Ο Νοέμβρης ήρθε και έφερε μαζί του λίγο πιο κοντά μας τις γιορτές, ξέρετε, αυτές των Χριστουγέννων… Όσο και να μην είμαστε φαν της λάμψης (που εγώ είμαι φανατική), όλο και θα στολίσουμε, θα στολιστούμε, θα γιορτάσουμε ο καθένας με τον τρόπο του, τελοσπάντων!
Εγώ στο σημερινό post δε θα ασχοληθώ με εορταστική διακόσμηση σπιτιού, αλλά με το μακιγιάζ μας… Δε θα μιλήσω για γιορτινό μακιγιάζ, ή για το μακιγιάζ του ρεβεγιον… Θα το κάνω λίγο πιο αφηρημένο, διαφωτίζοντάς σας για το πως να χρησιμοπιήσετε τα πινέλα στο μακιγιάζ σας, αλλά και πως να τα καθαρίζετε. Προσφάτως, η αδελφή μου μου έκανε δώρο ένα πλήρες σετ πινέλων μακιγιάζ μέσα σε μία υπέροχη ροζ θήκη βαρελάκι. Τη ρώτησα ένα ένα σε τί χρησιμεύει (κάθοτι ειδικός η αδελφούλα: δείτε εδώ τις συμβουλές της για άψογο manicure στο σπίτι) και κράτησα σημειώσεις. Παρακαλώ να συμβουλευτείτε τη φωτογραφία που σας παραθέτω για να γίνει πιο κατανοητό το κέιμενο που ακολουθεί..
1. Πινέλο με μέτρια πυκνότητα και πλατύ: ιδανικό για το concealer.
2. Πινέλο λεπτό για τα χείλη. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να βάλετε το αγαπημένο σας κραγιόν.

3.Πινέλο λεπτό και λοξό: για να τονίζετε τα φρύδια σας.
4. Πινέλο Φαρδύ: ιδανικό για πούδρα
5. Πινέλο φυσικής & συνθετικής τρίχας: δίνει αποτέλεσμα αερογράφου. Με άλλα λόγια, αν θέλετε ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα στο μακιγιάζ σας, χρησιμοποιείστε ένα τέτοιο πινέλο για να εφαρμόσετε το make-up σας.
6. Πινέλο kabuki: είναι ιδανικό για πιο “βαριές” πούδρες όπως bronzer και πούδρες λάμψης που θέλουμε να τις εφαρμόσουμε σε συγκεκριμένες και μεγάλες επιφάνειες του προσώπου μας.
7. Πινέλο λοξό με φυσική τρίχα: ιδανικό για το ρουζ σας και γενικά για να δημιουργήσετε σκιές στο πρόσωπό σας (contouring).
8. Πινέλο πλατύ, όχι παχύ: με αυτό βάζουμε το make-up ή τη βάση μας.
9. Πινέλο σκιάς: χρήσιμο όταν θέλουμε να τονίσουμε τη γωνία των ματιών μας.
10. Πινέλο για εφαρμογή της σκιάς αλλά και για μίξη των χρωμάτων που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε.
11. Πινέλο για να κάνουμε contouring ακόμα και στα μάτια μας!
Ελπίζω να κράτησα καλές σημειώσεις, αλλά και να κατάλαβα σωστά τη χρήση του κάθε πινέλου. Αν πάλι όχι… ε, καλά μην ανησυχείτε, οι γιορτές πάντα μας κάνουν να φαινόμαστε λαμπεροί και όμορφοι! Σωστα; 😉
Και να σας ενημερώσω ότι το βαρελάκι δεν είχε μόνο αυτά… είχε και άλλα! Αποφάσισα όμως ότι μου χρειάζονται μόνο τα παραπάνω!
Αφού λοιπόν βαφτήκαμε σαν επαγγελματίες ας καθαρίσουμε και τα πινέλα μας. Είναι πολύ σημαντική η καθαριότητα των εργαλείων γιατί έρχονται σε άμεση επαφή με το δέρμα μας. Είναι εστία μικροβίων που αναπτύσσονται εξαιτίας των προϊόντων που παραμένουν πάνω τους αλλά και των καταλοίπων της επιδερμίδας που αγγίζουν. Είναι καλό να καθαρίζονται συχνά. Τα πινέλα και τα σφουγγαράκια που χρησιμοποιείτε καθημερινά φροντίστε να τα καθαρίζετε μια φορά την εβδομάδα οπωσδήποτε.
Ας δούμε τον τρόπο:
Θα χρειαστείτε απαλό καθαριστικό (παιδικό αφρόλουτρο), χαρτί κουζίνας και καθαρή βαμβακερή πετσέτα. Ξεκινήστε βάζοντας τα πινέλα κάτω από τη βρύση με τις τρίχες τους να “κοιτάνε” τον νιπτήρα. Δουλέψτε τα λίγο με τα χέρια σας για να φύγουν “τα πολλά”. Βάλτε από μία σταγόνα καθαριστικό πάνω στις τρίχες και δουλέψτε τώρα κάθε πινέλο ξεχωριστά τρίβοντας απαλά από τη βάση ως τις άκρες των τριχών. Ένας καλός τρόπος είναι να τοποθετήσετε τις τρίχες στην παλάμη σας και να στριφογυρίζετε το πινέλο απαλά. Όποιο τρόπο και να επιλέξετε, φροντίστε να δημιουργήσετε αφρό.
Στη συνέχεια ξεπλύνετε καλά και πάρτε χαρτί κουζίνας για να πάρετε τα περισσότερα νερά. Πάρτε την καθαρή πετσέτα, φουντώστε πάλι τα πινέλα σας, τοποθετήστε τα πάνω της και αφήστε τα για 6 – 8 ώρες να στεγνώσουν. Εγώ συνήθως κάνω όλη αυτή τη διαδικασία το βράδυ, ώστε το πρωί να είναι έτοιμα.
Ποτέ μην αφήνετε εκτεθειμένα στη σκόνη τα πινέλα σας. Αποθηκεύστε τα σε διάφανα σακουλάκι, νεσεσερ ή στις ειδικές θήκες για πινέλα.
Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους!