Χριστουγεννιάτικες Χειροτεχνίες

Photo by Joanna Kosinska on Unsplash

Το Σαββατοκύριακο που πέρασε ήταν ιδανικό για χειροτεχνίες, αφού ήταν βροχερό και κρύο. Σε τέτοιες περιπτώσεις οι επιλογές για περιπάτους και εξορμήσεις είναι περιορισμένες: ή σε κάποιο φιλικό σπίτι, ή σε κάποιο Mall (μπα…), ή σε κάποιο μουσείο-έκθεση ή σπίτι μας. Επιλέξαμε το τελευταίο και καταπιαστήκαμε με δημιουργικά πράγματα. Αρχίσαμε να κατεβάζουμε ιδέες, είδαμε τί υλικά είχαμε στη διάθεσή μας και αρχίσαμε τις χειροτεχνίες. Φτιάξαμε καδράκια και χιονισμένα κηροπήγια. Πόλυ εύκολη και διασκεδαστική διαδικασία και για τα δύο!

 

Χειροτεχνίες και υλικά:

Πολύχρωμα χριστουγεννιάτικα δεντράκια:

Πολύχρωμα χριστουγεννιάτικα δέντρα

 

καμβαδάκια 20x20cm ή ότι διάσταση θέλετε

πολύχρωμα χαρτόνια

πολύχρωμα πον-πον

κόλλα στικ, κόλλα υγρή λευκή

μολύβι, γόμα

ψαλίδι

Σχεδιάστε σε χρωματιστό χαρτόνι ένα έλατο, κόψτε το και κολλήστε το στο καμβαδάκι. Μέτα διακοσμήστε με τα πολύχρωμα πον-πον. Τα πον-πον θα κολλήσουν καλύτερα με τη ρευστή κόλλα. Αφήστε τα να στεγνώσουν και έτσι απλά οι χειροτεχνίες σας θα στολίσουν τα ράφια της βιβλιοθήκης σας. Είναι ωραία, αν θέλετε να τα συνοδεύσετε με ευχές και να τα κάνουν δώρο τα παιδιά σας σε αγαπημένα πρόσωπα, εμείς αυτό θα κάνουμε!

Minimal πολύχρωμα χριστουγεννιάτικα δεντράκια:

Minimal χριστουγεννιάτικο δέντρο

πολύχρωμες κλωστές

διαβήτης ή κάτι με αιχμηρή άκρη για να τρυπίσετε το καμβαδάκι

χοντρό βελόνι

μολύβι, γόμα, ψαλίδι, χάρακας

κηρομπογιές

καμβαδάκι 20x20cm ή όποια διάσταση θέλετε

Σχεδιάστε πάνω στο καμβαδάκι με το μολυβάκι σας και τη βοήθεια του χάρακα ένα ισοσκελές τρίγωνο. Χωρίστε το κάθε σκέλος του τριγώνου σε ίσα μέρη. Εμείς υπολογίσαμε και το χωρίσαμε στο 1,5 εκ. Η βάση του τριγώνου μας είναι 10εκ και το καμβαδάκι μας 20×20 εκ. Αν θέλτε να το χρωματίσετε, τώρα είναι η στιγμή να χρησιμοποιήσετε τις κηρομπογιές. Αφού έχετε σημαδέψει τις πλευρές του τριγώνου, πάνω στα σημαδάκια ανοίγετε τρύπες με τη μύτη του διαβήτη ή με κάποιο άλλο αιχμηρο αντικείμενο. Επειδή οι τρύπες που θα ανοίξετε θα είναι στενές, μπορείτε να πάρετε τη χοντρή βελόνα και να τις φαρδύνετε. Επιλέξτε πολύχρωμες κλωστές και κεντήστε το δέντρο σας ακολουθώντας όποιο μοτίβο σας αρέσει. Μπορείτε να κάνετε πιο πολλές τρύπες και έτσι το σχέδιο του δέντρου σας να γίνει πιο πυκνό.

Χιονισμένα κηροπήγια

Χιονισμένα κηροπήγια:

δύο γυάλινα βαζάκια (δεν έχει σημασία το μέγεθος, επιλέτε ότι σας αρέσει)

λευκή, ρευστή κόλλα για χειροτεχνίες

πινέλο για να απλώσετε την κόλλα

ψεύτικο χιόνι με glitter

διάφορα χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά

κεριά ρεσώ με led

δοχείο που να χωράει το βαζάκι σας “ξαπλωτό”

Καλύπτετε εξωτερικά τα βάζα σας με κόλλα με τη βοήθεια του πινέλου. Έχετε βάλει μία σεβαστή ποσότητα του χιονιού στο δοχείο σας και κυλάτε το βάζο ώστε όλες του οι πλευρές να γεμίσουν με χιόνι. Το αφήνετε να στεγνώσει πολύ καλά. Εμείς το αφήσαμε ένα ολόκληρο βράδυ. Όταν θα έρθει η ώρα να το διακοσμήσετε, να είστε προσεκτικοί και να μην επιλέξετε πλούσιο διάκοσμο, γιατί το χιόνι… μαδάει. Βάλτε μέσα το ρεσώ και έτοιμο το κηροπήγιο! Δεν ξέρω μήπως αν ψεκάσουμε τα βάζα με λακ, αν θα σταθεροποιηθεί καλύτερα το χιόνι. Ένα άλλο υλικό που μπορέιτε να χρησιμοποιήσετε αντί για ψεύτικο χιόνι είναι τα άλατα Epson (τα βρίσκετε στο φαρμακείο). Εκτός από τις θεραπευτικές ιδιότητες που έχουν, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για χειροτεχνίες. Εμείς φτιάξαμε και με τα 2 υλικά. Τα άλατα δίνουν ένα πιο σταθερό αποτέλεσμα. Αν θέλετε μπορείτε να βάλατε και λίγο glitter και το αποτέλεσμα θα είναι υπέροχο. Εμείς στα άλατα δε βάλαμε, γιατί δεν είχαμε!

Κηροπήγιο με ψεύτικο χιόνι

 

Κηροπήγιο με άλατα epson

 

Αν έχετε όρεξη για πιο πολλές χειροτεχνίες δείτε και αυτό το post από Bliss Seeking Mom.

Καλές χειροτεχνίες και καλό Σαββατοκύριακο!

Spread the love

Σχολιάστε