Detox Μπάνιο Για Όλους!

Detox, δηλαδή αποτοξίνωση, απλά με ένα ζεστό και χαλαρωτικό μπανάκι. Γίνεται; Εύκολα! Ειδικά τώρα το χειμώνα είναι απραίτητο στα παιδάκια μας που είναι οι πρωταγωνιστές στις ιώσεις και στα κρυολογήματα.

Για να μην σας κρατάω άλλο σε αγωνία θα μπώ αμέσως στο ψητό. Χρειάζεστε άλατα Epsom και μια μπανιέρα γεμάτη νερό. Τι είναι τα άλατα Epsom; Εδώ έχουμε πολλά να πούμε! Πρόκειται για μία ανόργανη ένωση θειϊκού άλατος με μαγνήσιο. Η ένωση αυτή απορροφάται άμεσα και γρήγορα από το δέρμα προσφέροντας στον οργανισμό χαλάρωση και αποτοξίνωση. Το μαγνήσιο που περιέχεται είναι απαραίτητο για να μειώνονται οι φλεγμονές και έτσι να έχουμε καλύτερη μυική λειτουργια και κυκλοφορία του αίματος. Η δράση των αλάτων Epsom είναι γνωστή αιώνες τώρα!

Η χρήση των αλάτων αυτών μπορεί να γίνει απλά υπό μορφή πήλινγκ ή να… μουλιάσουμε μέσα σε αυτά. Κάνοντας ένα απλό πήλινγκ (ξεπλένουμε καλά και ενυδατώνουμε αμέσως) θα αισθανθούμε και θα δούμε το δέρμα μας πιο απαλό και λείο. Εάν βυθιστούμε στην μπανιέρα μας έχοντας διαλύσει στο νερό άλατα Epson, τότε πετυχαίνουμε την τέλεια detox θεραπεία.

Ένα detox μπάνιο μας βηθάει να χαλαρώσουμε και να κοιμηθούμε εύκολα και καλά, να ηρεμήσουμε και να διατηρήσουμε τη συγκέντρωσή μας. Τώρα αμά θέλουμε να μιλήσουμε και για ιώσεις ή κρυολογήματα, η αποτοξίνωση του οργανισμού μας είναι απαραίτητη. Η διατροφή είναι ο ένας τρόπος και το detox μπάνιο ο άλλος. Όπως είπα, τα άλατα Epsom απορροφούνται άμεσα από το δέρμα και αυτό σημαίνει ότι όλα τα ευεργετικά συστατικά θα εισχωρήσουν στον οργανισμό και θα κάνουν αυτό που ξέρουν καλά: DETOX!

Το μπάνιο με άλατα Epsom συνιστάται και για τα παιδάκια μας, ειδικά κατά τους χειμερινούς μήνες ή σε περιόδους κρυολογήματος. Μετά το καθιερωμένο μπάνιο και αφού τα παιδάκια μας είναι καθαρά και “φουφουδένια”, γεμίστε την μπανιέρα με νερό και προσθέστε 1/2 κούπα άλατα και 2 κουταλιές της σούπας σόδα μαγειρική (καθαρίζει το νερό και επιταχύνει την αποτοξίνωση). Φροντίστε το νερό να καλύπτει τα παιδάκια μέχρι το στήθος τους όταν κάθονται μέσα στην μπανιέρα και καθ’όλη τη διάρκεια να είστε μαζί τους για να αποφευχθεί η κατάπωση νερού! 20 λεπτά είναι αρκετά. Να μην παραμείνουν παραπάνω γιατί έτσι ό,τι τοξίνες βγουν από τον οργανισμό θα ξαναμπούν! Ξεπλένουμε, σκουπίζουμε καλά, φοράμε πιτζάμες και αφήστε τα να κοιμηθούν. Θα χαλαρώσουν και ο ύπνος τους θα είναι το γιατρικό τους! Εάν μπορούμε να κάνουμε αυτό το μπάνιο 2 φορές την εβδομάδα θα ήταν ιδανικό. Αλλά, όπως και να ‘χει, ας το κάνουμε όσο συχνά μπορούμε.

Για εμάς τους μεγάλους η δοσολογία έχει ως εξής: 1 γλυτζάνι άλατα Epsom και 4 κουταλιές της σούπας σόδα μαγειρική. Σας προτείνω να βάλετε στο νερό λίγες σταγόνες από αιθέρια έλαια (δείτε περισσότερα εδώ) ή και άλατα μπάνιου. Βασικό είναι να είματσε καθαροί, να ξεπλυθούμε καλά και να απολαύσουμε τις ευεργετικές ιδιότητες του μαγνησίου.

Τα άλατα Epson τα γνώρισα πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2010, που τα χρησιμοποιούσα απλά σαν πήλινγκ. Σιγά σιγά έμαθα για αυτά και τώρα αποτελούν μέρος της περιποιήσης όλης της οικογένειας. Μπορείτε να τα βρείτε στα φαρμακεία, στα καταστήματα με βιολογικά προϊόντα ή στο sensities που τα προμηθεύομαι εγώ. Σας προτείνω να ζητήσετε και τη συμβουλή του γιατρού σας πριν τα χρησιμοποιήσετε. Τα άλατα Epson για μένα αποτελούν ένα φανταστικό γιατροσόφι!

Καλή εβδομάδα, χωρίς ούτε ένα βηχαλάκι (πστ, έρχονται Χριστούγεννα, δε θέλουμε κακόκεφα και ταλαιπωρημένα μουτράκια)!

ΥΓ: Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες έδω.

 

Spread the love

Σχολιάστε