Ο Στολισμός Των Χριστουγέννων

Photo by Beatriz Pérez Moya on Unsplash

Ο στολισμός των Χριστουένων προκαλεί πονοκέφαλο σε όλους. Σε αυτούς που τον αγαπούν και σε αυτούς που τον… μισούν. Οι πρώτοι προσπαθούν κάθε χρόνο να βρουν κάτι νέο να συμπληρώσουν στα στολίδια τους ή ακόμα και να αλλάξουν εντελώς το στυλ. Οι δεύτεροι από την άλλη δεν μπορούν να καταλάβουν το νόημα όλης αυτής της τρέλλας… Αν με ρωτήσετε σε ποια κατηγορία ανήκω εγώ, θα σας απαντήσω στην πρώτη. Τα αγαπώ τα Χριστούγεννα και λατρεύω να στολίζω το σπίτι μας κάθε χρόνο. Αυτό ισχύει από πάντα, από παιδί και τώρα που είμαι μαμά το ευχαριστιέμαι με διαφορετικό τρόπο, ο οποίος όμως εξακολουθεί να με γεμίζει ενθουσιασμό και προσμονή για την πιο όμορφη εποχή του χρόνου!

Στο σημερινό άρθρο πρωταγωνιστής είναι ο στολισμός και ήρθε για να δώσει ιδέες σε όσους από εσάς δεν έχετε στολίσει ακόμα, αλλά πρόκειται να το κάνετε το Σαββατοκύριακο που έρχεται. Είμαι και εγώ ανάμεσά σας… Έκανα βόλτα στο διαδύκτιο και βρήκα υπέροχα πράγματα, επικεντρώθηκα όμως σε στολισμούς για μικρούς χώρους και για όλους έσας εκεί έξω που αγαπάτε να στολίζετε, αλλά ο στολισμός σας προτιμάτε να είναι απλός, λιτός και απέριτος. Με άλλα λόγια ο minimal στολισμός είναι αυτός που αγαπάτε.

Πριν μπω στο ψητό θέλω να μοιραστώ μαζί σας κάποιες λεπτομέρειες που μπορεί να απογειώσουν τα Χριστούγεννα στο σπίτι σας, αλλά και μπορούν από μόνες τους να στολίσουν υπέροχα το χώρο σας, ειδικά αν είναι μικρός. Μου αρέσουν πολύ οι γιρλάντες τυλιγμένες με φωτάκια, τα χριστουγεννιάτικα μαξιλάρια στον καναπέ, οι στολισμένες καρέκλες και η μόνιμα στολισμένη τραπεζαρία. Ειδικά το τελευταίο είναι η αδυναμία μου, αλλά εγώ δεν μπορώ να το κάνω σπίτι μου γιατί η τραπεζαρία που έχουμε είναι και το μοναδικό τραπέζι στο σπίτι. Αυτό σημαίνει ότι εκεί τρώμε, εκεί χειροτεχνούμε και εννοείται ότι εκεί κάνουμε και τα μαθήματα του σχολείου.

Θα ξεκινήσω με κάτι απλό και DIY με υλικά που τα βρίσκεις παντού: κουκουνάρια, φωτάκια μπαταρίας, γυάλινα βάζα. Το πιο δύσκολο είναι να μαζέψετε τα κουκουνάρια…

πηγή  life style less space

Τώρα, αν είστε λάτρεις του διαφορετικού, τότε οι παρακάτω εικόνες θα σας κεντρίσουν το ενδιαφέρον.

Αν φέτος έχετε αποφασίσει να μην στολίσετε το παραδοσιακό δέντρο, τότε ο παρακάτω στολίσμος θα σας δώσει ιδέες:

πηγή: bloglovin

Επειδή μίλησα για γιρλάντες και φωτάκια, βρήκα αυτήν την καταπλικτή γιρλάντα, η οποία είναι αλήθινή και τυλιγμένη με λίγο μεγαλύτερα λαμπάκια από αυτά που έχουμε συνηθήσει. Εγώ την βλέπω απλά υπέροχη! Για πάρτε ιδέες…

πηγή: nesting with grace

Δεν ξέρω αν ο στολισμός σας έχει κάλτσες, ξέρετε αυτές που τις κρεμάμε στο τζάκι, αν έχουμε, ή οπουδήποτε μας αρέσει. Αν σας αρέσουν τότε σας προτείνω να τις γεμίσετε με κάτι εντελώς χριστουγεννιίατικο και πολύ σικ:

πηγή: joyfully growing

Αν πάλι το δέντρο είναι ο βασικός σας στολισμός τότε θα μοιραστώ μαζί σας μερικά αγαπημένα μου.

Για μικρούς χώρους ή Minimal προτιμήσεις:

Δεν πιάνει καθόλου χώρο και είναι πολύ εντυπωσιακό. Τώρα, πού θα το βρείτε… Πραγματικά δεν ξέρω. Ίσως αν το φτιάχνατε…?

πηγή: christmas snydle

Ανεβάστε το δέντρο σας ψηλά:

πηγή  εδώ

Επιδή όμως Χριστούγεννα χωρίς κόκκινο δεν γίνεται να υπάρχουν…

πηγή: homeridian.com

Και χωρίς μαξιλαράκια στον καναπέ…

πηγή: homeridian.com

Το αγαπημένο μου το άφησα για το τέλος: στολισμός για την τραπεζαρία ή το τραπέζι σας γενικά.

Κάτι απλό για την τραπεζαρία, το οποίο μπορεί να μείνει (χωρίς τα πιάτα) καθ’όλη τη διάρκεια των γιορτών:

πηγή: Box wood avenue

Κάτι πιο κόκκινο, αλλά εξίσου απλό. Ε, να μην στολίσουμε και τις καρέκλες;

 

πηγή: beauty room decor

Κλείνοντας θα ήθελα να σας πω και μία άλλη έξυπνη ιδέα, πολύ απλή και για να τη στήσετε, αλλά και να τη μαζέψετε μετά… Αν έχετε καδράκια στους τοίχους του σπιτιού σας σε μέγεθος περίπου Α4, τότε μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με κάτι πιο χριστουγεννιάτικο κατά τη διάρκεια των γιορτών. Εδώ θα βρείτε πολύ όμορφα εκτυπώσιμα που θα στολίσουν υπέροχα τους τοίχους σας. Αν θέλετε να δείτε τα δικά μου κάδρα ακουλουθείστε με στο instagram όπου από την άλλη βδομάδα θα αρχίσω να ανεβάζω στο προφίλ μου πολύ Χριστούγεννα!

Ελπίζω να σας βοήθησαν οι δικές μου ιδέες και να εμπνευστείτε για να κάνετε το σπίτι σας το πιο όμορφο σπίτι που είχατε ποτέ! Με το καλό να έρθουν οι γιορτές και εύχομαι σε όλους αγάπη, υγεία, ευτυχία και καλοτυχία.

Καλή εβδομάδα!

ΥΓ: Αν θέλετε να μπείτε σε εντελώς χριστουγεννιάτικους ρυθμούς, γιατί δεν φτιάχνετε και μία δόση από μελομακάρονα και κουραμπιέδες 🙂 ?

Spread the love

Σχολιάστε