Το Πρώτο Μου Πρωτάκι

Ο Πάνος θα πάει στην Πρώτη Δημοτικού! Ο ενθουσιασμός μου και η ανυπομονησία μου είναι τόσο μέγαλη! Τι να έχει άραγε μέσα στο μυαλουδάκι του ο μαθητής μου; Όταν ήταν στον Παιδικό Σταθμό τον ρώτησε η δασκάλα του τι ήθελε να γίνει όταν μεγαλώσει. Έκεινος τότε είχε απαντήσει: “Μαθητής!” Και να λοιπόν που μεγάλωσε και, αναπόφευκτα, θα γίνει αυτό που ήθελε από μικρός (χαχα!).  Αλλά το ερώτημα παραμένει: υπάρχει άραγε κάτι που τον απασχολεί; Πιστεύω ότι ακόμα δεν έχει καταλάβει ακριβώς την αλλαγή γιατί πάλι με τους ίδιους φίλους θα είναι, την ίδια διαδρομή θα κάνει (το Δημοτικό είναι δίπλα στο Νηπιαγωγείο), οπότε μάλλον μετά την πρώτη μέρα ο Πανούλης μας θα αρχίσει να μας ανοίγει το μυαλουδάκι του… Προς το παρόν, κυκλοφορεί με την καινούρια του τσάντα όλο καμάρι!

Εγώ από την άλλη (η μαμά), έχω διάφορα στο μυαλό μου… Σκέφτομαι πώς θα είναι η προσαρμογή μας στη νέα καθημερινότητα; Πώς θα αντιδράσει ο μαθητής μας στο καθημερινό υποχρεωτικό διάβασμα; Θα είναι καλός μαθητής; Τί πρέπει να κάνω εγώ για να τον βοηθήσω κάθε φορά που πέφτει το ηθικό; Τόσα και άλλα τόσα ερωτήματα εύλογα… Πιστεύω ότι πολλά από τα ερωτήματα που έχω στο κεφάλι μου θα απαντηθούν μέσα από την καθημερινότητα μας! Σε αυτό είμαι σίγουρη ότι θα βοηθήσει (και χωρίς να το καταλαβαίνει) και ο Πάνος. Τις περισσότερες φορές τη σοφία που όλοι έχουμε την προσαρμόζουμε στις καταστάσεις που βιώνουμε…

Αφήνοντας όλα αυτά πίσω μου, βλέπω αυτό το βήμα του παιδιού μου σαν μία γιορτή! Και γιατί να μην είναι; Η γνώση είναι από μόνη της σπουδαία γιορτή! Και μια σπουδαία γιορτή πρέπει να αρχίζει και ωραία. Ας βάλουμε λοιπόν τα δυνατά μας να κάνουμε την πρώτη μέρα στο σχολείο… ΠΡΩΤΗ!

  • Θα σηκωθούμε πιο νωρίς εκείνη τη μέρα για να ετοιμάσουμε ένα ξεχωριστό πρωινό, το αγαπημένο πρωινό των παιδιών μας (ο Πάνος τρελλένεται για μερέντα στο ψωμί!)
  • Θα αφήσουμε τα παιδιά μας να διαλέξουν εκείνα τα ρούχα που θα φορέσουν (αυτό καλό είναι να γίνει από την προηγούμενη).
  • Καλό είναι, αν είναι δυνατόν, να περπατήσουμε μέχρι το σχολείο. Το περπάτημα θα διώξει την ένταση και θα μας δώσει μία ακόμα ευκαιρία να ελαφρύνουμε τα παιδιά μας και από τις τελευταίες τους ανησυχίες.
  • Μην ξεχάσουμε να βγάλουμε φωτογραφιές! Ψάξτε στο διαδύκτιο και θα βρείτε ταμπελίτσες (βρείτε ωραίες εδώ!) για να ποζάρουν τα παιδιά σας με αυτές και εσείς να φτιάξετε ένα ωραίο άλμπουμ! Είναι ωραία ιδέα να έχετε και ένα συμβολικό δωράκι έκπληξη για την πρώτη μέρα στο σχολέιο. Ο Πάνος θα πάρει 3 μολύβια με στολιδάκι στην κορυφή!
  • Αποχαιρετήστε τα τρυφερά και δείξτε τους εμπιστοσύνη και σιγουριά για αυτό τους το νέο και μεγάλο ξεκίνημα. Τις συγκινήσεις κρατήστετες για τον εαυτό σας και πολύ καλά κρυμμένες. Τα παιδιά τα διαισθάνονται όλα!
  • Όταν επιστρέψουν αφήστε τα να σας μιλήσουν! Μην τα διακόψτετε! Ο ενθουσιασμός τους θα σας συνεπάρει! Επιβραβεύστε κάθετι θετικό που θα ακούσετε και ετοιμάστε μια μικρή γιορτούλα. Τόσο μικρή όσο το αγαπημένο τους φαγητό και γλυκό!

Και για να μην ξεχνιόμαστε: πάρτε το λαμπερό χαμόγελό σας πριν φύγετε από το σπίτι και αφήστε τα παιδιά σας να κακτήσουν τον κόσμο!

Καλό Σαββατικύριακο!

Καλή Σχολική Χρόνια!

ΥΓ: Έχω ετοιμάσει για σας ένα σχολικό πρόγραμμά! Εκτυπώστε το εδώ!

Spread the love

Σχολιάστε