Καλοκαιρινές Δραστηριότητες Για Παιδιά

HappyShinnyLife

Καλοκαιρινές δραστηριότητες για παιδιά και όχι μόνο θα πρόσθετα στο σημερινό τίτλο του post! Και ο λόγος είναι ο εξής: όταν έχεις μικρά παιδιά συνήθως δραστηριοποιούνται μαζί με τους γονείς… Εγώ λοιπόν μελέτησα και συγκέντρωσα όλα αυτά τα ωραία που συμβαίνουν στη Αθήνα όλο τον Ιούνιο, αφορούν στα παιδιά μας (διαφόρων ηλικιών) και είναι εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!!! Θα μπω κατευθείαν στο θέμα:

10 Καλοκαιρινές Δραστηριότητες Για Παιδιά:

  1. Θέτρο Φοίνικα, Περιστέρι: Οι εκδηλώσεις έχουν ήδη αρχίσει από τις 16 Μαϊου και το πρόγραμμα περιλαμβάνει δρώμενα για παιδιά από 3 ετών! Δείτε όλο το πρόγραμμα εδώ.
  2. Παιδιά, πάμε πλατεία, Δήμος Ηλιούπολης: πλούσιο πρόγραμμα (δείτε περισσότερα εδώ) έξω στις πλατείες και τα πάρκα.
  3. 27ο Φεστιβαλ Μαθητικής Δημιουργίας στο Κηποθέατρο της Νίκαιας. Πατήστε εδώ για να δείτο όλο το πρόγραμμα.
  4. Έκθεση παιδικής ζωγραφικής στο Μουσέιο Κυκλαδιτικλης Τέχνης. Δες το Ειδώλιο Αλλιώς είναι ο τίτλος της έκθεσης και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 3 Ιουνίου. Μάλλον πρέπει να βιαστούμε! Πάρτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.
  5. Ζήσε τον Κήπο και τα Πάρκα Αλλιώς: ο Εθνικός Κήπος, το Άλσος Παγκρατίου, το Άλσος Προμπονά και το Πάρκο Ελευθερίας φοράνε τα καλά τους και μας πειμένουν! Το αναλυτικό πρόγραμμα θα το βρείτε εδώ.
  6. 2ο Παιδικό Street Festival: Το Σάββατο 2/6 έξω από το σταθμό του Θησείου αγκαλιάζουμε τη διαφορετικότητα! Μάθε και άλλα εδώ.
  7. Όρνιθες, ο Καραγκιόζης στη Χώρα των Πουλιών. Παράσταση στο ΚΠΙΣΝ 17 – 20 Ιουνίου. Δείτε τους συντελεστές και το πρόγραμμα των παραστάσεων σε αυτό το link.
  8. Ρομποτική στο ΚΠΙΣΝ. Στις 17 & στις 20 Ιουνίου το απόγευμα το μάθημα αρχίζει για μικρούς και μεγάλους! Λεπτομέρειες εδώ!
  9. Μαγειρεύοντας Παιχνίδια, ΚΠΙΣΝ. Διατροφή και παιχνίδι γίνονται ένα στις 20 Ιουνίου 18:00 – 20:00.
  10. Νότες και Λέξεις στη Μουσική Βιβλιοθήκη. Στις 21 Ιουνίου στο Μέγαρο Μουσικής γιορτάζεται η Ευρωπαϊκή Μέρα Μουσικής με μία εκδήλωση για μικρούς και μεγάλους. Αν θέλετε να πάτε ρίξτε πρώτα μια ματιά εδώ.

Οι παραπάνω καλοκαιρινές δραστηριότητες όπως καταλάβατε θα πραγματοποιηθούν μέσα στον Ιούνιο, που θεωρώ τον καλύτερο μήνα για τέτοιες εξορμήσεις, μιας και οι μεγάλες ζέστες είναι ακόμα μακρύα (βέβαια, ποτέ δεν ξέρεις…).  Γνωρίζω, βέβαια πολύ καλά ότι το βασικότερο θέμα για τους γονείς που δουλεύουν (ή και όχι) όταν τελειώνουν τα σχολεία είναι τί θα κάνουν τα παιδιά τα πρωινά…. Μεγάλος πονοκέφαλος ακόμα και για μένα που μένω στο σπίτι! Μέχρι πέρσυ ο Πάνος πήγαινε Αγγλικά… Ναι καλά ακούσατε! Δημιουργική απασχόληση με μία νότα από Αγγλία! Φέτος τα γούστα και οι ανάγκες μας έχουν αλλάξει και θέλουμε κάτι πιο δραστήριο και δυναμικό. Περιμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία να ανοίξουν οι εγγραφές του summer camp του Δήμου μας για να γραφτούμε! Συνήθως κάθε Δήμος διοργανώνει τέτοιες δράσεις για τα παιδιά από τις 8:00 και μέχρι τις 16:00! Ρίξτε μία ματιά στη σελίδα του Δήμου σας και είμαι σίγουρη ότι θα βρείτε ωραίες προτάσεις δωρεάν ή σε ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ καλές τιμές! Το καλό με τις καλικαιρινές δραστηριότητες του Δήμου είναι ότι το παιδί σας θα είναι με τους φίλους του και για αυτό θα περάσει αξέχαστα! Βέβαια δε θα σας αφήσω έτσι… Το infokids.gr έχει συγκεντρώσει καταπληκτικές ιδέες για τις καλοκαιρινές δραστηριότητες των παιδιών μας! Οπότε αν δεν έχετε αποφασίσει ακόμα είμαι σίγουρη ότι στο τέλος της εβδομάδας το τοπίο θα έχει ξεκαθαρίσει!

Μία ευχή έχω για εσάς: με το καλό να τελειώσουν τα σχολεία! ΓΙΟΥΠΙ!!!!!

Spread the love

Σχολιάστε