16 Πράγματα Που Πρέπει Να Κάνεις Πριν Φύγεις Για Διακοπές

Είναι όλα κανονισμένα: η άδεια, ο προορισμός, τα εισητήρια, η διαμονή και φυσικά η διάθεσή σου! Τέλεια! Για να φύγεις όμως θα πρέπει να κανονίσεις κάποια πραγματάκια για να μην πείς: “Πω, πω, το ξέχασα!” Σου έχω εδώ μία καλά ενημερωμένη λίστα με ό,τι πρέπει να γίνει πριν φύγεις για τις διακοπές σου!

 1. Κάνε μία λίστα με τα πράγματα που θες να πάρεις μαζί σου. Προτείνω να την αρχίσεις μέρες πριν και να την εμπλουτίζεις κάθε φορά που θυμάσαι κάτι… Επίσης προτείνω καθώς ετοιμάζεσαι να διαγράφεις από αυτήν ό,τι μπαίνει στη θέση του. Πριν κλέισεις τη βαλίτζα ρίξτε μία ματιά στη λίστα σου!
 2. Πλήρωσε λογαριασμούς!
 3. Αφαίρεσαι από το πορτοφόλι σου οτιδήποτε περιττό: κάρτες επιβράβευσης, συνδρομής κτλ.
 4. Καλό είναι να πάρεις μαζί σου και αντίγραφα της ταυτότητας, του διπλώματος, καρτών και ότι άλλο θεωρείς σημαντικό. Κράτα τα κάπου ξεχωριστά από τα προτότυπα. Με αυτό τον τρόπο η δήλωση τυχόν απώλειάς τους θα γίνει πιο εύκολη.
 5. Κανόνισε τις εκκρεμότητες στη δουλειά σου και φρόντισε να ρυθμίσεις την αυτόματη απάντηση στο e-mail σου.
 6. Σε περίπτωση που έχεις συναγερμό και συνεργάζεσαι με εταιρία security, ενημέρωσέ τους για το ακριβές διάστημα που θα λείψεις.
 7. Ρύθμισε κάποια φώτα στο σπίτι, εσωτερικά και εξωτερικά, να αναβοσβήνουν αυτόματα.
 8. Αυτοκίνητο: αν ταξιδέψεις με αυτό κάνε έναν τυπικό έλεγχο. Αν όχι, φρόντισε να το παρκάρεις σε κάποιο ασφαλές μέρος, αν δεν υπάρχει γκαράζ.
 9. Άρχισε από νωρίς να καταναλώνεις ό,τι υπάρχει στο ψυγείο και έλεγξε και τα ντουλάπια σου για τυχόν τρόφιμα που μπορεί να δημιουργήσουν… πρόβλημα κατά την απουσία σου.
 10. Προετοίμασε τις συσκεύες που θα πάρεις μαζί σου! Άδειασε τις κάρτες μνήμης για να τις γεμίσεις με τις στιγμές των διακοπών σου.
 11. Φρόντισε να μην αφήσεις βουνό από άπλυτα… Πίστεψέ με, δε θέλεις να τα δεις όταν επιστρέψεις με το καλό!
 12. Αν ταξιδέψεις στο εξωτερικό ενημέρωσε την τράπεζά σου και την εταιρία της κινητής σου τηλεφωνίας.
 13. Φρόντισε για τα κατοικίδια σου αν δεν ταξιδέψουν μαζί σου.
 14. Δυο-τρεις μέρες πριν επικοινώνησε με το ξενοδοχείο σου και φυσικά έλεγξε την ώρα αναχώρησης σου
 15. Μην ξεχάσεις τα σκουπίδια!
 16. Πάρε και λίγα μετρητά! Εντάξει, έχουμε γίνει Ευρώπη, αλλά ας κρατήσουμε και κάτι από τα παλιά! Θα χρειαστούν τα μετρητά για τα μικροέξοδα: ταξί, διόδια, σνακ, καφές κτλ.

Καλό σου ταξίδι και καλά να περάσεις!

ΥΓ1: Αν ξέχασα κάτι, σε παρακαλώ συμπλήρωσέ το με κάποιο σχόλιο

ΥΓ2: Πάρτε μία γεύση από τη δικιά μας προετοιμασία πέρσυ τέτοια εποχή περίπου σε αυτό το άρθρο.

 

Spread the love

Σχολιάστε