Mom Tales ή Αλλιώς, Ιστορίες για Μαμάδες

Mom Tales ή μήπως λόγια μαμάδων; Ξέρετε, αυτά που λέγονται μεταξύ τους. Αυτά που όλες οι μαμάδες ξέρουν και που παρ’ όλ΄αυτά θέλουν να τα ξαναμάθουν, να τα ξανακούσουν και να νιώσουν τη δύναμη που έχει το μοίρασμα. Μοιραζόμαστε τις όμορφες στιγμές και γίνονται ομορφότερες. Μοιραζόμαστε τις άσχημες και γίνονται λιγότερο άσχημες. Ζητάμε βοήθεια και για αυτό μπορούμε να κάνουμε περισσότερα και ωραιότερα πράγματα. Οι μαμάδες του Mom Tales το γνωρίζουν καλά!

Μα τι έναι το Mom Tales θα αναρωτιέσαι… Θα σου πω! Είναι αυτό το νέο που συμβαίνει στην πόλη με τη βοήθεια της Nestle. Μια ομάδα μαμάδων που ψάχνει να βρει ιστορίες που θα κάνουν την καθημερινότητα γλυκιά. Μια ομάδα που μοιράζεται σκέψεις, λέξεις, ιδέες, ανησυχίες, ομορφιές και εμπειρίες. Όλα αυτά τα ενώνει, τα ανακατεύει και τσουπ, φτιάχνει ένα βάζο γεμάτο από τα πιο όμορφα λουλούδια. Ένα βάζο μπροστά σε ένα φωτεινό παράθυρο που, χάρις τα μαγικά του φίλτρα, τα λουλούδια δεν μαραίνονται ποτέ! Τα λουλούδια του ανθίζουν και κάθε μέρα γίνονται δυνατότερα και ομορφότερα.

Αλλά ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Κάποια στιγμή τον Οκτώβρη έλαβα ένα mail από την αγαπημένη μου Άσπα που με καλούσε να γίνω μέλος αυτής της ομάδας. Χωρίς δεύτερη σκέψη δέχτηκα. Μετά από ένα μήνα περίπου η νεοσύστατη ομάδα συναντήθηκε, γνωρίστηκε και μοιράστηκε σοφία… μαμαδίστική!

Η ομάδα Mom Tales συναντήθηκε στα κεντρικά γραφεία της εταιρίας στο Μαρούσι και πιο συγκεκριμένα στη βίλλα! Ναι, ναι, καλά διαβάζεις!  Πρόκειται για έναν φιλόξενο χώρο όπου έκει η Nestle υποδέχεται τους φίλους της αλλά και επιμορφώνει το προσωπικό της. Και πολύ καλά μάντεψες: το πρώτο πράγμα που μυρίζει όταν μπαίνεις είναι καφές! Ξέρεις, nespresso, nescafe… Αλλά εγώ θα δώσω βάση στο άτομο που είδα όταν μπήκα… Είδα την Άσπα να με καλωσορίζει με ένα πλατύ χαμόγελο και μια ζεστή αγκαλιά! Ήταν όπως ακριβώς τη φανταζόμουν. Τόσο συμπαθητική, τόσο ευγενική, τόσο φιλόξενη και τόσο ψηλή που αυτό δεν το φανταζόμουν!

Μαζί με την Άσπα μας υποδέχτηκαν και η Μάρθα Ζωντανού, όπως επίσης και ο διατροφολόγος της Nestle, Ιωσήφ Αλεξανδρίδης. Μαζί του μάθαμε αρκετά τόσο για τη διατροφή μας, όσο και για τη διατροφική αξία των προϊόντων της εταιρίας. Θα σου πω μόνο ότι τα δημητριακά  Nesquik Alphabet έχουν τη λιγότερη ζάχαρη ανά μερίδα από οποιοδήποτε άλλο που κυκλοφορεί στην αγορά.

Βέβαια το απόγευμά μας είχε κι άλλα νόστιμα… Κεραστήκαμε αλμυρές και γλυκές νοστιμιές μέχρι να μπούμε στο Σπίτι Των Συναισθημάτων . Εκεί μας περίμεναν η Κατερίνα Τσέργκα και η Ελένη Παπαδοκωνσταντάκη. Μαζί τους άρχισε η …περιπέτεια!

Δεν θα μπω σε πολλές λεπτομέρειες, αλλά θα μπω κατευθείαν στο ψητό. Έχεις προσπαθήσει ποτέ να φανταστείς τί θα μπορούσε να λέει ένα γράμμα του παιδιού σου προς εσένα; Θα είναι γεμάτο παράπονα; Θα είναι γεμάτο ευχαριστώ; Θα κάνει μια καταμέτρηση και ανασκόπηση όλων των όμορφων στιγμών; Έλα, πες την αλήθεια… Ποιο ήταν το πρώτο πράγμα που σκέφτηκες;

Οι μαμάδες του Mom Tales το γράψαν αυτό το γράμμα. Και πίστεψέ με, δεν ήταν εύκολο, γιατί όλες αρχίσαμε να σκεφτόμαστε… ενοχικά! Αλλά, σοβαρά τώρα, υπάρχουν μέρες χωρίς φωνές, τσακωμούς, αγκαλιές, παιχνίδια, γέλια και αγάπη; Και φυσικά όλα αυτά εναλλάσονται μέσα σε μία μέρα… Γιατί, έτσι είναι η μητρότητα: πολύπλευρη, πολυδιάστατη, κυκλοθυμική μα πάνω απ’ όλα γεμάτη ανιδιοτελή αγάπη. Και μην ξεχνάς ότι η μητρότητα είναι άνθρωπος… Έχει όλα τα χαρακτηριστικά του αλλά και κάποιες μαγικές δυνάμεις αποκλειστικές. Δεν χρειάζεται να σκεφτείς πολύ ποιες είναι αυτές. Απλά σκέψου πώς είναι μια τυπική σου μέρα, μαμά!

Και για την ιστορία, το γράμμα μας ήταν γεμάτο παιδική σκέψη, γιατί τελικά τα παιδιά μας είναι σοφά και ξέρουν πολύ καλά να μας κρίνουν, αλλά και να μας επιβραβεύουν! Μάλλον, μαμά, κάνεις καλή δουλειά! Συνέχισε έτσι!

Τέλος θα ήθελα να σε παροτρύνω να σημειώνεις σε ένα χαρτάκι κάθε μέρα μία (ή και περισσότερες στιγμές, γιατί όχι;)  όμορφη στιγμή που είχες με το παιδί σου, με τον καλό σου και με τον ίδιο σου τον εαυτό. Βάλτα σε ένα κουτί και αυτό θα γίνει το δικό σου μαγικό κουτί που θα σου δίνει δύναμη όταν θα σε πιάνουν αυτές οι… πως τις είπαμε; Α, ναι… χαζοτύψεις!

Πριν κλείσω, θέλω να σου γνωρίσω τις μαμάδες του Mom Tales:

Ελπίζω να μην ξέχασα καμία…

 

 

 

Spread the love

8 σκέψεις στο “Mom Tales ή Αλλιώς, Ιστορίες για Μαμάδες”

Σχολιάστε