Μουστοκούλουρα

Τί και αν έρχονται Χριστούγεννά; Εμείς φτιάχνουμε μουστοκούλουρα! Για την ακρίβεια, η αδελφή μου τα φτιάχνει και εμείς τα τρώμε. Στη χθεσινή δόση βοήθησα και εγώ πλάθοντας και ψήνοντας ένα ταψί στο σπίτι μου. Και εννοείται ότι το ταψί έμεινε σπίτι μου σαν ανταμοιβή για τις υπηρεσίες μου, 🙂 . Τα μουστοκούλουρα μου αρέσουν πάρα πολύ. Τα προτιμάω μαλακά γιατί μου θυμίζουν τα παιδικά μου χρόνια. Πήγαινα στο φούρνο και έπαιρνα μία σακούλα μουστοκούλουρα, μεγάλα και μαλακά, να κολλάνε στα δόντια και στον ουρανίσκο!

Επειδή το αδερφάκι μου τα πετυχαίνει, της ζήτησα να μοιραστεί μαζί σας τη συνταγή των υπέροχων αυτών κουλουριών. Της είπα όποτε έχει χρόνο να μπει στην πλατφόρμα του blog μου και να γράψει τη συνταγή. Αντ΄αυτού, ξύπνησα σήμερα το πρωί και βρήκα στο mail μου το παρακάτω κείμενο:

Αποφάσισα να είμαι πολύ καλή μαζί σου και για αυτό σου στέλνω τη συνταγή για να την κάνεις copy-paste στο blog, ή αν θες να προσθέσεις τα δικά σου, ξέρεις εσύ. Πριν προχωρήσω στη συνταγή θα πρέπει να πω μερικά μυστικά-κόλπα  στους αναγνώστες σου: αν θέλετε σκληρά μουστοκούλουρα προτιμήστε να τα πλάσετε μικρά. Αν πάλι τα θέλετε αφράτα και μαλακά προτιμήστε να τα πλάσετε μεγάλα και να προσέξετε να μην στεγνώσουν στο ψήσιμο.

Και η συνταγή έχει ως εξής:

  • 200γρ. ζάχαρη
  • 200γρ. μούστος
  • 200γρ. ηλιέλαιο
  • 400γρ. χυμός πορτικάλι
  • 15γρ. σόδα
  • 10-15γρ. αμμωνία (εγώ έβαλα 10γρ.)
  • 1κγ. κανέλλα σκόνη*
  • 1/2κγ. γαρύφαλλο σκόνη*
  • 1-1,2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

*Αν σας αρέσουν τα μυρωδικά μπορείτε να τα “τσιμπήσετε” λίγο παραπάνω. Εγώ αυτό έκανα. Τώρα πόσο έβαλα, θα σας γελάσω… μυρίστε και θα δείτε. Επείδη η ζύμη δεν έχει κάτι που να μην τρώγεται ωμό, δοκιμάστε την και πράξτε ανάλογα.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, το λάδι, το χυμό και το μούστο και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, ξέρετε να μην τη νιώθουμε στο ανακάτεμα. Ρίχνουμε τη σόδα και την αμμωνία και ανακατεύουμε πάλι καλά μέχρι να διαλυθούν. Ήρθε η ώρα για τα μυρωδικά, ρίξτε τα. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να χρειαστεί να αρχίσουμε το ζύμωμα με τα χέρια. Η ζύμη μας πρέπει να είναι λεία, λαδερή και να ξεκολλάει από το μπολ. Αν δείτε ότι της λείπει λαδάκι ή ότι κολλάει στα χέρια σας, απλά προσθέστε λίγο λάδι ή στη ζύμη ή στα χέρια σας.

Αφού τελειώσουμε το ζήμωμα, έρχεται η ώρα να πλάσουμε τα κουλούρια μας. Εγώ υπολογίζω 50γρ. ζύμης για το καθένα. Εδώ να τονίσω ότι η ποσότητα αυτή είναι για τα μεγάλα και αφράτα μουστοκούλουρα. Αν τα θέλετε μίκρα, τότε υπολογίστε λίγοτερη ζύμη για το καθένα. Φτιάξτε “σαλιγκαράκια”, βέλτε τα σε ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα και ψήστε τα στους 180 βαθμούς για 15 – 20 λεπτά. Να θυμάστε ότι όσο λιγότερο τα ψήσουμε τόσο πιο αφράτα θα γίνουν.

Αδερφή, τι λες, πώς τα πήγα; Είμαι περίργη να δω τί αλλαγές θα κάνεις πριν το δημοσιεύσεις… Μόνο μην αλλάξεις τη συνταγή!

Και πολύ καλά καταλάβατε ότι δεν άλλαξα τίποτα! Μόνο θέλω να σας πω ότι τα δικά μου μουστοκούλουρα τα έψησα στον αέρα στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά και ενώ γίναν μαλακά, μου ψιλοάρπαξαν… Επομένως αν ο φούρνος σας είναι νέας τεχνολογίας (ο δικός μου είναι σχετικά) προτιμήστε τον αέρα και στο 10λεπτό ελέγξε τα κουλούρια σας.

Καλή απόλαυση! Να θυμάστε ότι όλα τα νόστιμα γίνονται νοστιμότερα όταν τα απολαμβάνουμε με ανθρώπους που αγαπάμε!

Καλό Σαββατοκύριακο!

 

Κουλούρια Θεσσαλονίκης Από Τα Χεράκια Σας

Σας το υποσχέθηκα και θα το κάνω! Σας έχω καταπληκτική συνταγή για το αγαπημένο κουλούρι κάθε Έλληνα, αυτό της Θεσσαλονίκης για! Θα μυρίσει το σπίτι σας φρεσκοκαβουρδισμένο σουσάμι και όλοι θα γλείφουν τα δάκτυλά τους!

Υλικά:

150γρ αλεύρι σκληρό

350γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1κγ αλάτι

30γρ ζάχαρη

270γρ νερό σε θερμοκρασία δωματίου (Ίσως πάρει λίγο ακόμα κατά το ζύμωμα. Εγώ δεν χρειάστηκε να βάλω παραπάνω.)

2 φακελάκια ξερή μαγιά

4 – 5 φακελάκια σουσάμι (50γρ είναι συνήθως το καθένα)

2κσ. ζάχαρη

500γρ χλιαρό νερό

 

Εκτέλεση:

Στον κάδο του μίξερ (ή σε ένα μπολ) βάζουμε τα 270γρ νερό με τη μαγιά, ανακατεύουμε να διαλυθεί η δεύτερη και αφήνουμε για 10 λεπτά (ίσως και λιγότερο) μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Θα το καταλάβετε από τις φουσκαλίτσες ή θα δείτε το νερό να φαίνεται πιο πηχτό. Αμέσως βάζετε τα αλεύρια, το αλάτι και τη ζάχαρη λίγο λίγο δουλεύοντας το μίξερ στη δυνατή ταχύτητα μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα και τον πάτο του κάδου. Αλοίφετε μία λεκανίτσα με ελαιόλαδο και μεταφέρετε τη ζήμη σας. Σκεπάζετε με μία καθαρή πετσέτα και αφήνετε το ζυμάρι σας να φουσκώσει. Όσο πιο ζεστό το περιβάλλον τόσο πιο γρήγορα θα φουσκώσει.

Αμέσως μετά το φούσκωμα χωρίζουμε το ζυμάρι σε μπαλάκια και πλάθουμε τα κουλούρια μας. Εγώ χώρισα τη ζύμη σε περίπου 20 μπαλάκια και έφτιαξα μεσαία κουλούρια. Αν θέλετε το κλασικό μέγεθος χωρίστε τη ζύμη σε λιγότερα κομμάτια. Να θυμάστε όμως ότι στο φούρνο θα φουσκώσουν κι άλλο για αυτό φροντίστε να τα πλάσετε λεπτά. Έχετε ήδη διαλύσει τις 2 κσ. ζάχαρη στα 500γρ. νερό και έχετε αδειάσει το σουσάμι σε ένα πιάτο. Βουτάτε τα κουλούρια σας πρώτα στο νερό και μετά στο σουσάμι. Τα τοποθετείτε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνετε στον αέρα στους 200 βαθμούς για 10 – 15 λεπτά.

Μία συμβουλή: επειδή τα κουλούρια Θεσσαλονίκης τρώγωνται φρέσκα, όσα δε φαγωθούν φροντίστε να τα βάλετε, αμέσως αφού κρυώσουν, στην κατάψυξη. Αν θέλετε να πάρετε ένα (ή και περισσότερα, γιατί όχι;) μαζί σας στη δουλειά ή να το βάλετε σαν κολατσιό για το σχολείο, βγάλτε το πριν φύγετε από το σπίτι. Μέχρι να έρθει η ώρα να το φάτε θα έχει ξεπαγώσει και θα είναι φρεσκότατο!

Καλή απόλαυση! Να θυμάστε ότι η παρέα κάνει το φαγητό πιο νόστιμο!

XL Cookies Μαλακά & Σοκολατένια

Είναι Παρασκεύη! Το ΣΚ είναι σχεδόν εδώ και για αυτό το λόγο οφείλουμε να το ευχαριστηθούμε! Εγώ σας προτείνω να μαζέψετε τα παιδάκια σας και να δημιουργήσετε στην κουζίνα σας μία αμαρτία για όλη την οικογένεια! Αν πάλι δεν έχετε παιδάκια τότε φτιάξτε την αμαρτία και απολαύστε την με όποιον θέλετε!

Υλικά:

450γρ κουβερτούρα σε κομματάκια

60γρ βούτυρο γάλακτος

4 αυγά

300γρ ζάχαρη

200γρ κουβερτούρα γάλακτος ψιλοκομμένη

70γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/2κγ baking powder

1/2κγ αλάτι

 

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ βάζουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο τα οποία τα λιώνουμε στο φούρνο μικρικυμμάτων. Προσόχη! Αρχίστε σε χαμηλή θερμοκρασία και για λίγο χρόνο κάθε φορά για να μην καεί το μείγμα! Αν δεν έχουμε φούρνο μικροκυμμάτων τα λιώνουμε σε μπεν μαρί. Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε τα αυγά και τη ζάχαρη και χτυπάμε για 3-4 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα μέχρι το μείγμα μας να ασπρίσει και να γίνει αφράτο. Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά τη λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα. Σε ένα τρίτο μπολ βάζουμε την τεμμαχισμένη σοκολάτα γάλακτος, το αλάτι, το Baking και το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Στη συνέχεια ενώνουμε τα 2 μας μείγματα και ανακατεύουμε με μία κουτάλα ή μαρίζ.

Αφού έχουμε φτιάξει ένα ομοιόμορφο μείγμα παίρνουμε με ένα κουτάλι της σούπας και τοποθετούμε, έτσι ακανόνιστο, λίγα λίγα τα cookies μας σε ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα. Φροντίστε να τα τοποθετήσετε σε αρκετή απόσταση μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν. Είπαμε ότι φτιάχνουμε XL cookies! Για να υπολογίσετε σας λέω ότι θα χωρέσουν 6-7 cookies στο ταψί το μεγάλο του φούρνου. Η ποσότητα που σας δίνω είναι αρκετή για περίπου 4 ταψιά! Εννοείται ότι μπορείτε να τα κάνετε στο μέγεθος που προτειμάτε! Με το μεγάλο το κουτάλι θα έχετε cookies διαμέτρου περίπου 10εκ!

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο (ανάψτε τον όταν αρχίσετε τη διαδικασία παρασκεύης τους) στους 180 βαθμούς αέρα για 10 λεπτά.

Καλή απόλαυση! Να θυμάστε ότι όλα είναι πιο νόστιμα όταν έχουμε παρέα! Φωνάξτε κόσμο να αμαρτήσετε μαζί! Καλό Σαββατοκύριακο!

 

Το Μενού της (κάθε) Παρασκευής

Ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος σχετικός με το φαγητό είναι όταν το μενού έχει… ΨΑΡΙ! Δεν ξέρω για εσάς, αλλά ο Πάνος έχει τρελλή γκρίνια. Δεν θέλει να τρώει ψάρι και γίνεται χαμός για 2 μπουκιές… Κάποτε έτρωγε λίγο σολωμό, αλλά τώρα δε θέλει να το βλέπει! Αλλά, μη νομίζετε ότι του κάνουμε τη χάρη! Ή μάλλον του κάνουμε και δεν του κάνουμε τη χάρη! Σας μπέρδεψα;

Έχω καθιερώσει κάθε Παρασκεύη να ψήνω οφέλιμο και υγιεινό ψαράκι για όλη την οικογένεια και έχω σαν σκοπό να τρώνε όλοι! Τα ψάρια που ψωνίζω συνήθως είναι (τί άλλο;) τσιπούρες ή λαβράκια. Τα δεύτερα ομολογώ, καθότι και πιο λιπαρά, είναι πιο νόστιμα! Μπάινω στο ψητό: το παν είναι η εμφάνιση και τα συνοδευτικά. Για συνοδευτικό και δέλεαρ για να φαγωθεί λίγο ψάρι τηγανίζουμε πατατούλες! Προτιμάμε την ποικιλία σπούντα. Ψάξε την και θα με θυμηθείτε!

Για το ψάρι: 2 ψάρια, τοματάκια, σκόρδο, κρεμμύδι, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι. Οι ποσότητες είναι σχετικές και κατά βούληση.

Κόβουμε σε ροδέλες τα κρεμμύδια και τα στρώνουμε στο ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα σαν βάση για τα ψάρια που θα ψήσουμε. Κόβουμε σκελίδες σκόρδου σε λεπτές φέτες και βάζουμε 2-3 μέσα στην κοιλιά του ψαριού μαζί με αλατάκι, πιπεράκι και ριγανίτσα. Αλατοπιπερώνουμε τα ψάρια και τα τοποθετούμε πάνω στα κρεμμύδια. Γαρνίρουμε με τις λεπτές φέτες σκόρδου και σκεπάζουμε τα ψάρια με τα τοματάκια που έχουμε κόψει στη μέση. Λίγη ρίγανη από πάνω, λίγο λαδάκι, ελάχιστο νεράκι και στο φούρνο για ψήσιμο. Βάλτε στους 180 βαμούς και ψήστε τα για 30 λεπτά περίπου.

Για τα παιδιά υπάρχουν τηγανιτές πατάτες και για τους… μεγάλους πατατοσαλάτα. Εμείς βάζουμε αγγουράκια, σπιτική μαγιονέζα (τη φτιάχνει η μαμά μου!), κρεμμυδάκι και κάπαρη. Το αγγούρι στην πατατοσαλάτα της δίνει δροσιά και μια γεύση που πραγματικά της ταιριάζει απόλυτα! Οι τηγανιτές πατάτες εμφανίζονται στο τραπέζι μόνο αν φαγωθούν 5 μπουκιές ψάρι! Ξέρετε, οι μπουκιές δίνονται με το χέρι για να είναι… σούπερ ντούπερ! 😉

Έρχεται Σαββατοκύριακο! Νομίζω ότι το ψαράκι είναι ότι πρέπει! Εύκολο και γρήγορο, δε νομίζετε?

Καλή σας απόλαυση και καλό Σαββατοκύριακο!

ΥΓ: Για καλύτερα αποτελέσματα αφήστε τα παιδιά να σας βοηθήσουν στη… διακόσμηση του ψαριού!

Το Πρώτο Κέικ Της Χρονιάς: Με Πορτοκάλι Και Χωρίς Μίξερ!

Έχετε ήδη καταλάβει πόσο πολύ αρέσουν σε όλη την οικογένεια τα κέικ… Όσο τα σχολεία είναι ανοιχτά κάθε εβδομάδα το σπίτι μας μυρίζει φρεσκοψημένο κέικ. Είναι το κατάλληλο για πρωινό (ο μπαμπάς), κολατσιό (ο μαθητής μας), απογευματινό με φρούτα (η μικρή μας μαθήτρια του Παιδικού) και τέλειο κέρασμα για τις ξαφνικές και αφθόρμητες επισκέψεις! Είναι λογικό λοιπόν να αναζητώ αρκετά συχνά νέες συνταγές για να μη βαριέται ο ουρανίσκος μας! Έτσι, η συνταγή που ακολουθεί είναι φρέσκια και για αυτό αποφασίσαμε να φτιάξουμε το πρώτο κέικ της χρονιάς με βάση αυτή. Λοιπόν, ξεκινάω!

Υλικά:

  • 6 αβγά
  • 2 πορτοκάλια: το ξύσμα και το χυμό τους
  • 300γρ ζάχαρη
  • 150γρ κρέμα γάλακτος
  • 280γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
  • 1 κγ baking powder κοσκινισμένο μαζί με το αλεύρι
  • 100γρ βούτυρο αγελάδος λιωμένο και χλιαρό

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στος 170 βαθμούς. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το χέρι και με το σύρμα τα αβγά, τη ζάχαρη και το ξύσμα μέχρι να ενωθούν καλά. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και σιγά σιγά το αλεύρι με το baking  πάντα ανακατεύοντας. Αφού το μείγμα μας έχει ομογενοποιηθεί προσθέτουμε το βούτυρο και το χυμό πορτοκαλίου και πάλι ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα. Βουτυρώνουμε μία μακρόστενη φόρμα (εγώ χρησιμοποίησα μία 36εκχ11εκ) και βάζουμε το μείγμα μας (αν δεν έχετε μακρόστενη βάλτε το στην κλασική, θα πετύχει!). Ψήνουμε για 50 λεπτά. Καλό θα ήταν να έλεγξετε το κέικ σας στο μισάωρο βυθίζοντας ένα μαχαίρι στο κέντρο του. Ίσως σας αργήσει να φουσκώσει, αλλά μην ανησυχείτε! Το κέικ που θα ξεφουρνίσετε θα είναι σαν να έχει βγει από εργαστήρι υψήλης ζαχαροπλαστικής!

Καλή σας απόλαυση!

Μην ξεχνάτε ότι όλα γίνονται πιο νόστιμα όταν τα απολαμβάνουμε με παρέα!

Καλό Σαββατοκύριακο!

ΥΓ: Το κέικ είναι κάτι που δε λείπει ποτέ από το σπίτι μας καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς! Δείτε σε αυτό το άρθρο τί δε λείπει ποτέ και από την κουζίνα μας!

Σοκολατόπιτα

Απλή, πεντανόστιμη και δε χρειάζεται mixer!

Υλικά:

  • 250γρ αλεύρι
  • 3 αυγά (4 αν είναι μικρά)
  • 150γρ καστανή ζάχαρη
  • 250γρ κουβερτούρα
  • 250γρ γάλα
  • 200γρ ελαιόλαδο
  • 30γρ baking powder

Για το σιρόπι:

  • 200γρ μαργαρίνη
  • 50γρ βούτυρο αγελαδινό
  • 230γρ ζάχαρη
  • 250γρ γάλα
  • 50γρ κακάο

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε μπεν μαρί τη κουβερτούρα με το λάδι μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα και τη ζάχαρη καλά και προσθέτουμε τα αυγά. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά και τέλος ενσωματώνουμε το μείγμα λάδι-σοκολάτα. Τέλος ρίχνουμε σιγά σιγά το baking και το αλεύρι, πάντα ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Βουτυρώνουμε το ταψάκι μας (αν δεν είναι αντικολλητικό), βάζουμε το μείγμα μας και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 – 25 λεπτά.

Για το σιρόπι: Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρολάκι και ζεσταίνουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και η μαργαρίνη, πάντα ανακατεύοντας. Περιχύνουμε το γλυκό μας φροντίζοντας το σιρόπι και η σοκολατόπιτά μας να είναι ζεστά.

Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε! Ταιριάζει πολύ με παγωτό βανίλια!

Καλή σας απόλαυση!

Απλό Και Γευστικό Μενού Για Το Παιδικό Πάρτυ!

Απλό και γευστικό μενού για το καλοκαιρινό σας πάρτυ. Εμείς το παρακάτω μενού είχαμε για το πάρτυ του αγοριού μας, δηλαδή για παιδικό πάρτυ, αλλά θεωρώ ότι μπορεί να σταθεί σε κάθε γιορτινή και καλοκαιρινή περίσταση! Πρόκειται για μενού που μπορεί άνετα να ταϊσει 50 καλεσμένους, γονείς με παιδιά!

Τυρόπιτα

Υλικά για το μεγάλο ταψί της κουζίνας σας:

1 πακέτο φύλλο για πίτες

1/2 κιλό τυρί κασέρι τριμμένο

300γρ. ανθότυρο τριμμένο

4 αυγά

1 κούπα γάλα

αλάτι & πιπέρι

ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε τα τυριά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση. Λαδώνουμε το ταψί και απλώνουμε 2 φύλλα λαδωμένα στον πάτο. Βάζουμε τα τυριά και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα αφού πρώτα τα λαδώσουμε ένα ένα. Χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το γάλα. Περυχίνουμε την πίτα μας και αφήνουμε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Μπορείτε να την αφήσετε στο ψυγείο για 2 ώρες το πολύ. Προσοχή! Μην την φτιάξετε από την προηγούμενη γιατί δε θα γίνει αφράτη. Ψήστε στους 160-170 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά. Μετά τα 30 λεπτά την κοιτάμε και μόλις πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα τη βγάζουμε.

ΠερισσότεραΑπλό Και Γευστικό Μενού Για Το Παιδικό Πάρτυ!

Τούρτα Γενεθλίων (Παρλιάρος)

Υλικά για τσέρκι διαμέτρου 24 εκ.

Παντεσπάνι

5 αυγά

125γρ ζάχαρη

125γρ αλεύρι κοσκινισμένο

20γρ κακάο

 

Για το σιρόπι

400γρ νερό

250γρ ζάχαρη

Για την κρέμα

550γρ κουβερτούρα απλή ή γάλακτος κομματιασμένη

125γρ κρέμα γάλακτος

400γρ κρέμα γάλακτος χτυπημένη σα γιαούρτι

125γρ γάλα

6 κρόκοι αυγών (το ασπράδι διατηρείται για 10 μέρες στο ψυγείο! Ότι πρέπει για ομελέτες!)

ΠερισσότεραΤούρτα Γενεθλίων (Παρλιάρος)

Μια Χαλαρή Βραδιά Με Φίλους, Vol.2: Τραγανή Τάρτα Λαχανικών & Αλμυρά Μπισκότα

Όπως σας έχω ξαναπεί στο 1ο μέρος του άρθρου, vol.1 οι βραδιές αυτές είναι οι αγαπημένες μου! Αλλά δε θα πω περισσότερα, θα μπω κατευθείαν στο ψητό! Συνταγών συνέχεια, λοιπόν!

ΤΡΑΓΑΝΗ ΤΑΡΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Υλικά:

  • 3 μπάλες μοτσαρέλα
  • 2 κολοκοθάκια μέτρια
  • 4 τομάτες
  • 1 μελιτζάνα
  • 1 συσκευασία τομάτα κον κασέ
  • 1 κρεμμύδι
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • τυρί τριμμένο
  • λίγο λάδι

Εκτέλεση:

ΠερισσότεραΜια Χαλαρή Βραδιά Με Φίλους, Vol.2: Τραγανή Τάρτα Λαχανικών & Αλμυρά Μπισκότα

Μια Χαλαρή Βραδιά Με Φίλους, Vol.1: Μους Καπνιστού Σολωμού & Ντιπ Τυριού Με Ξηρούς Καρπούς

Αυτές οι βραδιές, ειδικά τώρα το καλοκαίρι είναι οι αγαπημένες μου! Φίλοι, κρασάκι, μπυρίτσα, τσιπουράκι ή ότι θέλει ο καθένας στην παρέα, μόνα

Photo by Vinicius Amano on Unsplash

τους δεν πάνε! Πρέπει να συνοδεύονται από νοστιμιές εύκολες στην εκτέλεση αλλά και στο φάγωμα! Την τελευταία φορά που είχαμε φίλους στο σπίτι το μενού είχε ποτό (κρασάκι, μπύρα και ρακί) και ντιπ τυριού με ξηρούς καρπούς, μους καπνιστού σολωμού, τάρτα λαχανικών και αλμυρά κουλουράκια. Εννοείται ότι φάγαμε και γλυκό! Ελαφρύ και υγιεινό από τα Slim Bites στην Ν. Ερυθραία.

 

ΜΟΥΣ ΚΑΠΝΙΣΤΟΥ ΣΟΛΩΜΟΥ

Υλικά:

  • 800γρ σολωμό καπνιστό
  • 200γρ τυρί κρέμα
  • 3 κοκκινες πιπεριές Φλωρίνης
  •  5γρ. ζελατίνη σε φύλλα
  • 3 κ.σ. νερό
  • 3 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 3 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 200γρ γιούρτι στραγγιστό
  • 3 κ.σ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 κ.σ. σάλτσα τσίλι και λίγο μπούκοβο

Εκτέλεση:

ΠερισσότεραΜια Χαλαρή Βραδιά Με Φίλους, Vol.1: Μους Καπνιστού Σολωμού & Ντιπ Τυριού Με Ξηρούς Καρπούς