30 Αλήθειες Για Εμένα

Ο Μάης είναι εδώ και εγώ είμαι αρκετά χαρούμενη για δύο πολύ συγκεκριμένους λόγους: το καλοκαίρι βρίσκεται μια ανάσα μακρυά και έχω γενέθλια! Αλλά αν θέλουμε να πούμε αλήθειες, τότε θα πρέπει να αρχίσω λέγοντας πως η ημέρα των γενεθλίων μου δεν με χαροποιεί όπως παλιότερα. Και όχι, δεν φταίει που μεγαλώνω. Πιστεύω ότι η μέρα των γενεθλίων είναι μία πολύ ξεχωριστή μέρα για τον καθένα μας. Επομένως θέλω να γιορτάζω τα γενέθλια μου με μία μεγάλη γιορτή… Αυτό δεν είναι πάντα εφικτό… Όταν λέω μεγάλη γιορτή εννοώ με φίλους, αγαπημένα πρόσωπα, ποτό, φαγητό, μουσική, χαμός! Και ιδανικά την ίδια μέρα. Βέβαια, έχω πάρει απόφαση από φέτος να κάνω κάτι ξεχωριστό, έστω και μικρό. Εξάλλου, φέτος κλείνω τα 40, οπότε πρέπει να το γιορτάσω! Και αρχίζω από αυτό εδώ το blog. Ο μήνας Μάης είναι αφιερωμένος σε έμενα! Οι 30 αλήθειες που θα μοιραστώ μαζί σας είναι η αρχή για να γνωριστούμε λίγο καλύτερα!

Αλήθεια #1: Είμαι ένας αισιόδοξος άνθρωπος. Δεν μου αρέσει να σκέκομαι στα άσχημα μιας κατάστασης. Θέλω πάντα να πιστεύω ότι υπάρχει και το καλύτερο από αυτό που ζω… Εννοείται ότι απογοητεύομαι, αλλά λόγω αισιοδοξίας, αυτό κρατάει λίγο!

Αλήθεια #2: Αναβλητικότητα. Ναι, είναι βασικό χαρακτηριστικό μου και είναι αυτό που εκνευρίζει τον κάλο μου…! Βέβαια, πότε δεν χάνω προθεσμίες! Μπορεί να είμαι της τελευταίας στιγμής, αλλά πάντα προλαβαίνω. Τώρα, να σας εξομολογηθώ ότι αυτό το “προσόν” μου έχει λίγο διορθωθεί από τότε που γνώρισα τον άντρα μου, ο οποίος από 2 Γενάρη αρχίζει και τρώγεται για να κάνουμε τη φορολογική μας δήλωση… Τί τραβάει το αγόρι μου…!

Αλήθεια #3: Είμαι τρομερά ανυπόμονη και εξαιτίας αυτού αρκετές φορές αγχώνομαι. Θέλω όταν σκέφτομαι να κάνω κάτι να συμβαίνει άμεσα! Τώρα, όλο αυτό έρχεται κόντρα με την αναβλητικότητα θα μου πείτε! Και εγώ θα πω όχι, γιατί η ανυπομονησία μου αφορά σε όλα αυτά που θέλω να κάνω και όχι που πρέπει να κάνω (δημόσιο, δουλειές σπιτιού κτλ)…

Αλήθεια #4: Είμαι αρκετά κοινωνική.

Αλήθεια #5: Αλλά και αρκετά κλειστή και μοναχική. Θέλω το χρόνο μου και το χώρο μου αρκετά συχνά ώστε να μπορώ να παίρνω δυνάμεις.

Αλήθεια #6: Εγώ και ο ρεαλισμός: Ίσως η σχέση μας να μην είναι ξεκάθαρη… Βλέπετε, η αισιοδοξία μου καμιά φορά με κρατάει εκτός πραγματικότητας! Όμως πιστεύω ότι καταλαβαίνω τί γίνεται γύρω μου. Για παράδειγμα, το ότι η Σοφία έχει σύνδρομο Down είναι ένα γεγονός που ναι μεν θέλω να είμαι αισιόδοξη, αλλά από την άλλη βλέπω και την πραγματικότητα κατάματα…

Αλήθεια #7: Εγώ και η ευαισθησία: Μία από τις μεγάλες μου αλήθειες είναι ότι, δεν ξέρω αν έχω καταλάβει καλά αυτήν την έννοια. Ευαίσθητος είναι ο ευσυγκίνητος ή αυτός που λόγω της ευαισθησίας του κινητοποιείται κιόλας; Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Συγκινούμαι με πολλά θέματα και καμιά φορά εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους. Η κινητοποίηση μου για όλα αυτά που με προβληματίζουν είναι σε πολύ αρχάριο επίπεδο…. Τα βήματα μου είναι μικρά και αργά… Επομένως αν πρέπει ένας ευαίσθητος άνθρωπος να συνδυάζει και τα δύο, τότε ίσως να μην πληρώ τις προϋποθέσεις…;

Αλήθεια #8: Μου αρέσει να συνδυάζω το φαγητό μου με ένα ποτήρι κρασί (μπορεί και δύο…)

Αλήθεια #9: Οι αγαπημένες μου κοινωνικές συνήθειες είναι τα τραπεζώματα και να βγαίνω για φαγητό έξω με καλή παρέα.

Αλήθεια #10: Διαλογισμός. Είναι κάτι που έχει ακουστεί πολύ και πολλές φορές χλευαστεί. Είναι μέρος σε αυτό το daily routine που διαβάζουμε σε πολλά blogs του εξωτερικού. Αν πρέπει να το μεταφράσω στα δικά μου δεδομένα τότε θα πώ τη λέξη προσευχή. Ο δικός μου διαλογισμός είναι η προσευχή μου. Κατί απλό αλλά ουσιαστικό που προσπαθώ να το κάνω συχνά μέσα στην εβδομάδα. Δε θα πω καθημερινά γιατί δε συμβαίνει. Θέλω να προσεύχομαι ή να διαλοιγίζομαι κάτω από πολύ συγκεκριμένες συνθηκές και φυσικά όταν είμαι μόνη στο σπίτι. Αυτή είναι μία συνήθεια που την απέκτησα πριν λίγο καιρό, αλλά με έχει κάνει να ανυπομονώ να έρθει η ώρα για τη δικιά, όλοδικια μου αυτή μικρή ιεροτελεστία. Οι βαθιές αλήθειες, οι ανησυχίες μου και οι επιθυμίες μου γεμίζουν το μυαλό μου και εγώ γεμίζω με αγαλίαση κατά τη διάρκεια αλλά και μετά την προσευχή μου (ή διαλογισμό, όπως θέλετε δείτε το).

Αλήθεια #11: Εμμονές. Υπάρχει άνθρωπος χωρίς εμμονές; Μην μου πείτε ΝΑΙ! Δεν το δέχομαι! Εγώ πάντως έχω 2: την απλώστρα και τα σκεπάσματα στο κρεβάτι μου… Δεν θέλω να απλώνει κανείς άλλος τα ρούχα, παρά μόνο εγώ, γιατί, σύμφωνα με την εμμονή μου, μόνο ΕΓΩ ξέρω πώς να το κάνω σωστά… Χωρίς σχόλια, παρακαλώ! Όταν απλώνω ρούχα ξεκινάω να γεμίζω τα σχοινιά της απλώστρας ως εξής: ένα ρούχο στην μία εξωτερική άκρη και ένα στην άλλη μέχρι να γεμίσουν όλα σχεδόν το ίδιο. Στα αυτιά της απλώστρας προσπαθώ να καταμερίσω τα ρούχα έτσι ώστε να υπάρχει το ίδιο βάρος… Και φυσικά, προσέχω ώστε τα ρούχα να απλώνωνται χωρίς να ζαρώνονται, γιατί αποφευγω το σίδερο. Το χρησιμοποιώ σε συγκεκριμένα ρούχα. Μιλάμε για κολλήματα, όχι αστεία! Αλλά, να σας εξομολογηθώ ότι όταν απλώνω ρούχα (ειδικά το καλοκαίρι, που δεν χρησιμοποιώ το στεγνωτήριο) πραγματικά χαλαρώνω! (?).

Τώρα, στο κρεβάτι δεν μπορώ τα σεντόνια κουβάρια και θέλω και το πανωσέντονο κάτω από το στρώμα. Το αγόρι μου όμως θέλει το σεντόνι τυλιγμένο κουβάρι ανάμεσα στα πόδοα του! Μα πείτε μου, πώς κοιμόμαστε τόσα χρόνια μαζί; Όταν ήμουν μόνη, δηλαδή δε μοιραζόμουν με κανέναν το κρεβάτι μου, σηκωνόμουν τη νύχτα και το έστρωνα ξανά, αν ένιωθα ότι είχαν φύγει τα σεντόνια από τη θέση τους… Αυτή η εμμόνη πραγματικά με τυραννάει πολύ!

Αλήθεια #12: Εγώ και η γυμναστική: Όταν ήμουν μικρή έκανα πολλά αθλήματα: ενόργανη, κολύμπι, τέννις, ρυθμική και τελικά με κατέκτησε το μπαλέτο. Με αυτό ασχολήθηκα αρκετά, αλλά δεν προχώρησα γιατί ήθελα να μπω και στο πανεπιστήμιο. Όμως όλα τα χρόνια που θυμάμαι τον εαυτό μου γυμνάζομαι. Τα τελευταία χρόνια όμως έχω αρχίσει και βαριέμαι πολύ! Φέτος όμως ανακάλυψα τη γυμναστική στο σπίτι και έχει πάει πολύ καλά. Κάλε, όχι δεν έχω personal trainer, απλά λόγω των πολλών ωρών που έχω ξοδέψει σε αίθουσες γυμναστικής, ξέρω και ακολουθώ ένα μισάωρο πρόγραμμα 3 φορές την εβδομάδα στο σπίτι μόνη μου. Εννοείται ότι υπάρχουν και αναβολές σε αυτό, μην ξεχνιόμαστε!

Αλήθεια #13: Ένας στόχος που έχω αναβάλει είναι να δώσω για proficiency στα Αγγλικά. Ξέρω αρκετά καλά τη γλώσσα, λόγω του ότι οι σπουδές μου ήταν στα Αγγλικά, αλλά θέλω να το κάνω για μένα και μόνο.

Αλήθεια #14: Αγαπημένο χόμπυ: Κάποτε είχα πολλές ελεύθερες ώρες και για αυτό τα ενδιαφέροντά μου ήταν διάφορα. Αρκετά από αυτά απαιτούσαν χρόνο και χώρο. Τώρα όμως που η ζωή μου έχει γεμίσει με τόσα πολλά όμορφα, μου αρέσει πολύ να διαβάζω λογοτεχνία. Διαβάζω κυρίως λίγο πριν τον ύπνο, αλλά το καλύτερο μου είναι όταν μπορώ να βρω χρόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας μου για να αρπάξω το βιβλίο μου!

Διάβασε και αυτό: Όταν Η Ζωή Σου Γεμίζει Παιδιά

Αλήθεια #15: Αγαπημένο χρώμα ένα δεν έχω, αλλά πολλά! Το ροζ το κουφετί και το χρώμα της μέντας με γκλίτερ είναι αγαπημένα μου από τότε που γεννήθηκε η μικρή μας. Τώρα, επειδή λέμε αλήθειες, δεν είναι από τα χρώματα που φοράω, αλλά μου αρέσουν να τα βλέπω μέσα στο χώρο. Από τότε που έγινα και κοριτσομάνα έχω αλλάξει οπτική… Χρώματα τα οποία αγαπώ να φοράω είναι το λευκό, το μπλέ, το μαυρό, το κόκκινο και το πράσινο. Στο χώρο μου προτιμάω απαλές και ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις.

Αλήθεια #16: Εγώ και η υπομονή: Το είπα και πιο πάνω, ότι διακατέχομαι από ανυπομονυσία… ΑΛΛΑ, έχω και υπομονή σε αρκετά θέματα. Σε κάποια αλλά, προσπαθώ και την καλλιεργώ. Για παράδειγμα, στις αναπτυξιακές κατακτήσεις της Σοφίας έχω οπλιστεί με αρκετή, γιατί μόνο έτσι θα τη βοηθήσω πραγματικά. Όταν διαβάζω με τον Πάνο πολλές φορές πάω να εκραγώ, αλλά παίρνω βαθιές ανάσες, γιατί ξέρω πολύ κάλα ότι τα νεύρα δε θα μας βγάλουν πουθενά. Βέβαια, κάποιες φορές γίνεται… χαμούλης!

Αν σε παιδεύει και εσένα το διάβασμα σου προτείνω αυτό: Νέος Μαθητής Και Διάβασμα

Αλήθεια #17: Εγώ και η μαγειρική: Η σχέση μας δεν είναι πολύ δυνατή… Δηλαδή, δεν είμαι καλή μαγείρισσα. Βέβαια, μετά από πολλές απόπειρες, κατέληξα ότι τα φαγητά που μου πετυχαίνουν είναι αυτά που συνοδεύονται από μια λεπτομερέστατη συνταγή. Οδηγίες προς ναυτιλομένους, δηλαδή! Και για αυτό το λόγο είμαι πιο καλή στα γλυκά, γιατί δεν αυτοσχεδιάζω… Τώρα θα μου πείτε, καλά δεν είσαι καλή μαγείρισσα και μας προτείνεις συνταγές; Ναί, με πολύ θράσος, θα απαντήσω! Όμως οι συνταγές που σας δίνω είναι οι συνταγές που έχω δοκιμάσει αρκετές φορές, μου πετυχαίνουν πάντα και δεν με εκθέτουν! Για αυτό, μαγειρέψτε άφοβα!

Αλήθεια #18: Εγώ και οι δουλειές του σπιτιού. Αναγκαίο κακό θα πω… Βαριέμαι πολύ να τις κάνω, αλλά δεν μπορώ να τις αποφύγω, μόνο να τις ανβάλω 😉 . Βέβαια, πάντα ψάχνω για νοικοκυρίστικα άρθρα, γιατί όταν αποφασίσω να νοικοκυρευτώ δεν με πιάνει κανείς!

Αλήθεια #19: Βάφω τα μαλλιά μου γιατί έχω λευκά. Θα ήθελα πολύ η επιστημονική κοινότητα να βρει ένα χάπι που να καταστέλει το άσπρισμα των μαλλιών, παρακαλώ.

Αλύηθεια #20: Βαριέμαι να βάζω ενυδατική κρέμα στο σώμα μου, αλλά το κάνω…

Αλήθεια #21: Εχεί “τύχει” αρκετές φορές να κοιμηθώ βαμμένη…

Αλήθεια #22: θέλω να κάνω κοιλιοπλαστική για να γίνω κορμάρα!

Αλήθεια #23: Είμαι υπέρ των ανέμακτων και χωρίς νυστέρι αισθητικών επεμβάσεων στο πρόσωπο. (Εδώ θέλω να κάνω κοιλιοπλαστική, το botox θα μας χαλάσει;)

Αλήθεια #24: αγαπώ το φαγητό περισσότερο από τα γλυκά, ακόμα και αν πρόκειται για σοκολάτα!

Αλήθεια #25: Αγαπώ το καλοκαίρι και τις χιονισμένες μέρες…

Αλήθεια #26: Μου αρέσει πολύ ο καφές. Τον τελευταίο χρόνο τον πίνω σκέτο. Ο καφές που προτιμώ το πρωί είναι ένας διπλός ελληνικός, αλλά μου αρέσει ο cappuccino και ο γαλλικός με γάλα…

Αλήθεια #27: Φτιάχνω κοσμήματα. Πριν γεννηθεί η Σοφία είχα e-shop με τις δημιουργίες μου. Όταν γεννήθηκε το μυαλό κόλλησε, έπαψα να δημιουργώ και έτσι το κατάστημα έκλεισε. Δεν μου περνάει από το μυαλό να ξαναασχολοηθώ επαγγελματικά, αλλά σκέφτομαι σοβαρά να ξαναρχίσω να δημιουργώ για αγαπημένους και κοντινούς ανθρώπους.

Αλήθεια #28: Φλερτάρω με τον μινιμαλισμό σαν στάση ζωής πολύ έντονα. Έχω αρχίσει με τα παιχνίδια των παιδιών και την τουλάπα μου. Όμως, επεκτίνομαι σιγά σιγά…

Πάρε μία γεύση για το πώς ο μινιμαλισμός βοηθάει στη ζωή ενός παιδιού με σύνδρομο Down

Αλήθεια #29: Είμαι μεγάλος φαν της ανακλύκλωσης. Τώρα που το σκέφτομαι, μπορεί να είναι μία τρίτη εμμονή μου… Είμαι υπερ της προστασίας του περιβάλλοντος με όποιον τρόπο μπορώ. Η ανακύκλωση είναι ότι πιο εύκολο μπορεί κανείς να κάνει. Εδώ να σας υπενθυμίσω ότι τα χαρτιά που τυλίγουν τα τυρια στο σούπερ μάρκετ δεν ανακυκλώνωνται γιατί έχουν και ένα προστατευτικό εσωτερικό πλαστικό φιλμ. Βγαίνει πολύ εύκολα όμως! Πριν το πετάξετε στα σκουπίδια κάντε μία προσπάθεια και θα δείτε ότι θα το βάλετε στην ανακύκλωση.

Αλήθεια #30: Έχω πολλές ιδέες… Αρκετές υλοποιούνται, αλλές αποθηκεύονται για αργότερα, αλλά και αρκετές εγκαταλείπονται…

Τώρα αν δεν γνωρίζεται τα βάσικά για εμένα, τότε ανατρέξτε στη σελίδα About Me για να τα μάθετε!

 

 

 

Spread the love

6 σκέψεις στο “30 Αλήθειες Για Εμένα”

    • Τελικά, κάποια πράγματα δεν είναι τυχαία! Α, να σου πω κιόλας ότι γιορτάζουμε την ίδια μέρα! Γιορτή εσυ, γενέθλια εγώ! Φιλιά πολλά!!!!

      Απάντηση
  1. Εγώ, πέρα από χρόνια πολλά, θα σου ευχηθώ να ξαναβρείς τη δημιουργικότητα που πάγωσε για λίγο μέσα σου, αλλά κάπου εκεί βρίσκεται ακόμα, είμαι σίγουρη.

    Ηλέκτρα

    Απάντηση

Σχολιάστε