι συρρόμενο και πολύ μεγάλο. Το σημείο που βρίσκεται δε με διευκολύνει να το καθαρίσω με την ηλεκτρική σκούπα, με αποτέλεσμα να μένει πάντα… βρώμικο. Αλλά, όπως σας προείπα, μου αρέσει το καθαρό σπίτι… Το συγκεκριμένο παράθυρο το ανοίγω κάθε μέρα και κάθε μέρα έρχομαι αντιμέτωπη με τη… βρώμα του! Διώχνω τις πευκοβελόνες, καθαρίζω με βρεγμένο χαρτί κουζίνας, αλλά σαν καινούριο δε γίνεται!

Ξέρετε το ρητό “όποιος γυρίζει μυρίζει και όποιος κάθεται βρωμεί”? Εγώ το γνωρίζω πολύ καλά και για αυτό ερεύνησα το θέμα “καθαρά λούκια”. Και φυσικά βρήκα τη λύση! Εύκολη, γρήγορη και πάνω από όλα αποτελεσματική. Απλά ρίξτε μια ματιά στο παράθυρό μου, πως ήταν πριν και μετά τον καθαρισμό!

                    

Καταπληκτικό? Έγω έχω καταενθουσιαστεί! Τώρα κάθε φορά που ανοίγω το παράθυρο το ευχαριστιέμαι! Και το καλύτερο είναι ότι χρειάστηκαν το πολύ 10 λεπτά για να πετύχω αυτό το αποτέλεσμα! Και πολύ σωστά το καταλάβατε θα μοιραστώ μαζί σας αυτήν τη καθαριστική μέθοδο.

Θα χρειαστείτε:

  • ξύδι
  • μαγειρική σόδα σε σκόνη
  • χαρτί κουζίνας
  • απορροφητική πετσέτα
  • παλιά οδοντόβουρτσα
  • μαχαιράκι χωρίς μύτη (βουτύρου)
  • 1 ποτήρι νερό
  • 1 κουταλάκι

Καθαρίστε αρχικά το λούκι του παραθύρου σας από φύλλα ή άλλα σκουπιδάκια. Πάρτε με το κουταλάκι από τη σόδα και ρίξτε την μέσα στο λούκι κατά μήκος. Ρίξτε το ξύδι. Τώρα θα αρχίσει να αφρίζει. Όταν σταματήσει ο αφρός, πάρτε την οδοντόβουρτσα και αρχίστε να τρίβετε τα λούκια. Θα δείτε στη στιγμή τη βρωμιά να απομακρύνεται. Χρησιμοποιήστε το ποτήρι με το νερό για να ξεπλένετε τη βούρτσα. Μόλις τελειώσετε, πάρτε το χαρτί κουζίνας και σκουπίστε το ξίδι από το παράθυρο σας. Αφού έχετε τραβήξει τα υγρά, πάρτε το μαχαιράκι, τυλίξτε το στην πετσέτα και καθαρίστε ξανά επιμένωντας στις γωνίες. Αυτό ήταν! Τελειώσατε! Με γεια το καθαρό σας παράθυρο! Ανοίξτε το άφοβα, ακόμα και μπροστά σε κόσμο, θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους!

Καλό, καθαρό Σαββατοκύριακο σε όλους σας!

 

Spread the love

2 σκέψεις στο “Καθαρά Λούκια Στη Στιγμή!”

Σχολιάστε