10 Καλές Κακές Καθημερινές Συνήθειες

Τις τελευταίες μέρες έχω πέσει 2 φορές σε άρθρα που περιγράφουν όλες εκείνες τις καθημερινές συνήθειες που έχουμε λίγο πολύ όλοι μας, οι οποίες όμως, σε αντίθεση για το τι πιστεύουμε για αυτές, μόνο καλό δε μας κάνουν… Θα μπω κατευθείαν στο ψητό:

  1. Καθημερινό στρώσιμο κρεβατιού. Εγώ το πρώτο πράγμα που κάνω πριν αρχίσω οποιαδήποτε άλλη δουλεια το πρωί στο σπίτι είναι να αερίσω τους χώρους και να στρώσω κρεβάτια. Λάθος! Κάθε φορά που στρώνουμε το κρεβάτι μας βοηθάμε την υγρασία να παραμένει εγκλωβισμένη  και τα ακάρεα να κάνουν πάρτυ γιατί η υγρασία είναι η τροφή τους… Μία δουλειά λιγότερη, κορίτσια! Χα, Χα!
  2. Οδήγηση με ανοιχτά παράθυρα. Ειδικά τώρα που ο καιρός ανοίγει, ανοίγουν και τα παράθυρα στο αμάξι! Ε, λοιπόν, οφείλω να σας πω ότι αυτό είναι μέγα λάθος, καθώς η ρύπανση που υπάρχει στις οδικές αρτηρίες είναι 10 φορές περισσότερη από ότι στα προάστια! Επομένως, για να αποφύγετε τους πονοκεφάλους, στην καλύτερη των περιπτώσεων, κλείστε το παράθυρο και ανοίξτε το air condition με πατημένο το κουμπί της ανακύκλωσης του αέρα.
  3. Πλένουμε τα δόντια μας αμέσως μετά από κάποιο γεύμα. Λάθος! Είναι σωστό να περιμένουμε 30 λεπτά και μετά! Ο λόγος είναι ότι με αυτόν τον τρόπο προστατεύουμε την οδοντίνη που βρίσκεται κάτω από το σμάλτο των δοντιών μας. Αν θέλετε να καθαρίσετε τη στοματική σας κοιλότητα,πιείτε νερό και αφήστε το σάλιο σας να κάνει τα υπόλοιπα.
  4. Πλένουμε τα χέρια μας με αντιβακτηριακό σαπούνι. Αυτό μου το έχει απαγορεύσει και η δερματολόγος μου. Όλα αυτά τα σαπούνια κάνουν πολύ κακό γιατί η καθημερινή τους χρήση καταστρέφει και εκείνα τα βακτήρια που προστεύουν την επιδερμίδα μας! Για αυτό το λόγο βγάλτε το αντιβακτηριακό σαπούνι από τις καθημερινές συνήθειες. Χρησιμοποιείστε το μόνο όταν είναι απαραίτητο, πχ σε περιπτώση τραυματισμού και όχι πάνω από 2 φορές την εβδομάδα.
  5. Ζεσταίνουμε το φαγητό μας στο φούρνο μικροκυμμάτων. Είναι μία από τις δικές μου καθημερινές συνήθειες… Εδώ υπάρχει μία βασική λεπτομέρεια: δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε πλαστικά σκεύη, όσο κατάλληλα και να είναι. Προτιμήστε τα γυάλινα ή τα πορσελάνινα.
  6. Στεγνώνουμε τα ρούχα μέσα στο σπίτι. Το χειμώνα κατά βάση, αυτό είναι συχνό φαινόμενο… Η πρακτική αυτή έχει σαν αποτέλεσμα να αυξάνονται τα επίπεδα υγρασίας και αυτά με τη σειρά τους να ευνοούν την ανάπτυξη των ακάρεων και της σκόνης. Όλη αυτή η ατμόσφαιρα μπορεί να προκαλέσει μολύνσεις στο αναπνευστικο και στος πνεύμονες, ειδικά σε άτομα με αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα. Επειδή αρκετές φορές μέσα στο χειμώνα το στέγνωμα εκτός σπιτιού μπορεί να είναι αδύνατο, φροντίστε να κρατάτε τα ρούχα σε δωμάτιο που δε βρίσκεστε και αφήστε ανοιχτό, έστω λίγο το παράθυρο.
  7. Κακή στάση σώματος. Εγώ αρκετές φορές “χύνομαι” στην καρέκλα του γραφείου μου και μετά για να σηκωθώ θέλω… ειδική βοήθεια! Όλοι όσοι κάνουν δουλειά γραφείου βρίσκουν μία εντελώς λάθος θέση, συνήθως κάπως ξαπλωτή, για να δουλέψουν. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα πονοκεφάλους, πόνους στη μέση, στην πλάτη, ακόμα και ενοχλήσεις του γαστρεντερικού! Για αυτό σας λέω, δεν αρκεί μόνο η σωστή καρέκλα γραφείου, αλλά και η σωστή θέση του σώματός μας. Επειδή η κακή στάση μας απασχολεί πολλές ώρες καθημερινά, σας προτείνω να διαβάσετε αυτό το άρθρο το οποίο θα σας βοηθήσει αρκετά.
  8. Κοιμάσαι αργά. Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ όταν το σπίτι ησυχάζει, κάνω πολλά πράγμτα, τα οποία θα με βρούν πιο χαλαρή το επόμενο πρωί, πιστεύω… Βέβαια, αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, να μην κοιμάμαι όσο θα ήθελα… Ο ύπνος είναι σημαντικός! Δεν πρέπει να τον διαπραγματευόμσατε! Υπάρχουν μέρες που δε μπορώ να ανταπεξέλθω ούτε στα βασικά… Επομένως πρέπει να αποκτήσουμε καλές συνήθειες ύπνου! Προτείνω αυτά τα δύο άρθρα: Ώρες ύπνου ανά ηλικία και Πόσο απαραίτητος είναι ο ύπνος . Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ έχω πολύ μεγάλη ανάγκη να ενσωματώσω το σωστό ύπνο στις καθημερινές συνήθειες της ζωής μου!
  9. Μήπως είμαστε πολύ σοβαροί; Με άλλα λόγια, μήπως δε χαμογελάμε συχνά; Όταν χαμογελάμε πρώτον χαλαρώνουμε γιατί οι ενδορφίνες ενεργοποιούνται και καταπολεμούν το άγχος, και δεύτερον το χαμόγελο είναι μεταδοτικό!
  10. Έλχγος mail πριν κοιμηθούμε. Μια μελέτη του Πανεπιστημίου της Φλόριντα έδειξε ότι τα άτομα που χρησιμοποιούν τις έξυπνες συσκευές τους για θέματα δουλειάς μετά τις 9 το βράδυ, ξυπνάνε με κακή διάθεση… Δε χρειάζεται να πω περισσότερα, νομίζω!
Spread the love

Σχολιάστε