8+1 Αποφάσεις Που Πρέπει Να Πάρεις Για Το 2021

Αποφάσεις… Ξέρω αυτή την περίοδο είναι η λέξη που τριγυρνάει στο μυαλό μας… Ειδικά φέτος, περιμένουμε τη νέα χρονιά σαν μια νέα εποχή. Εξάλλου, ζήσαμε νέες εμπειρίες το 2020, που δεν τις φανταζόμασταν ούτε στα πιο τρελλά μας όνειρα ή στις πιο περίεργες αποφάσεις. Και να λοιπόν που βρισκόμαστε στην αυγή της νέας αυτής εποχής και σίγουρα οι αποφάσεις μας για άλλη μια χρονιά έχουν παρθεί:

 • να χάσω κιλά
 • να κάνω botox
 • να σταματήσω να κάνω botox
 • να αρχίσω να γυμνάζομαι
 • να σταματήσω να βλέπω σερί τα επεισόδια των σειρών που έχω επιλέξει στο Netflix
 • να κοιμάμαι πιο νωρίς το βράδυ
 • να κάνω περισσότερο σεξ
 • να μην ξεχνάω γιορτές και γενέθλια
 • να βάλω στόχους
 • να μην τα παρατάω
 • να μην χάνω την υπομονή μου με τα παιδιά
 • να ελαττώσω το χρόνο μπροστά στη οθόνη, ειδικά για τα παιδιά
 • να γίνω καλή μαγείρισσα (αυτό δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να είναι “πρέπει”…)

Να συνέχίσω ή ταυτιστήκατε αρκετά;

Pin This!

Αυτές οι αποφάσεις δεν τελειώνουν ποτέ! Φυσικά είναι γραμμένες στην αντζέντα με ωραία γράμματα, με χρωματιστά στυλό και ενίοτε κολλημένα αυτοκόλλητα με λέξεις παρότρυνσης: go for it, YEAH!, you’re perfect! κτλ. Σε αυτό το σημείο θέλω να μοιραστώ μαζί σας ένα μυστικό… Στα πολύ παλιά χρόνια της τρελλής μου νιότης, το πρώτο πράγμα που έκανα λίγο πριν αρχίσουν οι διακοπές των Χριστουγέννων ήταν να φτιάξω τη λίστα μου! Έπαιρνα τις αποφάσεις της χρονιάς! Κάθε χρόνο η λίστα μου ήταν σχεδόν ίδια και φυσικά πολλά από τα παραπάνω τα έβρισκες μέσα στις αποφάσεις μου για τη νέα χρονιά. Εντάξει μπορεί το botox και τα παιδιά να μην ήταν μέσα στα πλάνα μου, αλλά το σεξ σίγουρα!!!!

Επίσης θέλω να αναφερθώ και στο γεγονός ότι εδώ και αρκετά χρόνια έχω πάψει να φτιάχνω τέτοια λίστα. Από τότε που έγινα μαμά ο Σεπτέμβρης είναι για μένα η αρχή της νέας χρονιάς. Τότε θα πάρω αποφάσεις που θα καθορίσουν την καθημερινότητα, τις νέες συνήθειες, τον επαναπροσδιορισμό οριμένων από αυτές και τις νέες παραδόσεις της οικογένειάς μας.

Όμως φέτος είπα να νιώσω πάλι νέα, όμορφη και τολμηρή και να φτιάξω μια λίστα με αποφάσεις που δεν θα έχουν εποχικότητα, ηλικία, καθημερινότητα. Ούτε θα εξαρτώνται από τα κιλά τα παραπανίσια ή από κάποιες ρυτίδες που ξεχαστήκαν κατά την εφαρμογή κάποιας θεραπείας αναζωογόνησης. Φέτος νομίζω ότι πρέπει να φτιάξουμε μια λίστα που όμοια δεν θα έχουμε ξανασυντάξει.

Ας σκεφτούμε τη χρονιά που πέρασε και ας αναζητήσουμε, άλλα και να απαιτήσουμε από τον εαυτό μας αποφάσεις που θα μας κάνουν καλό. Αν φτιάξουμε όλοι την ίδια λίστα και αποφασίσουμε ότι φέτος θα την τηρήσουμε, τότε ίσως η νέα χρονιά να είναι η αρχή μια νέας εποχής!

Έλα στην Παρέα μας

Κάνε την εγγραφή σου στο News Letter

Έλα στην παρέα μας!

Σε ευχαριστούμε!

 1. Θετική σκέψη. Πολύ απλά: όταν τα πράγματα πάνε καλά το να ανησυχούμε για μικροπράγματα μόνο ζημιά θα μας κάνει.
 2. Φεμινισμός. Ας του δώσουμε επιτέλους τη σωστή ερμηνεία: κάθε άνθρωπος, ανεξαρτήτου φύλου έχει τα ίδια διακιώματα και τις ίδιες υποχρεώσεις.
 3. Τέλος τα λόγια. Ας κάνουμε το σ’ αγαπώ, το σε νοιάζομαι, το σε σκέφτομαι, το σε γουστάρω, το σε θέλω, τη συγγνώμη πράξεις, ώστε ο άλλος να το καταλαβαίνει αμέσως!
 4. Ας πούμε αντίο στους μή διαθέσιμους ανθρώπους. Είτε είναι φίλοι μας, συνάδελφοι, εραστές. Μας κάνουν το ίδιο κακό με τους τοξικούς.
 5. Ας επενδύσουμε στις στιγμές με τον αγαπημένο μας. Όσο περνάνε τα χρόνια αυτό το ξεχνάμε. Και το σημαντικότερο από όλα είναι ότι ξεχνάμε το πόσο πολύ τον έχουμε ερωτευθεί, πόσο τον αγαπάμε, πόσα ώραια πράγματα κάνουμε μαζί. Πρέπει να το θυμηθούμε ξανά και να μην το ξεχάσουμε ποτέ!
 6. Λέμε όχι στην τηλεπάθεια. Λέμε αυτό που θέλουμε και μας ενοχλεί με απλά λόγια και γρήγορα. Μας γλυτώνει από παρεξηγήσεις και κάψιμο εγκεφαλικών κυττάρων…
 7. Βάλτε λίγη επιθετικότητα στη ζωή σας και αφαιρέστε λίγο παθητικότητα.
 8. Ευγνωμοσύνη. Ίσως αυτό θα πρέπει να μπει πρώτο στη φετινή μας λίστα. Για εμένα η ευγνωμοσύνη είναι ένα σπουδαίο συναίσθημα. Δες περισσότερα σε ένα παλιότερο άρθρο του blog: Ευγνωμοσύνη , Ένα Θετικό Συναίσθημα
 9. Είναι ώρα να αγαπήσουμε το περιβάλλον και να το φροντίσουμε όπως πολύ καλά κάνει το περιβάλλον για εμάς.

Ο μήνας δεν έχει 9 αλλά 3, που σημαίνει ότι βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή του νέου έτους. Έχουμε ακόμα χρόνο να επαναπροσδιορίσουμε κάποιες αποφάσεις και να σκεφτούμε καλά τις επιθυμίες μας, τις προτεραιότητές μας, τα θέλω μας. Ας είναι η φετινή μας λίστα ουσιαστική και διαχρονική. Ας είναι η νέα χρονιά καλή, φωτεινή και γενναιόδωρη!

Spread the love

Σχολιάστε