Καραντίνα Τέλος! Θα Σου Λείψει Καθόλου;

Photo by Andre Gorham II on Unsplash

Επιτέλους η καραντίνα τελείωσε! Βγαίνουμε έξω χωρίς sms, χωρίς το φόβο προστίματος, αλλά με το φόβο αυτού του αόρατου ιού… Κάποιοι από εμάς είναι περισσότερο φοβισμένοι, άλλοι λιγότερο, άλλοι καθόλου. Εγώ, προσωπικά, έχω το νου μου…! Μου αρέσει που επανερχόμαστε, αλλά δε σου κρύβω ότι νοσταλγώ λίγο από καραντίνα.

Νοσταλγώ απλά πράγματα, που λίγο πολύ όλοι μας γνωρίσαμε, θυμηθήκαμε, δοκιμάσαμε και αρκετά ενσωματώσαμε στη νέα μας καθημερινότητα. Μια καθημερινότητα που έχει αλλάξει πολλάκις τελευταία, δε συμφωνείς;

Αν πάω λίγο πίσω το χρόνο, θα δω όλα αυτά που γέμιζαν τη μέρα μου μέσα στην καραντίνα. Μια μέρα χωρίς άγχος, χωρίς να κυνηγάω το χρόνο, χωρίς ιδιαίτερο πρόγραμμα και με πολλές αυθόρμητες ιδέες και αντιδράσεις. Όλα αυτά νοσταλγώ τώρα που η αντζέντα μου μπήκε και πάλι δυναμικά στην ρουτίνα μου.

Αλλά, τώρα σοβαρά… Δε σου έχει λείψει καθόλου η καραντίνα; Ή μάλλον πιο σωστά, δε σου έχουν λείψει στιγμές μέσα στην καραντίνα;

Εγώ νιώθω κάποιο κενό!

Νοσταλγώ τα τεμπέλικα πρωινά. Αυτά που ξεκινούν με καφέ, πρωινό και ψιλή κουβεντούλα με τον καλό μου. Ξέρεις, αυτές οι χαλαρές κουβέντες που τις περισσότερες φορές γίνονται πιο σοβαρές, προβληματίζουν και σε βοηθούν να αναθεωρήσεις και να μάθεις.

Μου λείπει η εικόνα των μεσημεριών: όλοι, και οι τέσσερείς μας ξαπλωμένοι στον καναπέ και να… χαλαρώνουμε!

Pin this!

Μου λείπει η απουσία ξυπνητηρίου! Χωρίς σχόλια…

Μου λείπει επίσης και η ανεμελιά της δουλειάς. Μέσα στην καραντίνα δε δούλευα καθόλου! Η φύση της δουλείας μου, σύμβουλος ακίνητης περιουσίας, είναι τέτοια που δε μου άφηνε και πολλά περιθώρια να κάνω πολλά πράγματα. Ο κόσμος είχε κλειστεί σπίτι του και περίμενε τη μεγάλη έξοδο. Αυτή τη στιγμή οι πύλες άνοιξαν και όλοι προσπαθούν να κερδίσουν τις χαμένες μέρες! Αυτό που βίωσα τις μέρες του lock down ήταν πραγματικά λυτρωτικό… Δεν κοίταζα ακίνητα, δεν ψαχούλευα λίστες, δεν ανέλυα πελατολόγιο, ούτε φυσικά με ενδιέφερε κανένα marketing plan κάποιας ακίνητης περιουσίας… Τί σου λέω τώρα; Τον πόνο μου!

Τώρα όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν… Ας δουλέψουμε και λίγο!

Επίσης να σου εξομολογηθώ ότι το διάβασμα με τον Πάνο (μαθητής 3ης Δημοτικού) ήταν πιο οργανωμένο, με λιγότερες φωνές και τότε μου φαινότανε και πολύ λίγο. Τώρα, στην μετά καραντίνα εποχή, δεν προλαβαίνουμε σου λέω! Αυτήν την εβδομάδα δεν προλάβαμε να διαβάσουμε Αγγλικά… Μα είναι δυνατόν; Έχω βγάλει πρόγραμμα μέχρι την Κυριακή και ελπίζω να τηρηθεί με ευλαβική προσοχή, που λέει και το σποτάκι!

Και αφού αναπόλησα όλες αυτές τις ωραίες στιγμές, ήρθε η ώρα να σου πω όλα αυτά που σίγουρα έχεις διαβάσει, έχεις ακούσει και μάλλον έχεις και εσύ πεί. Τα έχεις εμπεδώσει όμως; Τα έχουμε όλοι καταλάβει;  Θα δείξει.. Ας είμαστε όλοι μας γεροί και δυνατοί. Ας προσέχουμε τους εαυτούς μας, τους δικούς μας ανθρώπους και τους συνανθρώπους μας. Και ας γίνει αυτό στάση ζωής για πάντα! Σεβασμός, ευγνωμοσύνη και ευγένεια ας μπουν στην καθημερινότητά μας και ας μην ξεχνάμε όλα αυτά που μάθαμε, νιώσαμε και ζήσαμε στην καραντίνα, παρέα με τους πιο σημαντικούς ανθρώπους της ζωής μας. Και αν ανήκεις σε αυτούς που έμειναν μόνοι την περίοδο αυτή λόγω συνθηκών, τότε γνωρίζεις πολύ καλά ότι ο εαυτός μας είναι η αρχή των πάντων! Ας τον προσέχουμε όπως του αξίζει!

ΥΓ: Για να μην ξεχνιόμαστε: Οδηγίες ΕΟΔΥ

Spread the love

Σχολιάστε