Τζερόνιμο Στίλτον : Υπέροχες Περιπέτειες Για Παιδιά

Τον Τζερόνιμο Στίλτον τον γνώρισα τυχαία μια μέρα στο βιβλιοπωλείο της γειτονιάς μου. Είχα πάει με τον Πάνο “για να αγοράσουμε κανένα βιβλιαράκι”, όπως χαρακτηριστικά μου είχε προτείνει…

Ψάχναμε, διαβάζαμε, χαζεύαμε, ξεφυλλίζαμε, ώσπου ο βιβλιοπώλης μας πρότεινε τα βιβλία του Τζερόνιμο Στίλτον. Πήραμε ένα τυχαία από το ράφι, το ανοίξαμε και ο Πάνος αινθουσιάστηκε! Τόσο απλά αποκτήσαμε τον πρώτο μας βιβλίο του Τζερόνιμο Στίλτον. Πιο συγκεκριμένα ήταν από τη σειρά ΠΟΝΤΙΚΙΝΓΚ Να Το Βγάλεις Εσύ Το Δόντι Του Δράκου.

Αλλά ας τα πάρουμε με τη σειρά. Ποιος είναι ο Τζερόνιμο Στίλτον; Είναι ένας ποντικός από την Ποντικούπολη της Ποντικονήσου σπουδαγμένος παρακαλώ! Έχει πτυχίο Ποντικολογίας, Φιλολογίας και Αρχαιοποντικολογίας. Διευθύνει την Ηχώ των Τρωκτικών, τη μεγαλύτερη εφημερίδα της χώρας του. Στα βιβλία του περιγράφει όλα αυτά τα περίεργα και όμως αληθινά που συμβαίνουν σε αυτόν και στους δικούς του… ποντικούς. Από τις ιστορίες του είναι πολύ εύκολο να καταλάβεις τον ξεχωριστό χαρακτήρα του Τζερόνιμο. Είναι ντροπαλός, ευγενικός, πολύ μορφωμένος και αν με μια πρώτη ματιά φαίνεται φοβιτσιάρης, δεν είναι. Έχει μία πολύ γενναία καρδιά που δεν τον αφήνει να κάνει πίσω και να λιγοψυχήσει μπροστά σε οποιονδήποτε κίνδυνο! Ειδικά αν πρόκειται για το σωστό και το δίκαιο, δεν τον σταματάει τίποτα!

Οι ιστορίες του είναι όλες συγκεντρωμένες σε  βιβλιαράκια 15εκΧ20εκ, ελαφριά, δηλαδή κατάλληλα για μικρά χεράκια και για διάβασμα στο κρεβάτι λίγο πριν τον ύπνο. Η εικονογράφηση υπέροχη και ο λόγος απλός και αρκετά εύθυμος, ώστε να κάνει τους μικρούς αναγνώστες (και όχι μόνο…) να θέλουν να τελειώσουν τις περίπου 130 σελίδες τους (τα περισσότερα έκει κυμαίνονται)  σε μία μέρα!

Τα καλύτερα τα άφησα για το τέλος…

Ο Τζερόνιμο Στίλτον έχει γράψει σχεδόν 50 βιβλία που περιμένουν κάθε παιδί 7-12 ετών να τα διαβάσουν μονορούφι!

Μέσα στο κείμενο υπάρχουν κάποιες λέξεις που είναι τονισμένες με διάφορους τρόπους, ώστε να του προσδίδουν έναν παιχνιδιάρικο ύφος και να κάνουν την ανάγνωση πολύ ευχάριστη. Όταν αγοράσαμε το πρώτο βιβλίο ο Πάνος ήταν 1η δημοτικού. Όταν πλέον μπορούσε να διαβάσει πάντα ήθελε αυτές τις διαφορετικές λέξεις να τις διαβάζει εκείνος. Για αυτό το λόγο θεωρώ ότι τα βιβλία του μπορούν να αποτελέσουν έναν όμορφο τρόπο ώστε να βοηθήσουμε το πρωτάκι μας, αλλά και όλα τα παιδάκια των πρώτων τάξεων του δημοτικού, να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση σε ότι αφορά στην ανάγνωση.

Ίσως να σας ενδιαφέρει και αυτό το άρθρο: Γνωρίστε Το Εξυπνότερο Παιδί σας

Δε σας κρύβω ότι εγώ δεν αινθουσιάστηκα όταν διαβάσαμε το πρώτο βιβλίο… Όμως τα βιβλία της σειράς ΞΕΚΑΡΔΙΣΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ τα λάτρεψα. Πάλι γραμμένα στο ίδιο ύφος, προσφέρουν όμως κάτι ακόμα: επιπλέον γνώση. Μέσα στα βιβλία θα βρείτε πληροφορίες για σημαντικά κτίρια της Νέας Υόρκης, για τη Βασιλική του Αγίου Μάρκου και τη Γέφυρα των Ανστεναγμών της Βενετίας, για το Δούρειο Ίππο… Με άλλα λόγια το παιδί παίρνει πολλές πληροφορίες με πολύ ευχάριστο τρόπο και μέσα από την ανάγνωση μπορεί το ίδιο να σας ζητήσει να μάθει κάτι παραπάνω… Μην του το αρνηθείτε, είναι ευκαιρία για περισσότερο χρόνο παρέα!

Όλα τα βιβλία του Τζερόνιμο Στίλτον θα τα βρείτε σε όλα τα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ. Είναι γραμμένα από την Ιταλίδα Ελιζαμπέτα Ντάμι και πολύ οικονομικά. Η τιμή τους είναι τέτοια που μπορείτε να τα πάρετε και δυο δυο…

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τον Τζερόνιμο, ρίξτε μια ματιά στη σελίδα του geronimostilton.com, που μιλάει και ΕΛΛΗΝΙΚΑ!

Ελπίζω να σας έδωσα ιδέα για το δώρο του πάρτυ που έχετε να πάτε το ΣΚ… 😉

Spread the love

Σχολιάστε