7 Βήματα Για Να Γίνω Καλύτερη

Δε θέλω να το παίξω έξυπνή ούτε να ισχυριστώ ότι έχω ακολουθήσει αυτά τα βήματα και έχω γίνει καλύτερος άνθρωπος. Όχι, κάτι τέτοιο δεν ισχύει! Πρέπει όμως να σας εξομολογηθώ ότι θέλω να γίνω καλύτερη πρώτα για μένα και μετά για τους ανθρώπους που αγαπώ. Ο ερχομός της κόρης μου με άλλαξε, αλλά δεν είμαι σε θέση έγω η ίδια να σας πω αν με έκανε καλύτερη ή απλά με άλλαξε. Το Σύνδρομο Down με έχει μάθει πολλά, αλλά το καλύτερο από όλα είναι πως να ονειρεύεσαι ένα μέλλον χωρίς όρια.  Ονειρεύομαι το μέλλον χωρίς περιορισμούς στις δυνατότητες των παιδιών μου! Πώς τα καταφέρνω; Λοίπον, η απάντηση είναι πολύ απλή: μπαίνουν όρια που θα όδηγήσουν στη μάθηση, όχι για το τί θα μάθουμε!

Και για να επανέλθω, θέλω πραγματικά φέτος να κάνω κάτι καλό και για μένα! Τα δύο πρώτα χρόνια με τη μικρή ήταν χρόνια αναγνωριστικά. Έπρεπε να βρούμε τις ισορροπίες μας, τις αντοχές μας και την αισιοδοξία μας! Δεν είμαστε όλοι στα ίδια επίπεδα, άλλοι έχουν κάνει πρόοδο εκεί κάποιοι άλλοι εδώ… το παλεύουμε! Προσπαθούμε! Μέσα στην προσπάθεια αυτή είναι  και ο καλύτερος εαυτός μου. Θα ακολουθήσω αυτά τα βήματα και ελπίζω του χρόνου τέτοια εποχή να έχω κάτι καινούριο να σας πω. Να σας μιλήσω για την όμορφη αλλαγή που περιμένω να ‘ρθει και όλα τα άλλα που θα φέρει μαζί της!

7 Απλά Βήματα για να γίνουμε καλύτεροι:

  1. Κάνε focus στο μέλλον. Καλό είναι να μην αναπολούμε το παρελθόν. Το παρελθόν είναι κάτι που πλέον δεν υπάρχει και δε μπορεί να ξαναρθεί. Το πως ήμασταν, πως αισθανόμασταν και τι πρεσβέβαμε τότε δεν έχουν καμία σχέση με το σήμερα που ίσως να έχουμε μία πετυχημένη καριέρα, να έχουμε οικογένεια, να είμαστε χωρισμένοι και τόσα αλλά (απλά ονοματίζω τις πιο συνηθισμένες καταστάσεις). Καλό είναι να γεμίσουμε το μυαλό μας με τις δυνατότητες μας και όχι με περιορισμούς και ήττες. Κάθε νέα μέρα είναι μία ευκαιρία για να δοκιμάσουμε αυτές τις δυνατότητες και να γίνουμε καλύτεροι. Καλύτεροι από αυτό που ήμασταν κάποτε.
  2. Άνοιξε την πόρτα σε όλα τα συναισθήματα. Είναι πολύ εύκολο να απομακρυνόμαστε ή να αποσπάμε τον εαυτό μας από αρνητικά συναισθήματα (θυμός, ζήλια, στεναχώρια κτλ). Αν επιτρέψουμε στον εαυτό μας να αισθανθεί και να επεξεργαστεί όλες αυτές τις δύσκολες στιγμές τότε μόνο θα καταλάβουμε πως είναι να υπερπηδάς εμπόδια. Και πόσο ωραία αισθανόμαστε όταν ξεπερνάμε τις δυσκολίες; Υπέροχα! Γινόμαστε πάντα δυνατότεροι και σοφότεροι.
  3. Θέσε όρια. Όταν μιλάμε για όρια δεν εννοούμε εκείνα για να ελέγχουμε τους ανθρώπους, αλλά αυτά που είναι απαραίτητα για να προστατέψουμε τον ίδιο μας τον εαυτό.
  4. Απέκτησε καλές συνήθειες. Αυτό ίσως να είναι το πιο εύκολο και το πιο άμεσο! Βάλε στη ζωή σου τη γυμναστική, το νερό, τα φρούτα, τα λαχανικά, τη συχνή επαφή με αγαπημένα πρόσωπα και ότι άλλο σου κάνει καλό. Ο καθένας μας γνωρίζει καλύτερα!
  5. Βάλε στη ζωή σου τον όρο ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ. Μεγάλη λέξη! Παράπονα τέλος! Κάνε μία λίστα με τα παράπονα σου και μία με αυτά που έχεις στη ζωή σου και σε κάνουν ευτυχισμένο. Μάντεψε ποια λίστα θα κερδίσει…
  6. Γίνε ΓΕΝΝΑΙΟΔΩΡΟΣ. Ο εγωισμός είναι φυσικό χαρακτηριστικό του ανθρώπου, για αυτό η γενναιοδωρία θεωρείται αρετή. Κάνε λίγο στην άκρη και κοίτα γύρω σου. Υπάρχουν στον κόσμο μας πολλά ερεθίσματα για να αρχίσεις να καλλιεργείς την αρετή της γενναιοδωρίας!
  7. Δώσε ΧΑΡΗ σε ΕΣΕΝΑ. Αγάπησε τον ευατό σου. Σταμάτα να είσαι σκληρός μαζί του. Εξάλλου ό,τι έχεις πετύχει, ό,τι έχεις ζήσει, ό,τι έχεις αποκτήσει και ό,τι σχεδιάζεις ο ευατός σου σε βοήθησε! Αγάπα τον, λοιπόν!

Αυτά τα 7 βήματα θεωρώ ότι είναι απλά και ότι όλοι λίγο πολύ τα έχουμε σκεφτεί. Για μένα ήρθε η ώρα να τα κάνω πράξη. Η ζωή μου άλλαξε και αρκετές φορές το μυαλό μου πάει να φύγει από το κεφάλι μου… Ευτυχώς, το χαμόγελο των παιδιών μου και η αγκαλιά τους μου θυμίζουν πόσο ωραία είναι η ζωή! Είμαι σίγουρη ότι μπορεί να γίνει και καλύτερη….

Καλό Σαββατοκύριακο, όμορφοι αναγνώστες μου!

ΥΓ: Δείτε περισσότερα θέματα αυτοβελτίωσης εδώ . Εγώ αρκετά συχνά το διαβάζω και πέρνω ιδέες τις οποίες μοιράζομαι μαζί σας (όπως και το παραπάνω άρθρο). Δεν είμαι ψυχολόγος ούτε κάποιος ειδικός. Είμαι απλά μία μαμά που μου αρέσει να ομορφαίνω συνέχεια τη ζωή μου.

Spread the love

Σχολιάστε