My Healthy Gourmet!

Εδώ και περίπου ένα μήνα, από Δευτέρα μέχρι και Παρασκευή (τα ΣΚ απολαμβάνω, με μέτρο, νοστιμιές με την οικογένεια και τους φίλους μας!), το μεσημεριανό μου αποτελείται από φρούτα, λαχανικά, ξηρούς καρούς και γιαούρτι. Δε μπορώ να αποχωρηστώ τον πρωινό μου καφέ (υπέρδιπλος ελληνικός) συνοδευόμενο από μέλι – ταχίνι και τυρί πάνω σε 2 φετούλες ψωμί. Στο πρωινό μου δεν κάνω εκπτώσεις! Τα φρούτα είναι πάντα μαζί μου μέσα στην ημέρα σαν ενδιάμεσα σνακ. Το βραδυνό μου μπορεί να είναι κάποιο τοστ, σαλάτα ή παξιμάδι και τυράκι. Το μεσημεριανό μου όμως τα έχει όλα! Το γιαούρτι είναι ο βασικός πρωταγωνιστής και η όρεξή μου απλά το εμπλουτίζει. Από όλα όσα έχω χωρέσει σε ένα κεσεδάκι το αγαπημένο μου μείγμα θα το μοιραστώ μαζί σας:

  • 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι 2% λιπαρά
  • 4 παξιμαδάκια με χαρούπι  (χρησιμοποιώ του ΑΒ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ πεντανόστιμα!) ελάχιστα μουσκεμένα σε νερό
  • 1/2 πράσινο μήλο
  • 1/4 πράσινη πιπεριά
  • 2κγ ηλιόσπορο ψίχα ανάλατο
  • 1 χούφτα κάσιους ωμά, ανάλατα και ψιλοκομμένα με το μαχαίρι
  • 1 κσ ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα κουρκουμά

Η εκτέλεση απλή: βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, ανακατέψτε και απολαύστε!

Καλό Σαββατοκύριακό!

ΥΓ: Οι ποσότητες είναι ενδεικτικές, όλα είναι θέμα προτίμησης!

Light Food, Light Mood…

Μπορει το σουβλάκι που τρώω αυτή τη στιγμή να μην συνάδει καθόλου με τον τίτλο του άρθρου μου, αλλά το κόκκινο κρασάκι Παλαία Κτήματα που πίνω μου φτιάχνει πραγματικά τη δίαθεση!

Όπως λέει και ο τίτλος, το να τρώμε ελαφριά γεύματα μας κάνει καλό, όχι μόνο στην υγεία μας, αλλά και στη διάθεσή μας! Η άποψη αυτή με βρίσκει απόλυτα σύμφωνη. Βέβαια ελαφρύ γεύμα δε σημαίνει άγευστο γεύμα! Έγω τουλάχιστον, προσπαθώ όταν ετοιμάζω κάτι ελαφρύ να είναι οπωσδήποτε νόστιμο.

Το προηγούμενο Σάββατο είχαμε φίλους στο σπίτι το βραδάκι. Ήταν μία τέλεια αφορμή για χαλαρή κουβεντούλα και παιχνίδι για τα παιδιά. Κάτι σαν play date (όπως λένε και οι ξένοι) και βραδιά φίλων. Η βραδιά ήταν γλυκιά και πρόσταζε barbecue! Από το ψήσιμο, εννοείται, δε λείπουν ποτέ οι πατατούλες και οι σαλάτες! Εκείνη τη βραδιά λοιπόν, μέσα σε όλα, ετοίμασα και μία πληγουροσαλάτα (καινούρια λέξη, έτσι για να εμπλουτίζετε το λεξιλόγιό σας!) πεντανόστιμη! Κρίμα που δεν είχα ετοιμάσει μεγαλύτερη ποσότητα…

ΥΛΙΚΑ:

  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού πληγούρι
  • 1 μελιτζάνα
  • 1 κολοκυθάκι
  • κρεμμύδι (προαιρετικά)
  • φυλαράκια φρέσκου δυόσμου
  • φυλαράκια αντράκλας
  • αλάτι, πιπέρι
  • κουρκουμά

Μουλιάζουμε το πληγούρι σε νερό μέχρι να το απορροφήσει. Για να γίνει πιο γρήγορα αυτό, αν θέλετε προσθέστε στο πληγούρι βραστό ή ζεστό νερό και σκεπάστε το δοχείο. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέστε λίγο λαδάκι και τσιγαρίστε τη μελιτζάνα και το κολοκυθάκι, αφού πρώτα τα κόψετε σε κυβάκια. Όταν είναι έτοιμα τοποθετήστε τα σε απορροφητικό χαρτί.  Ψιλοκόβετε τη μέντα, το κρεμμυδάκι (αν θέλετε πιο ήπια γεύση περάστε το από το τηγάνι), την αντράκλα. Σούρώνετε το πληγούρι και αναμειγνύετε όλα τα υλικά μαζί. Προσθέστε αλάτι, πιπέρι και οπωσδήποτε αρκετο κουρκουμά, γιατί είναι το συτατικό που θα κάνει τη σαλάτα σας ξεχωριστή! Μην ξεχάσετε το ελαιόλαδο! Καλή σας απόλαση!