Κέικ Μήλου, Για Να Μυρίσει Το Σπίτι Χριστούγεννα

Την Παρασκεύη στολίσαμε το σπίτι μας! Του βάλαμε τα καλά του, τα χριστουγιεννιάτικα. Ανάψαμε και τα λαμπάκια μας και χαζέψαμε για λίγο το αποτέλεσμα… Κάτι έλειπε. Ήταν οι μυρωδιές, γιατί ατμόσφαιρα χωρίς μυρωδιές, δεν γίνεται! Έτσι, έριξα μια ματιά στα ντουλάπια μας και η απόφαση πάρθηκε: κέικ μήλου με κανέλλα, γαρύφαλο και πορτοκάλι.

Υλικά για το Κέικ Μήλου:

  • 90 γρ ηλιέλαιο
  • 90 γρ ελαιόλαδο
  • χυμός από 4 μικρά πορτοκάλια (80 – 100 ml)
  • 300γρ ζάχαρη
  • 4 αβγά
  • 400 γρ αλεύρι γοχ
  • 1 κσ baking powder
  • 1 κιλό μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια
  • 1 κσ κανέλα
  • 1/4 κγ σκόνη γαρύφαλλο
  • 50 γρ ζάχαρη
  • 1 κάψουλα βανίλια

ΠερισσότεραΚέικ Μήλου, Για Να Μυρίσει Το Σπίτι Χριστούγεννα

Cookies Καρύδας Χωρίς Μίξερ

Και να λοιπόν που το δεύτερο lock down είναι γεγονός! Εγώ προετοιμάστηκα γλυκά με γευστικότατα και μυρωδάτα cookies καρύδας. Έχουν λίγα υλικά και δεν χρειάζονται μίξερ! Όσοι με παρακολουθείτε, το ξέρετε καλά ότι μου αρέσουν οι εύκολες συνταγές. Δεν είναι όλες οι εύκολες όμως και νόστιμές. Δεν σας κρύβω ότι όταν την προτοείδα αυτήν τη συνταγή δεν ήμουν και τόσο σίγουρη… Αλλά, ευτυχώς έκανα λάθος! Τα cookies καρύδας που μοιράζομαι σήμερα μαζί σας είναι πολύ νόστιμα και μαλακά.

Υλικά:

  • 125γρ. βούτυρο αγελάδος λιωμένο και χλιαρό
  • 80γρ. ζάχαρη καστανή
  • 1 αβγό
  • 2 κσ. μέλι
  • 130γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κγ σόδα
  • 150γρ καρύδα αποξηραμένη

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ χτυπάμε με σύρμα τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το αβγό και το μέλι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Αφού το μείγμα μας γίνει ομοιόμορφο προσθέτουμε τη σόδα και το αλεύρι σιγά σιγά και πάντα ανακατεύοντας ώστε να ομογενοποιούνται τα υλικά μας. Στο τέλος προσθέτουμε την καρύδα. Το μείγμα για τα cookies καρύδας είναι έτοιμο!

ΠερισσότεραCookies Καρύδας Χωρίς Μίξερ

Λαχανικά Του Καλοκαιριού: 3 Αγαπημένες Συνταγές Για Όμορφα Βράδια

Τα λαχανικά και το Καλοκαίρι έχουν την τιμητική τους. Τα χρώματα, τα αρώματα και οι γεύσεις που προσφέρουν μας κάνουν να νιώθουμε το Καλοκαίρι ακόμα πιο δυνατά. Τι να πρωτοπώ; Τα γεμιστά, το τουρλού, ιμάμ, κολοκυθοκεφτέδες, ψητά στη σχάρα, χωριάτικη;

Photo by Adli Wahid

 

Αλλά πριν προχωρίσω, καλό είναι να θυμηθούμε ποια είναι τα λαχανικά του Καλοκαιριού:

  • φρέσκος αρακάς
  • καλαμπόκι
  • μελιτζάνες
  • τομάτες
  • κολοκυθάκια
  • μπάμιες
  • φασολάκια
  • αγγούρι
  • βλήτα
  • πιπεριές
  • μαρούλι
  • ραπανάκια
  • αντράκλα

Αν με ρωτήσεις ποιο από τα παραπάνω δεν μου αρέσει θα σου πω: τα τρώω όλα με μεγάλη επιτυχία! Μου αρέσουν γενικά τα λαχανικά. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι τα τρώω με ευχαρίστηση από παιδί… Η μαμά μου όμως φρόντιζε να υπάρχουν στο τραπέζι μας. Η εικόνα τους έχει χαρακτεί στο μυαλό μου και για αυτό και εγώ τα έχω σε περίοπτη θέση στο οικογενειακό μας τραπέζι. Και αν κάτσω με χαρτί και μολύβι να φτιάξω το μενού της εβδομάδας, πραγματικά μπορώ να το γεμίσω μόνο με λαχανικά! Για να κάνω μια προσπάθεια:

ΔΕΥΤΕΡΑ: φασολάκια λαδερά με φρέσκια τομάτα

ΤΡΙΤΗ: μπάμιες με κοτόπουλο

ΤΕΤΑΡΤΗ: γεμιστά

ΠΕΜΠΤΗ: μακαρόνια με σάλτσα λαχανικών

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: μπιφτέκια με κιμά και λαχανικά συνοδευόμενα από κρύα σούπα λαχανικών

ΣΑΒΒΑΤΟ: ιμαμ

ΚΥΡΙΑΚΗ: γεμιστά

Τί λες, τα κατάφερα; Νομίζω πως ναι! Η παραπάνω λίστα απαρτίζεται από τα πρώτα που μου ήρθαν στο μυαλό. Αγαπώ όλες τις συνταγές που περιέχουν σαν βασικό συστατικό τα λαχανικά, όμως κάποιες έρχονται πρώτες στην καρδιά μου, όπως τα γεμιστά και οτιδήποτε περιέχει μελιτζάνα…

Το Καλοκαίρι το μπαλκόνι και ο κήπος γίνονται το σαλόνι μας, η τραπεζαρία μας και γενικά ο χώρος που θα δεχτούμε τους φίλους μας. Υπάρχει κάτι καλύτερο από τα βράδια του Καλοκαιριού παρέα με φίλους; Για μένα είναι από τα high lights! Αν σκέφτεσε να οργανώσεις μια τέτοια βραδιά γεμίσε την με ακόμα περισσότερο Καλοκαίρι προσφέροντας εδέσματα γεμάτα λαχανικά:

ΠερισσότεραΛαχανικά Του Καλοκαιριού: 3 Αγαπημένες Συνταγές Για Όμορφα Βράδια

Δείπνο Μόνο Για Κορίτσια

Η Παρασκευή είναι πάντα μια υπέροχη μέρα και φυσικά τα βράδια της ιδανικά για να συναντηθείς με τους ανθρώπους που αγαπάς. Γι’ αυτό ακριβώς τον λόγο επιλέγουμε με τις φίλες μου τις Παρασκευές! Κάποτε βγαίναμε για ποτό, clubbing και τέτοια παρόμοια! Τώρα τελευταία μας αρέσει το δείπνο μόνο για κορίτσια! Να μαζευτούμε ή σε κάποιο σπίτι, ή σε κάποιο μαγαζί με καλό φαγάκι και ατμόσφαιρα ιδανική για κουβεντούλα. Την Παρασκευή που μας πέρασε οργάνωσα στον κήπο ένα δείπνο για όλες μας. Συνήθως είμαστε 5, αλλά η επέτειος γάμου της κουμπάρας (την οποία της την θύμησε ο καλός της…) μας την κράτησε μακρυά.

Το κάλεσμα ήταν για τις 20:00. Με ελάχιστη καθυστέρηση μαζευτήκαμε όλες και άρχισε η κουβέντα. Ανοίξαμε την βραδιά με υπέροχο λευκό και sparkling κρασί Muskat of Tirnavos του κτήματος Μίγας. Μετά συνεχίσαμε πάλι με λευκό (γιατί έτσι μας αρέσει!) Ασύρτικο 2017 από το αγαπημένο Κτήμα Αλφα.

Το μενού για το δείπνο το επιμελήθηκα εγώ, όπως καταλαβαίνετε! Σκεφτόμουν ότι ήθελα να φτιάξω κάτι ελεφρύ, επειδή θα ήταν δείπνο, νόστιμο και να μασουλιέται ευχάριστα με το κρασάκι μας για αρκετή ώρα μετά. Εξάλλου όταν έχεις καλή παρέα, δύσκολα σηκώνεσαι από το τραπέζι.

Σαλάτες:

  • Πράσινη ανάμεικτη με λιαστές ντομάτες, αλατισμένα και ψημένα φυστίκια αράπικα, κρέμα βαλσάμικου, λάδι και flakes παρεμζάνας. Μυρωδικά έβαλα: βασιλικό αποξηραμένο, φρέσκια μέντα, κουρκουμά, ξερό σκόρδο και κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι
  • Τάκος: έβαλα μικρά λαδένια παξιμαδάκια, ντοματάκια, φέτα, ρίγανη και λαδάκι

ΠερισσότεραΔείπνο Μόνο Για Κορίτσια

Τσουρέκια Χωρίς Μίξερ

Τσουρέκια, χωρίς μίξερ, πεντανόστιμα και πανεύκολα. Με άλλα λόγια, σας έχω συνταγή για τσουρέκια να φτιάχνετε όλο το χρόνο, όχι μόνο το Πάσχα! Φέτος το έργο αυτό το έχει ανλάβει ο μπαμπάς του σπιτιού μας. Στο λογαριασμό μου στο instagram θα βρεις στα hightlights πως αυτό το αγόρι τα έπλασε….

Δεν καθυστερώ αλλό!

Υλικά για 3 τσουρέκια:

  • 500γρ. γάλα
  • 1 κιλό αλεύρι για τσουρέκια (ή πλούσιο σε γλουτένη, ή πλούσιο σε πρωτεϊνες)
  • 300γρ. ζάχαρη
  • 50γρ φρέσκια μαγιά ή ξερή ανάλογα όση λέει το πακέτο για 1 κιλό αλεύρι
  • 2κγ ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού, προεραιτικά
  • 3 βραχάκια μαστίχα
  • 1 σακουλάκι (8γρ) μαχλέπι
  • 1κγ κάρδαμο σκόνη ή 10 σποράκια
  • 4 αβγά
  • 125γρ. βούτυρο αγελαδινό
  • λαδόκολα
  • αλουμινόχαρτο

Εκτέλεση:

Σε ένα γουδί χτυπάμε σε σκόνη τη μαστίχα και το μαχλέπι. Αν έχουμε το κάρδαμο σε σποράκια το βάζουμε και αυτό. Προσθέτουμε λίγο ζάχαρη για να χτυπηθούν πιο εύκολα.

ΠερισσότεραΤσουρέκια Χωρίς Μίξερ

Μπισκότα Βρώμης

Αυτό είναι το πρώτο άρθρο για το 2020! Σκέφτηκα να ξεκινήσω τη χρονιά γλυκά και να σας “κεράσω” μπισκότα βρώμης!

Είμαστε μια ανάσα πριν να ανοίξουν τα σχολεία και σκέφτηκα ότι θα ήταν όμορφο την πρώτη μέρα στο σχολείο τα παιδιά μας να έχουν στην τσάντα ένα νόστιμο και υγιεινό σνακ. Σας έχω πανεύκολη συνταγή για μπισκότα βρώμης που, πίστεψτε με, θα αρχίσετε να τρώτε τη ζύμη πριν καν τη ψήσετε! Αλλά, κάντε κράτη γιατί τα φτιάχνετε για το σχολείο των παιδιών σας… Εντάξει και για το πρωινό σας, το σνακ για το γραφείο αλλά και για την απογευματινή ληγούρα… Να ξέρετε ότι τα συγκεκριμένα μπισκότα είναι πολύ χορταστικά!

Αν θες κάτι αλμυρό για το σχολείο ή το γραφείο φτιάξε κουλούρια Θεσσαλονίκης!

Υλικά (περίπου 40 κομμάτια):

Pin this!

Ας ετοιμάσουμε τα μπισκότα βρώμης:

Προθερμέντε το φούρνο στους 180 βαθμούς, στη λειτουργάι πάνω κάτω αέρα. Βάζετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά εκτός από το νερό. Ανακατεύετε με ένα κουτάλι. Προσθέτετε νερό με ένα κουτάλι της σούπας και ανακατεύετε. Ίσως να πάρει 5 κουταλιές της σούπας νερό, ή όσες χρειάζονται ώστε το μείγμα να ομογενοποιηθεί χωρίς να είναι ρευστό. Προσοχή: το νερό το προσθέτουμε κουταλιά κουταλιά.  Πρέπει η υφή του να είναι σταθερή και τραχιά. Φτιάχνετε μικρά μπαλάκια τα οποία καθώς τα βάζετε στο ταψί (αφού το έχετε καλύψει με λαδόκολλα), τα πιέζετε με τα χέρια ώστε να γίνουν λεπτά και στρογγυλά. Ψήνετε τα μπισκότα σας για 5 – 8 λεπτά. Εγώ τα ψήνω περίπου 6,5 λεπτά. Σας συμβουλέυω να τα αφήσετε για 6 λεπτά και τα κοιτάτε. Τα βγάζετε από το φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν και να σκληρήνουν. Μην ανησυχείτε, δεν θα γίνουν πέτρα, αλλά μαστιχωτά!

Καλή απόλαυση!

Πρέπει να σας πω ότι μέσα σε δύο μέρες έφτιαξα δύο δόσεις… Ελπίζω να μείνει κανένα μέχρι την Τετάρη που ανοίγουν τα σχολεία…

Έχεις Μήλα; Φτιάξε Μηλόπιτα!

Τα μήλα από εδω και στο εξής θα παίξουν… πρωταγωνιστικό ρόλο στην καθημερινότητά μας! Φρούτα φθινοπωρινά και χειμωνιάτικα, τα μήλα θα γεμίσουν τις τσάντες του σούπερ μάρκετ, τις σχολικές, αλλά και τα lunch boxes που κουβαλάμε στο γραφείο και γενικότερα… Νομίζω ότι είναι η κατάλληλη στιγμή, λοιπόν να φτιάξουμε μηλόπιτα! Εμένα προσωπικά η πίτα με μήλα, μου αρέσει πολύ! Η συνταγή που θα σας δώσω είναι πανεύκολη και το αποτέλεσμα νοστιμότατο!

Υλικά:

250γρ βούτυρο αγελάδος

5 μήλα (και περισσότερα μη σου πω…) σε φέτες

1/2 φλιτζάνι ζάχαρη

1κγ κοφτό κανέλλα

5 αυγά χωρισμένα ασπράδια – κρόκοι

1 φλιτζάνι φαρίνα (αν θέλετε βάζετε και 1κγ μπέικιν)

1 φλιτζάνι ζάχαρη ακόμα

ΠερισσότεραΈχεις Μήλα; Φτιάξε Μηλόπιτα!

Μοσχαράκι Με Κολοκύθα

Το μοσχαράκι ήρθε για να κλείσει το μήνα των συνταγών. Είναι το κρέας που δίνουμε στα παιδιά μας όσο είναι ακόμα μωρά και που σχεδόν όλοι μας το τρώμε. Επίσης, το ότι μπορούμε να το μαγειρέψουμε με πολλούς τρόπους, το μοσχαράκι μας βγάζει πάντα από τη δύσκολη θέση ακόμα και στα καλέσματά μας! Το φαγάκι που σας προτείνω σήμερα εννοείται ότι πρόκειται για ένα καθημερινό και μαμαδίστικο πιάτο, αλλά και που μπορεί άνετα να σταθεί σε οποιαδήποτε περίσταση.

Υλικά:

  • περίπου 1 κιλό μοσχαράκι κομμένο σε μερίδες. Εγώ προτιμώ ελιά που είναι μαλακό κομμάτι. Ζητήστε από το χασάπη σας αν έχει κρέατα από τη Χερώνεια. Είναι μία περιοχή στη Βοιωτία και όποτε έχω πάρει κρέας από εκεί είνια πάντα νόστιμο.
  • 8 κσ. ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 κιλό κολοκύθα κομμένη σε κυβάκια
  • 3-4 κσ πελτές τομάτας
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες ή τριμμένες
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • δεντρολίβανο ξερό: εγώ βάζω 1 κουταλάκι και κάτι…
  • 1 κούπα νερό (ίσως χρειαστεί και λίγο ακόμα)

Εκτέλεση:

Αλατοπιπερώνετε το κρέας. Σε μια κατσαρόλα προθέτετε το λάδι και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι. Αφού μαραθεί, το αφαιρείτε και τσιγαρίζετε στην ίδια κατσαρόλα το κρέας. Σβήνετε με το κρασί και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνετε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το δεντρολίβανο και την τομάτα, αφού την έχετε διαλύσυσει στην κούπα με το νερό. Αλατοπιπερώνετε αναλόγως, ελέγχετε αν χρτειάζεται λίγο νερό ακόμα και αφήνετε το κρέας να μαγειρευτεί ώσπου να μαλακώσει. Αυτό ίσως πάρει και παραπάνω από 1 ώρα. Να θυμάστε ότι είναι καλύτερα να σιγοβράζετε το φαγητό σας, ώστε να μπορείτε να το ελέγχετε καλύτερα.

Μόλις ετοιμαστεί το κρέας προσθέτετε την κολοκύθα  και μαγειρεύετε για 15 λεπτά ακόμα ή μέχρι να μαλακώσει το λαχανικό σας. Το φαγητό αυτό μπορείτε να το συνοδεύσετε με ρύζι ή πατάτες. Εμείς το τρώμε σκέτο γιατί είναι σαν λαδερό με κρέας.

Και επειδή καλό είναι να μαθαίνουμε πάντα κάτι νέο: οι κολοκυθόσποροι είναι πλούσια πηγή πρωτεϊνών. 28 γρ. σπόροι κολοκύθας περιέχουν περίπου 7 γραμμάρια πρωτεΐνης. Το έλαιό τους έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτοστερόλες ή φυτικά λιπαρά οξέα και η χημική σύνθεσή τους είναι η ίδια όπως η χοληστερόλη. Οι φυτοστερόλες μπορούν να αντικαταστήσουν τη χοληστερόλη στο σώμα και να βοηθήσουν στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα (πηγή). Επομένως, καθαρίστε την κολοκύθα σας και αφήστε τους σπόρους για ξεραθούν. Μασουλήστε τους μία βραδιά μπροστά στην τηλεόραση. Ξέρετε, οι σπόροι της είναι ο γνωστός πασατέμπος!

Καλή σας όρεξη! Και να θυμάστε ότι όλα γίνονται πιο νόστιμα όταν έχουμε παρέα!

ΥΓ: Θέλετε και άλλη εύκολη συνταγή για κάθε στιγμή, επίσημη ή καθημερινή; Σας έχω νοστιμότατο Χοιρινό Με Μήλα.

Μακαρόνια Με Ψάρι Και Κολοκύθα

Τα μακαρόνια είναι αγαπημένο φαγητό πολλών παιδιών, αλλά  τί γίνεται με το ψάρι; Εδώ το πράγμα σκουραίνει… Ελάχιστα είναι τα παιδιά που θα φάνε το ψάρι τους χωρίς πολλά παρακάλια. Μέσα σε αυτά είναι και το δικό μου το παιδί, το μεγάλο, γιατί η μικρή ακόμα το τρώει χωρίς παράπονο… Για να δούμε…

Κάπως έτσι σκέφτηκα να συνδυάσω το ψάρι με τα μακαρόνια και να βάλω και γλυκιά κολοκύθα για χρώμα και για έξτρα βιταμίνες! Λοιπόν, έχουμε και λέμε:

Υλικά:

  • 1 πακέτο μακαρόνια
  • 500γρ. φιλέτο ψαριού: εμείς προτιμάμε μπακαλιάρο φιλέτο κατεψυγμένο κομμένο σε κομμάτια περίπου 2 εκ. Μπορείτε να βάλετε και λιγότερα αν το μικρό σας είναι δύσκολο… Οι ουσίες του ψαριού θα περάσουν στη σάλτσα.
  • 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • σκόρδο: εγώ βάζω 4 σκελίδες ψιλοκομμένες γιατί αρέσει πολύ και στον μικρό (!)
  • 1 κονσέρβα ντοματάκια κον κασέ
  • 500γρ κολοκύθα σε κύβους. Το καλοκαίρι βάλτε 3 φρέσκα κολοκυθάκια.
  • 1 κουταλάκι ρίγανη ξερή
  • 1 κουταλάκι βασιλικός ξερός
  • λίγο πιπέρι καγιέν
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Ξεκινάμε με το σοτάρθσμα του κρεμμυδιού στο λάδι. Λίγο πριν ξανθίνει το κρεμμύδι προσθέτουμε το σκόρδο και το καγιέν. Σε αυτό το σημείο είμαστε πολύ προσεκτικοί για να μην μας καεί το σκόρδο γιατί τότε θα πικρίσει και θα μας χαλάσει το φαγητό μας. Στη συνέχεια προσθέτουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και τα μυρωδικά. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 λεπτάκια. Η κολοκύθα μας είναι το επόμενο υλικό που θα πέσει στην κατσαρόλα και θα την αφήσουμε να πάρει μία βράση για 5 λεπτά περίπου. Καλό είναι να τσεκάρουμε πόσο μαλακή είναι πριν βάλουμε το ψάρι: δεν πρέπει να είναι σκληρή, πρέπει να είναι σχεδόν έτοιμη. Τέλος προσθέτουμε το ψάρι το οποίο θέλει άλλα 5-7 λεπτάκια για να μαγειρευτεί. Ίσως χρειαστεί το φαγητό μας και λίγο νεράκι, για αυτό καλό είναι να έχετε έτοιμο ένα ποτήρι γεμάτο.

Αυτό που πρέπει να έχετε στο τέλος είναι μία σάλτσα πορτοκαλοκόκκινη με το ψάρι να έχει λιώσει και όχι νερουλή. Αν το φαγητό έχει υγρασία, αφήστε το να στίψει.  Να σας ενημερώσω ότι η γεύση του ψαριού θα υπάρχει, αλλά η κολοκύθα (καλό είναι να μην ενημερώσετε το μικρό σας για την ύπαρξή της… 😉 ) θα δώσει μία γλύκα και θα δέσει όμορφα τη σάλτσα. Αν θέλετε να πάτε το φαγητό σας λίγο πιο ψηλά, βράστε κοχυλάκια και όχι απλά, αλλά χρωματιστά! Τί να κάνουμε, κάποια παιδιά μπορεί να μην πιστούν εύκολα…

Καλή σας όρεξη! Και να θυμάστε ότι τα πάντα νοστιμίζουν όταν έχουμε καλή παρέα!

ΥΓ: Αν θέλετε να δείτε και πώς αλλιώς τρώμε εμείς το ψάρι δείτε εδώ.

 

 

Πάβλοβα Εύκολή, Εντυπωσιακή Και Νόστιμη!

Η δική μου σπιτική Πάβλοβα!

Η Πάβλοβα που σας προτείνω είναι το ιδανικό γλυκό για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου που είναι προ των πυλών! Αυτό βέβαια ισχύει μόνο αν δεν είστε λάτρεις της ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ( δες εδώ συνταγή για λαχταριστή σοκολατόπιτα χωρίς μίξερ )Εγώ που είμαι από τους καλούς τους μύλους που όλα τα αλέθει δεν έχω τέτοιο πρόβλημα… Θα έλεγα ότι η συγκεκριμένη συνταγή για Πάβλοβα είναι και για αρχάριους με τη ζαχαροπλαστική. Το γλυκάκι αυτό στην αρχική του μορφή αποτελείται από μαρέγκες, κρέμα πατισερί, σαντιγή και φρέσκα φρούτα στην κορυφή. Ενημερωτικά να σας πω ότι η μαρέγκα για να ετοιμαστεί θέλει καλό χτύπημα τα ασπράδια και 2 ώρες ψύσιμο στο φούρνο σε χαμήλη θερμοκρασία. Μην πανικοβάλεστε, η δικιά μου εκδοχή είναι για όλους εμάς τους πολυάσχολους αλλά λάτρεις του νόστιμού και του φίνου: εργαζόμενες μαμάδες, ή απλά μαμάδες, μπαμπάδες, εργαζόμενες νοικοκυρές, ή απλά νοικοκυρές, καριερίστες, αλλά πάνω από όλα ερωτευμένους…

Λοιπόν, έχουμε και λέμε:

Υλικά:

  • έτοιμη μαρέγκα (φανταστείτε ότι είναι σαν βάση για τούρτα): ναι, καλά ακούσατε! Εγώ τις μαρέγκες τις προμηθεύομαι από το Βάρσο στην Κηφισιά, αλλά είμαι σίγουρη ότι θα υπάρχουν και άλλα ζαχαροπλαστεία ή εργαστήρια όπου μπορείτε να βρείτε πρώτες ύλες ζαχαροπλαστικής.

  • 500γρ κρέμα γάλακτος
  • 100γρ ζάχαρη άχνη
  • 250γρ τυρί κρέμα
  • 500γρ φράουλες κατεψυγμένες (στα σούπερ μάρκετ αυτή την εποχή θα βρείτε και φρέσκιες!)
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη κρυσταλική
  • 1 κοφτή κουταλιά corn flour

Εκτέλεση:

Πασπαλίζουμε τις φράουλες με το corn flour και τις βάζουμε μαζί με την κρυσταλική ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι. Τις ζεστένουμε μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και τις αφήνουμε λίγο ακόμα στη φωτιά για να πήξει το ζουμάκι. Θέλουμε δηλαδή να φτιάξουμε μία μαρμέλάδα. Ο λόγος που βάζουμε το corn flour είναι για να πήξει η μαρμελάδα μας γρήγορα. Αφήνουμε τη μυρωδάτη μας σως στην άκρη για να κρυώσει. Θα σας πρότεινα να αλλάξετε και σκεύος.

Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αρχίσει να πήζει. Προσοχή πρέπει η κρέμα γάλακτος να είναι παγωμένη, δηλαδή τη βγάζουμε από το ψυγείο και τη βάζουμε αμέσως στο μίξερ για χτύπημα. Όταν αρχίζει η κρέμα μας να κάνει γραμμές, δηλαδή αρχίζει και πήζει, τότε βάζουμε και το τυρί και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μία ανάλαφρη κρέμα σα σαντιγή.

Απλώνουμε την κρέμα μας πάνω στην μαρέγκα και την περιχύνουμε με τη φραουλένια μας σως. Αν θέλετε μπορείτε να πασπαλίσετε με αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς. Μέρα που ‘ναι απολάυστε την Πάβλοβα που μόλις φτιάξατε με σαμπάνια!

Να έχετε υπόψη σας ότι η Πάβλοβα είναι ένα γλυκό που τρώγεται φρέσκο και συναρμολογείται λίγο πριν φαγωθεί. Με άλλα λόγια μπορείτε να ετοιμάσετε την κρέμα σας, να τη βάλετε στο ψυγείο (δε θα πάθει τίποτα, μην ανησυχείτε), τη σως και λίγο πριν την ώρα του γλυκού να τη στήσετε!

Τώρα αν είστε λάτρεις της Πάβλοβα, όπως εγώ, και θέλετε να τη φάτε όπως πρέπει τότε σας προτείνω Πάβλοβα από τα ζαχαροπλατεία Τζανετή.

Η Πάβλοβα του Τζανετή… πηγή

Απλά να έχετε υπόψη σας ότι επειδή το γλυκό τρώγεται φρέσκο, δεν υπάρχει κάθε μέρα στο ζαχαροπλαστείο. Μπορείτε όμως με ένα τηλέφωνο να παραγγείλετε το γλυκάκι σας.

Να θυμάστε ότι όλα γίνονται πιο νόστιμα όταν τα απολαμβάνουμε με καλή παρέα!

Καλή απόλαυση!