Πολυτέλεια Για Όλους Κάθε Μέρα

Το ότι η φτώχεια θέλει καλοπέραση το γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά. Το ότι η πολυτέλεια μπορεί να υπάρχει στην καθημερινότητά μας, το ξέρατε; Λοιπόν, έχω πολύ καλά νέα για όλους μας! Η πολυτέλεια είναι κάτι που  όλοι μας μπορούμε να έχουμε καθημερινά με πάρα πολύ απλούς τρόπους! Είστε έτοιμοι να βάλετε την πολυτέλεια στη ζωή σας;

 1. Μαγειρική. Το ξέρετε ότι όλα αυτά τα νόστιμα και γκουρμεδιάρικα που υπάρχουν εκεί έξω κρύβουν μία συνταγή; Ναί, λοιπόν, κρύβουν μία συνταγή που πολύ εύκολα μπορούμε να τη βρούμε και να μαγειρέψουμε μόνοι μας κάτι νόστιμο και όχι μία φορά στο τόσο, αλλά κάθε μέρα!
 2. Πάμε για καφέ; Είναι μία αγαπημένη συνήθεια των Ελλήνων και για αυτό όλοι πάντα βρίσκουμε λίγο χρόνο να πάμε για ένα καφεδάκι με φίλους για κουβεντούλα και χάζι.
 3. Φορέστε την πολυτέλεια από μέσα. Εννοώ να φοράτε πολυτελη εσώρουχα κάθε μέρα! Να θυμάστε ότι πολυτέλεια δε σημαίνει πάντα ότι πρέπει να φοράμε κάτι ακριβό! Απλά φροντίστε τα εσώρουχά σας να είναι προσεγμένα και ποιοτικά. Είναι κάτι που θα το ξέρετε μόνο εσείς και για αυτό θα αισθάνεστε πάντα όμορφα!
 4.  Αφήστε στην άκρη τα “δεν έχω χρόνο”. Με πολύ απλά λόγια, ασχοληθείτε με αυτά που πραγματικά έχουν σημασία και σας προσφέρουν ποιότητα στην καθημερινότητά σας. Ένα υπερφορτωμένο πρόγραμμα μάλλον δείχνει αδυναμία στο να βάζουμε προτεραιότητες. Εμένα μου πήρε αρκετό καιρό για να το καταλάβω…
 5. Έξυπνη καρνταρόμπα. Είναι αυτό που ο κόσμος της μόδας αποκαλεί capsule wardrobe. Σε αυτή  τη νέα τάση σημασία δεν έχει η ποσότητα των ρούχων αλλά η δυνατότητα να συνδυάζουμε τα περισσότερα ρούχα μας   μεταξύ τους! Με αυτόν τον τρόπο γλιτώνουμε χρόνο και χρήμα και είμαστε πάντα καλοντυμένες γιατί σε αυτή την περίπτωση δεν ψωνίζουμε απλά γιατί είναι φθηνό ένα ρούχο αλλά γιατί πραγματικά το χρειαζόμαστε και είναι ένα κομμάτι που θα ανεβάσει την εμφάνισή μας. Αυτό έγω το προσπαθώ τα τελευταία 2 χρόνια… Είμαι σίγουρη ότι θα τα καταφέρω!
 6. Ακολουθείστε το δικό σας πρόγραμμα. Είναι Παρασκευή βράδυ και όλοι πάνε για ποτό. Σωστά; Εσείς όμως δε θέλετε να το κάνετε αυτό! Μην το κάνετε! Αν θέλετε να περάσετε το ΠΣΚ αράζοντας και χαλαρώνοντας στο σπίτι ή αν θέλετε το ΣΚ να κάνετε τις δουλειές που δεν προλαβαίνετε να κάνετε μέσα στην εβδομάδα, απλά κάντε το! Η πολυτέλεια προστάζει να επιλέγουμε εμείς την καθημερινότητά μας και το πως περνάμε τον ελεύθερο χρόνο μας και όχι να κάνουμε αυτά που επιτάζει η… μόδα!
 7. Φορέστε το άρωμά σας. Ποτέ μην  ξεχνάτε να φορέσετε το άρωμα που σας ταιριάζει και αγαπάτε. Είναι η υπογραφή σας!
 8. Διαβάστε. Από βιβλία μέχρι και περιοδικά. Ενημερωθείτε για όλα αυτά που σας αρέσουν είτε αγοράζοντας το αγαπημένο σας περιοδικό από το περίπτερο, είτε κάνοντας συνδρομή στην ηλεκτρονική μορφή του. Η γενική φιλοσοφία πίσω από αυτό είναι να μαθαίνουμε πάντα κάτι νέο. Όπως βλέπετε, η πολυτέλεια κρύβεται πίσω από πολύ απλά πράγματα!
 9. Περιποιηθείτε τον εαυτό σας. Μην τον αμελείτε γιατί αξίζει τα καλύτερα! Φροντίστε το δέρμα σας, τη διατροφή σας και γυμνάστε το σώμα σας. Εδώ συνταγή δεν υπάρχει μία για όλους, απλά ο καθένας ας κάνει ότι είναι καλύτερο για αυτόν.
 10. Ειλικρίνεια και ευγένεια. Δύο αρετές που όπου τις συναντάς απλά σου φτιάχνουν τη μέρα, επομένως γιατί να μην τις υιοθετήσουμε;
 11. Ψωνίστε στα μαγαζιά της γειτονιάς σας. Με αυτό τον τρόπο γλυτώνουμε χρόνο και αποκτάμε το δικό μας φούρναρη, το χασάπη μας και το μανάβη που θα μας προσέξουν!
 12. Αναβαθμίστε τις συζητήσεις σας. Όχι, δεν εννοώ να μιλάτε για περίπλοκα επιστημονικά ζητήματα ή για πολιτικά συστήματα ή για φιλοσοφία! Απλά φροντίστε πάντα να κερδίζετε από τις συζητήσεις και εσείς και οι συνομιλητές σας!
 13. Δημιουργείστε ρουτίνες! Ναι, ρουτίνες που θα αγαπάτε να συναντάτε: το βράδυ, το πρωί, μια φορά την εβδομάδα, μια φορά το μήνα, μόνοι ή με παρέα.
 14. Στοκάρετε! Να είστε έτοιμοι για τους επισκέπτες της τελευταίας στιγμής: ένα μπουκάλι κρασί, λίγη σοκολάτα, ένα πακέτο φύλλο στην κατάψυξη, αλεύρι για όλες τις χρήσεις και άλλα μπορεί να σας λύσουν τα χέρια στα αυθόρμητα καλέσματα!
 15. Ακούστε μουσική!
 16. Γεμίστε το σπίτι σας με όμορφες αναμνήσεις είτε με το να τις ζείτε σε αυτό ή να τις βλέπετε μέσα σε αυτό σε κάποια αντικείμενα και φωτογραφίες!

Νομίζετε ότι η πολυτέλεια είναι για λίγους; Όχι, η πολυτέλεια είναι για αυτούς που ξέρουν να τη βρίσκουν στα απλά καθημερινά πράγματα. Και αν νομίζετε ότι η λίστα τελειώνει εδώ, γελιέστε! Είναι ατελείωτη γιατί η έννοια της πολυτέλειας είναι προσωπική υπόθεση!

Spread the love

Σχολιάστε