Φυτά Εσωτερικού Χώρου: Κάνουν Καλό!

Ξέρετε ότι τα φυτά εσωτερικού χώρου μπορούν να μειώσουν τους ρύπους στην ατμόσφαιρα έως και πάνω από 50%; Αυτό ισχύει ακόμα και σε πολυσύχναστους χώρους όπως τράπεζες, αίθουσες διδασκαλίας, δημόσιες υπηρεσίες, γραφεία κτλ. Τα φυτά εσωτερικού χώρου εκτός του ότι ομορφαίνουν τον χώρο μας, κάνουν

Σανσεβιέρια - Sansevieria trifasciata - airplants.gr
Σανσεβιέρια

και καλό! Πολύ εύκολα μπορούμε να βελτιώσουμε, επομένως την ατμόσφαιρα στο σπίτι μας αξιοποιώντας τη δύναμη της φύσης μέσω των ευεργετικών ιδιοτήτων των φυτών.

Τα φυτά εσωτερικού χώρου:

 • απομακρύνουν όλα τα βλεφερά κατάλοιπα που περιέχονται στις κόλλες, στις βαφές, τα καθαριστικά κτλ
 • μετατρέπουν το διοξείδιο του άνθρακα σε οξυγόνο (καλά, αυτό είναι γνωστό από το δημοτικό!)
 • προσθέτουν στην ατμόσφαιρα την πολύτιμη υγρασία που χρειαζόμαστε, ώστε να είμαστε προστατευμένοι από τις λοιμώξεις του αναπνευστικού λόγω της ξηρότητας του αέρα.
 • μειώνουν τα μαγνητικά πεδία που δημιουργούν οι ηλεκτρικές και οι ηλεκτρονικές μας συσκευές
 • με πολύ απλά λόγια γεμίζουν την ατμόσφαιρα με ζωτική ενέργεια και ευεξία

  Φυτό Αλόη Σε Γλάστρα Υ70
  Αλόε βέρα
 • μας βοηθάνε να κοιμηθούμε καλύτερα

Υπάρχει πληθώρα φυτών που μπορούν να αναπτυχθούν εξίσου καλά και σε εσωτερικό χώρο. Μια βόλτα σε κάποιο φυτώριο ή λίγο “γκουγκλάρισμα” θα σας πείσει. Αν πάλι θέλετε τη γνώμη κάποιου μη ειδικού, που απλά του αρέσει η όμορφη ατμόσφαιρα και αγαπά τη φύση, συνεχίστε το διάβασμα!

Τα δικά μου αγαπημένα φυτά εσωτερικού χώρου:

 1. Η αλόη βέρα είναι ένα φυτό που δε χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα. Αγαπάει τον ήλιο και το μόνο που χρειάζεται είναι να ποτίζεται μία φορά την εβδομάδα. Και αυτό  μόνο όταν το χώμα στη γλάστρα είναι εντελώς στεγνό. Η αλόη βέρα παράγει οξυγόνο κατά τη διάρκεια της νύχτας με αποτέλεσμα να δημιουργούνται οι κατάλληλες συνθήκες ώστε να μειώνεται η αϋπνία και να έχουμε ένα πιο ποιοτικό ύπνο.
 2. Η σανσεβιέρια είναι ίσως από τα αγαπημένα μου φυτάεσωτερικού χώρου. Δεν χρειάζεται άμεση έκθεση στον ήλιο και πολύ πότισμα. Η αγαπημένη σανσεβιέρια βοηθάει να αντιμετωπίσετε τους πονοκεφάλους, τα αναπνευστικά προβλήματα και τους ερεθισμούς στα μάτια.

  ΚΡΑΣΟΥΛΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΙΜΗ - Πρότυπα Φυτώρια
  Κρασούλα
 3. Σπαθίφυλλο. Πολύ φίνο φυτό! Θα το βρείτε με κόκκινα ή λευκα μεγάλα άνθη, σαν κρίνους.
  Σπαθίφυλλο μεγάλο - Valentine E-shop
  Σπαθίφυλλο

  Δε θέλει πολύ  ήλιο και πότισμα μόνο όταν η επιφάνεια του χώματος του είναι στεγνή.

 4. Η μονστέρα είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά φυτά εσωτερικού χώρου. Έχει μεγάλα φύλλα σε σχήμα καρδιάς και γενικά θέλει λίγο χώρο. Και αυτό το φυτό δε θέλει πολύ νερό και άμεση έκθεση στον ήλιο.
 5. Μην ξεχάσετε την κρασούλα! Είναι το φυτό του χρήματος! Η Κρασούλα είναι παχύφυτο και θέλει φως, όχι όμως άμεση έκθεση στον ήλιο. Χρειάζεται ελάχιστο πότισμα και με τη σωστή φροντίδα μεγαλώνει και εντυπωσιάζει, αρκεί να τη φυτέψετε σε μια μακρόστενη γλάστρα

  green leaves
  Μονστέρα

Αν σας έπεισα να εμπλουτίσετε τον χώρο με φυτά εσωτερικού χώρου, τότε σπεύσατε. Ρωτήστε όμως τον γεωπόνο γιατί το κάθενα από αυτά έχει τα μυστικά του…. Και περιττό βέβαια να σας πω ότι στο φυτώριο που θα επισκεφθείτε θα δείτε πολλά εντυπωσιακά φυτά για να αλλάξετε το σπίτι και οποιονδήποτε άλλο χώρο που περνάτε χρόνο!

Πριν σας αφήσω θέλω να σας θυμήσω ότι φέτος το χειμώνα θα μείνουμε πολύ μέσα στο σπίτι μας… Καλό είναι να φροντίσουμε και τους εαυτούς μας αλλά και το χώρο μας. Στην κατηγορία σπίτι στο blog θα βρείτε πολλά θέματα που θα σας βοηθήσουν να το φροντίσετε αλλά και να γεμίσετε τις ώρες της οικογένειάς σας επικοδομητικά! Κουράγια και θετική σκέψη!

 

Τα Χαλιά και Τα Μάτια Σου!

Τα χαλιά όταν στρώνονται και όταν ξεστρώνονται αλλάζει όλο το σπίτι, συμφωνείς; Και νομίζω ότι είναι η εποχή που όλοι κάτι θα στρώσουμε: μια

Photo by The Creative Exchange on Unsplash

κουρελού, ένα σάγκι, μια μπουχάρα, μια μοκέτα, κάτι! Επίσης ξέρω ότι πολλοί από εμάς έχουν ήδη παραλάβει τα χαλιά τους και τα έχουν στρώσει… Τί όχι ακόμα; Δεν έχεις παραλάβει ή μήπως δεν έχεις στρώσει; Εγώ επειδή θέλω να είμαι ειλικρινής θα σου πω… Τα έχω παραλάβει από τη φύλαξη αλλά δεν τα έχω στρώσει ακόμα γιατί πρέπει να καθαρίσω σε βάθος: να τραβήξω καναπέδες, έπιπλα κτλ. Μόνο στων παιδιών έστρωσα τα χαλιά…. Αν είσαι και εσύ σε τέτοια κατάσταση, μην αγχώνεσαι, είμαστε πολλοί.

Ας θεωρήσουμε δεδομένο ότι έχουμε όλοι στρώσει τα χαλιά μας, γιατί αργά ή γρήγορα θα γίνει και αυτό! Και τώρα τι κάνουμε; Απολαμβάνουμε τη θαλπωρή που προσδίδουν στο χώρο μας και τα περιποιούμαστε όσο μπορούμε καλύτερα!

 • Με την ηλεκτρική μας σκούπα και χρηστιμοποιώντας το εξάρτημα χωρίς βούρτσα σκουπίζουμε καθημερινά (ok…συχνά!) τα χαλιά μας. Αν υπάρχουν κρόσια προσέχουμε να μην τα σκουπίζουμε με την σκούπα μας σε μεγάλη ισχύ. Επίσης καλό θα ήταν να αλλάζουμε τη φορά των χαλιών μας για να αποφύγουμε αποχρωματισμούς λόγω φωτώς, αλλά και να τα προστατεύσουμε από το σκόρο. Αυτό μπορεί να συμβεί αν διατηρούμε το σπίτι μας στρωμένο όλο τον χρόνο.
 • Μπορούμε να φρεσκάρουμε το χρώμα τους με πολύ απλό τρόπο: αν τα χαλιά μας είναι μάλλινα μπορούμε να τα περάσουμε με διάλυμα από ξύδι και νερό (1 μέρος λευκό ξύδι σε 3 μέρη νερό), χρησιμοποιώντας μια απαλή βούρτσα και με φορά όπως το πέλος. Το ξύδι λειτουργεί και ώς καθαριστικό. Αν το χαλί είναι μεταξωτό χρησιμποιοιούμε μια στεγνή μαλακή βούρτσα για να απομακρυνθεί η σκόνη και να ζωντανέψουν τα χρώματα.

ΠερισσότεραΤα Χαλιά και Τα Μάτια Σου!

Τυχερό Σπίτι: Διακοσμητικά Tips Για να Νιώσεις Όμορφα!

Photo by Chastity Cortijo on Unsplash

Όταν λέμε ότι ζούμε σε ένα τυχερό σπίτι, τί μπορεί να σημαίνει; Για τον καθένα από εμάς, διάφορα πράγματα… Αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι ένα τυχερό σπίτι μόνο όμορφα μπορεί να μας κάνει να νιώσουμε. Σίγουρα υπάρχουν και οι αρχές του feng shui που θα μπορούσαν πολλά να μας πουν. Και δε θα σου κρύψω ότι το άρθρο αυτό που διαβάζεις από εκεί έχει εμπνευστεί. Αλλά, κακά τα ψέματα, δεν μπορούμε να αλλάξουμε σπίτι ή να το γκρεμίσουμε  για να το κάνουμε τυχερό…! Και ούτε όλα αυτά που λέει η συγκεκριμένη φιλοσοφία ταιριάζουν στην κουλτουρα και τη φιλοσοφία μας. Το σίγουρο όμως είναι ότι μπορούμε να πάρουμε ιδέες, ώστε να φτιάξουμε ένα τυχερό σπίτι, ή απλά ένα σπίτι που θα “μας κάνει καλό”. Γιατί το σπίτι μας είναι ο χώρος που ζούμε τις περισσότερες μεγάλες στιγμές της ζωής μας, σωστά;

1.Χρώματα για ένα τυχερό σπίτι: Πράσινο, μωβ και κόκκινο είναι το τρίπτυχο της καλοτυχίας. Και θεωρώ ότι είναι χρώματα με πολλές αποχρώσεις που σίγουρα μπορούμε να εντάξουμε στη διακόσμηση του σπιτιού μας. Ας τα δούμε ένα – ένα.

Pin this!

Πράσινο: το χρώμα της αφθονίας, της ανάπτυξης και της ζωτικότητας.

Μωβ: χρώμα βασιλικό που βοηθάει στην αυτοπεποίθηση, ενέργεια και το πάθος για τη ζωή.

Κόκκινο: το χρώμα που συμβάλει στην επιτυχία γενικά και ειδικά στην καριέρα.

ΠερισσότεραΤυχερό Σπίτι: Διακοσμητικά Tips Για να Νιώσεις Όμορφα!

Η Λίστα Για Το Νέο Μου Σπίτι

Όχι, δεν αλλάζω σπίτι, απλά προσπαθώ να βάλω σε μία σειρά το σπίτι στο αγαπημένο νησί. Ποιο είναι αυτό; Μα φυσικά η Κέρκυρα! Το σπίτι μας εκεί

Photo by Ember + Ivory on Unsplash

είναι έτοιμο. Μπορεί να κατοικηθεί, άσχετα από το γεγονός ότι δεν υπάρχει ΑΚΟΜΑ κουζίνα… Και όταν μιλάω για κουζίνα δεν εννοώ την ηλεκτρική, αυτή που μαγειρεύουμε! Όχι! Τίποτα δεν υπάρχει: ούτε ένα ντουλάπι, ούτε ένα ράφι, νεροχύτης… Για σερβίτσια, κουζινικά και κατσατολικά να μη σχολιάσω… Βέβαια, πρέπει να σας πω ότι έχουμε ψυγείο! Σε λειτουργία! Τώρα θα αναρωτιέστε τί κάνουμε όποτε πάμε; Ευτυχώς στον πάνω όροφο είναι το ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ σπίτι της μανούλας μου! Έχουμε σχεδόν σαλόνι και σχεδόν δωμάτια… Λέω σχεδόν γιατί κάποιες λεπτομέρειες λείπουν… Ευτυχώς που έχουμε τα κρεβατάκια μας!

Αυτές τις μέρες που είπε το γλυκό Φθινόπωρο να κάνει μία βόλτα στο καλοκαιράκι μας, μας έχει φάει το μέσα! Έτσι πήρα χαρτί και χρώματα και σαν γνήσιο journal girl ετοίμασα μία λίστα με τα πρώτα απαραίτητα που θα αρχίσουν σιγά σιγά να μπαίνουν στο σπίτι μας στην Κέρκυρα. Την έγραψα, τη χρωμάτισα και τη μοιράζομαι μαζί σας. Θα μου πείτε τώρα γιατί; Ε, λοιπόν για 2 λόγους:

 1. μπορεί κάποιος από εσάς να βρίσκεται σε παρόμοια κατάσταση
 2. μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρον το γεγονός ότι αυτό που είχα στο μυαλό μου σαν κάτι απλό, έφτιαξε τόσο μεγάλη λίστα!

ΠερισσότεραΗ Λίστα Για Το Νέο Μου Σπίτι

Μυστικά Καθαριότητας Για Υγιεινά Καθαρό Σπίτι

Οι δουλειές στο δικό μας σπίτι γίνονται πάντα παίζοντας…

Το έχουμε ξαναπεί: η Άνοιξη ενδείκνυται για ξεκαθάρισμα αντικειμένων που έχουμε στο σπίτι, αλλά και για ένα… βαθύ καθαρισμό αυτού. Επίσης όταν βρισκόμαστε μπροστά σε μία “γενική” αρχίζουμε να ψάχνουμε ή ρωτάμε μυστικά καθαριότητας, κόλπα ή νέους τρόπους για να φέρουμε σε πέρας αυτό το έργο.

Επειδή και εγώ ανήκω σε αυτήν την κατηγορία, θα μοιραστώ μαζί σας τα δικά μου μυστικά καθαριότητας, που με βοηθάνε να διατηρώ το σπίτι μας όσο πιο υγιεινά καθαρό γίνεται. Τα δικά μου μυστικά καθαριότητας είναι ένας συνδυασμός από έρευνα και αυτό που λέμε “από μαμά σε κόρη”.

 1. Δεν κυκλοφορούμε στο σπίτι με τα παπούτσια. Τα βγάζουμε στην είσοδο, αφήνοντας έξω, όχι μόνο βρωμιές, αλλά και την ένταση της ημέρας!
 2. Θεωρώ πολύ σημαντικό το καθημερινό καθάρισμα του νεροχύτη. Το ότι πλένουμε τα πιάτα μας εκεί δε σημαίνει ότι καθαρίζεται. Φροντίστε να αφιερώσετε ένα λεπτό στο νεροχύτη σας. Ένα από τα δικά μου μυστικά καθαριότητας, είναι να ραντίζω το νεροχύτη, αφού τον έχω πλύνει, με λίγο ξύδι κάθε βράδυ. Να θυμάστε ότι ο νεροχύτης μας δέχεται όχι μόνο τα αποφάγια μας αλλά και ό,τι έχουν πάνω τα φρούτα, τα λαχανικά, τα κρεατικά…
 3. Τηλεχειρηστήρια και πληκτρολόγια. Αποτελούν μεγάλη εστία μικροβίων… Πάρτε ένα αντισηπτικό μαντηλάκι (ξέρετε, αυτά που έχουμε στη τσάντα μας) και καθαρίστε τα 1 φορά την εβδομάδα.
 4. Πόμολα. Μία φορά την εβδομάδα ασχοληθείτε με την καθαριότητά τους. Τα χέρια μας κουβαλάνε πολλά και πιάνουν συχνά τα πόμολα…
 5. Βρύση μπάνιου. Ακριβώς επειδή έρχεται συχνά σε επαφή με τα χέρια μας, ίσως να είναι πιο βρώμικη από την λεκάνη… Για σκέφτείτε το… Εστιάστε περισσότερο εδώ!
 6. Φροντίστε μία φορά το μήνα να καθαρίζετε το συρτάρι με τα φρούτα και τα λαχανικά στο ψυγείο σας. Επειδή όλα τα βάζουμε άπλυτα εκεί υπάρχουν πολλά βακτήρια.
 7. Φούρνος μικροκυμμάτων. Θέλει συχνό καθάρισμα, ειδικά αν ζεσταίνουμε το φαγητό ξεσκέπαστο. Ένας εύκολος τρόπος είναι ο εξής: βάλτε σε ένα δοχείο νερό και 2 λεμόνια κομμένα στα 4 και βάλτε το στο φούρνο σας στο δυνατό, μέχρι να αρχίζει να βράζει το νερό. Κλέιστε το διακόπτη και αφήστε τους υδρατμούς να κάνουν τη δουλειά τους. Εσείς αυτό που θα κάνετε είναι μετά από 30 λεπτά να σκουπίσετε τους υδρατμούς. Σαν καινούριος θα γίνει!
 8. Κεραμικές εστίες. Κάθε μέρα τις σαπουνίζω και τις πλένω… Αλλά μια στο τόσο παίρνω μία λεμονόκουπα και περνάω τις εστίες, ώστε να καλυφτούν με χυμό λεμονιού. Μετά ραντίζω με σόδα και αφήνω να αφρίσει. Τρίβω λίγο και οι εστίες μου αστράφτουν! Μην ξεχάσετε να τις σκουπίστε με βρεγμένο πανάκι και να αφαιρέσετε όλη τη σόδα…
 9. Στρώμα. Αυτό είναι από τα καινούρια μου μυστικά καθαριότητας. Για την ακρίβεια το βρήκα φέτος, που έψαχνα ένα τρόπο να καθαρίζω τα στρώματά μας χωρίς να χρειάζεται να φέρω συνεργείο… Στο one good thing βρήκα τη λύση! Εν ολίγοις, θα χρειαστείτε: 1 φλυτζάνι σόδα σκόνη και 2-3 σταγόνες αιθέριο έλαιο. Οι ποσότητες είναι σχετικές. Προτείνω να χρησιμοποιήσετε λεμόνι ή ευκάλυπτο λόγω των καθαριστικών ιδιοτήτων που έχουν. Βάζετε τα υλικά σας σε ένα βάζω με καπάκι και κουνάτε ώστε να ανακατευτούν καλά. Βάλτε το μείγμα σας σε ένα σουρωτήρι με ψιλές τρίπες ή σε έναν αχνιστή και ραντίστε το πάπλωμά σας.  Αφήστε το για μία ώρα (ώστε η σόδα να απορροφήσει την υγρασία) και μετά πάρτε την ηλεκτρική σας σκούπα, βάλτε το εξάρτημα για υφάσματα και σκουπίστε. Μπορείτε να το κάνετε όσο συχνά θέλετε. Θεωρώ ότι κάθε 3 μήνες αρκεί.
 10. Μαξιλάρια. Πλένονται εύκολα στο πλυντήριο. Αν έχουν πάνω κίτρινους λεκέδες βάλτε μαζί με το απορρυπαντικό σας 1/2 κούπα σόδα και 1/2 κούπα ξύδι. Θα λάμψουν! Αυτό το κόλπο κάντε το και στα ασπρόρουχα, θα γίνουν πραγματικά λευκά!
 11. Σημαντική θέση σηι λίστα μου με τα μυστικά καθαριότητας έχει και το σπιτικό μου καθαριστικό: σε ένα δοχείο με σπέι βάζω 100ml νερό και 10-15 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμόνι. Με αυτό καθαρίζω καθημερινά όλους τους πάγκους εργασίας στην κουζίνα μας. Μην ξεχάσετε να  ανακινείτε το μείγμα σας κάθε φορά πριν τη χρήση. Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε! Θεωρώ ότι είναι ιδανικός τρόπος καθαρισμού του πάγκου της κουζίνας γιατί πολλές φορές μπορεί να κόψετε το ψωμί σας εκεί, τα φρούτα σας και να τα φάτε. Δε θέλετε να υπάρχουν υπολείμματα χημικών…
 12. Θα κλείσω τη λίστα με τα μυστικά καθαριότητας προτείνοντας να σκουπίζετε με την ηλεκτρική σας σκούπα 1 φορά την εβδομάδα και τον καναπέ σας. Είμαι σίγουρη ότι εκτός από καναπές, έχει και χρήση τραμπολίνο! Όπως και να έχει, είναι το μέρος που περνάμε όλοι πολλές ώρες!

Ελπίζω να σας βοηθήσουν τα μυστικά μου! Εσείς, μήπως έχετε κάτι να προτείνετε; Είμαι όλη αυτιά!

Καλό Σαββατοκύριακο!

ΥΓ: Κάντε μία βόλτα και από εδώ: 5 Λάθη στο ξεκαθάρισμα, Άνοιξη Και Ξεκαθάρισμα, 10 Μυστικά Για Καθαρό Και Τακτοποιημένο Σπίτι

 

5 Λάθη Στο Ξεκαθάρισμα Του Σπιτιού

Η Άνοιξη είναι η εποχή του… ξεκαθαρίσματος σε ρούχα και γενικά πράγματα μέσα στο σπίτι μας που ή μας είναι άχρηστα ή έχουν χαλάσει ή γενικότερα δεν πρέπει να υπάρχουν στο χώρο μας! Και ειδικά ο μήνας Μάιος είναι η τελευταία μας ευκαιρία να κατεβάσουμε τα καλοκαιρινά μας και να ανεβάσουμε τα χειμερινά μας, να μαζέψουμε χαλιά και να διώξουμε ό,τιδήποτε μας βαραίνει. Το Καλοκαίρι έρχεται και όλο το σπίτι πρέπει να πάρει ανάσα! Και είμαι σίγουρη ότι οι τελευταίοι από όλους εμάς θα εκμεταλευτούν τον τελευταίο μήνα της Άνοιξης για να τακτοποιήσουν και να ξεκαθαρίσουν τους χώρους του σπιτιού τους. Ανήκω και εγώ σε αυτούς…

Photo by Lea Böhm on Unsplash

Σε αυτή μου τη μάχη φέτος έχω καταπληκτικό σύμμαχο. Δεν είναι άλλη από την Nicole Anzia , την απόλυτη γκουρού τακτοποίησης! Όχι, δεν την έχω προσλάβει να μου κάνει τη δουλειά, δυστυχώς! Αλλά έχω υιοθετήσει κάποιες δικές της συμβουλές σχετικές με το δύσκολο (και ευχάριστο) έργο του ξεκαθαρίσματος! Μέσα στα τόσα ωραία που ξέρει και προτείνει, υπάρχουν και 5 λάθη στο ξεκαθάρισμα του σπιτιού που πρέπει όλοι μας να αποφύγουμε και είναι τα εξής:

 1.  Πρώτα οργανώσου και μετά κάνε τις αγορές σου. Μην ψωνίσεις και μην αρχίζεις να ψάχνεις για αποθηκευτικές λύσεις (κούτια, καλάθια, ράφια κτλ) πρίν ξεκαθαρίσεις τα πράγματά σου. Εκεί έξω υπάρχουν υπέροχες λύσεις οι οποίες όμως θα σου είναι άχρηστες αν πρώτα δεν δεις τί πραγματικά χρειάζεσαι. Με αυτό τον τρόπο θα γλιτώσεις χρήματα και θα αποφύγεις να στιβάσεις πάλι αντικείμενα που σου είναι άχρηστα! Ξεκαθάριστε πρώτα, μελέτησε που θα βάλεις τι, πάρε μέτρα και ξεκίνα τις αγορές σου, εφόσον χρειάζεται. Που ξέρεις, μπορεί μετα το ξεκαθάριστα του σπιτιού σου να μη χρειαστεί να αγοράσεις αποθηκευτικά γκατζετάκια!
 2. Μην προσπαθήσεις να χωρέσεις 2 καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη! Αυτό με απλά λόγια σημαίνει το εξής: μην βάλετε στόχο όλο το σπίτι μέσα σε μία μέρα… Κανένας δε μπορεί να ασχοληθεί με το ξεκαθάρισμα του σπιτιού 8 ώρες! Ορίστε ένα χώρο κάθε φορά, ώστε μέσα σε 2-3 ώρες να έχει τακτοποιηθεί. Με αυτό τον τρόπο θα αυτοπαρακινηθείς και θα πάρεις δυνάμεις να συνεχίσεις!
 3. Ολοκλήρωσε. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Κάθε φορά που έχεις σακούλα για ανακύκλωση, συσκευασιών ή συσκευών, φρόντισε να πηγαίνει άμεσα εκεί που πρέπει. Αν έχεις ρούχα ή αντικείμενα να προσφέρεις πήγαινέ τα στους κόκκινους κάδους, στην εκκλησία ή στο φορέα που έχεις επιλέξει*. Μην το αφήνεις για αργότερα γιατί θα γεμίσει το σπίτι σου… πράγματα που δε θέλεις!
 4. Μην επαναπάυεσαι. Το ότι έχεις κάνει ξεκαθάρισμα στο σπίτι δε σημαίνει ότι το σπίτι μπήκε στον αυτόματο πιλότο… Φρόντισε την καθημερινή του φροντίδα και να ελέγχεις τα πράγματά σου συχνά πικνά, έτσι θα αποφύγεις το στοκάρισμα.
 5. Ξέχνα τις φωτογραφίες καταλόγου. Δε νομίζω ότι υπάρχει άνθρωπος που να έχει αυτές τις καταπληκτικές ντουλάπες και αποθήκες που βλέπουμε στους καταλόγους σπιτιών και προϊόντων! Και αν υπάρχουν, ελάχιστα μοιάζουν με αυτό το τέλειο που βλέπουμε και ονειρευόμαστε. Γι αυτό το λόγο μην βάλεις στόχο και προτεραιότητα την τελειότητα, θα απογοητευτείς… Να θυμάσαι ότι είσαι άνθρωπος που χρησιμοποιείς τα πράγματά σου και ευχαριστιέσαι το σπίτι σου!

*Αν έχεις ρούχα γυναικεία που πια δεν χρειάζεσαι, έχω να σου προτείνω να τα προσφέρεις στο Σύλλογο Βοήθεια Ελπίδα Ζωή. Πρόκειται για τον Πανελλήνιο Σύλλογο Κακοποιημένων Γυναικών. Μάθε περισσότερα στη σελίδα τους στο facebook. Πολύ εύκολα μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί τους και να έρθουν στο χώρο σου να πάρουν το πακέτο που έχεις να προσφέρεις.

Τώρα σχετικά με εμένα… Η συμβουλή Νο5 με βρίσκει απόλυτα σύμφωνη και την τηρώ από τη φύση μου! Έχω ένα θεματάκι με την ολοκλήρωση (Νο3)… Και, εννοείται, ότι προσπαθώ να μην επαναπάυομαι, αλλά με δύο μικρά παιδια στο σπίτι κάποιες φορές ξεφεύγει το πράμα… Το θέμα της αγοράς αποθηκευτικών λύσεων με πρόλαβε μία φορά και αμέσως κατάλαβα πόσο λάθος είναι. Από τότε, ποτέ δε βγαίνω για ψώνια πριν το ξεκαθάρισμα. Επίσης ξέρω πολύ καλά ότι η καλύτερη πρακτική είναι ένας χώρος κάθε φορά!

Καλό μήνα και καλό ξεκαθάρισμα σε όλους! Το Καλοκαίρι είναι πολύ κοντά!!!

Μπορείς να διαβάσεις επίσης:

Άνοιξη Και Ξεκαθάρισμα

Είναι γεγονός ότι η κάθε μία και ο κάθε ένας από εμάς έχει τη δική του ρουτινα σχετικη με την καθαριότητα του σπιτιού του. Η ζωή μας, η καθημερινότητά μας, οι συνήθειές μας, τα γούστα κ.α. καθορίζουν και τον τρόπο που ακολουθούμε ώστε να πετύχουμε και να διατηρήσουμε την καθαριότητα του σπιτιού μας. Για όλους αυτούς τους λόγους δεν πρόκειται να σας υποδείξω πώς να καθαρίζετε το σπίτι σας, απλά θα σας θυμίσω τί πρέπει να κάνετε τώρα που ανοίγει ο καιρός για να γίνει η καθαριότητα του σπιτιού πιο εύκολη. Και τί είναι αυτό που πρέπει να κάνουμε όλοι; Μα, φυσικά, ξεκαθάρισμα!

Ας δούμε λοιπόν τις δουλειές που πρέπει να γίνουν σε κάθε δωμάτιο ξεχωριστά για να πετύχουμε το πολυπόθητο ξεκαθάρισμα.

1. ΜΠΑΝΙΟ

 • πετάμε ότι προϊόν make up δε χρησιμοποιούμε
 • πετάμε ληγμένα φάρμακα, ή ακόμα καλύτερα τα ανακυκλώνουμε στους ειδικούς κάδους των φαρμακείων
 • πετάμε ληγμένα αντιηλιακά
 • ξεφορτωνόματσε κοκαλάκια για τα μαλλιά φθαρμένα
 • χαλασμένες βούρτσες πάνε στα σκουπίδια
 • τα ξεραμένα μανό μας είναι άχρηστα
 • αλλάζουμε την κουρτίνα του μπάνιου, αν χρειάζεται
 • αντικαθιστούμε αντιολισθητικά στην μπανιέρα ή τη ντουζιέρα

2. ΥΠΝΟΔΩΜΑΤΙΟ

 • κάνουμε ξεκαθάρισμα και δωρίζουμε τα ρούχα που έχουμε να φορέσουμε χρόνια
 • ξεφορτωνόμαστε σπασμένα κοσμήματα
 • τα αζευγάρωτα σκουλαρίκια ίσως μας είναι άχρηστα
 • τα ρούχα με τους αιώνιους λεκέδες καλό είναι να τα πάτε για ανακύκλωση στο γνωστό κατάστημα. Θα κερδίσετε και 15% έκπτωση στις αγορές σας!
 • τσάντες που δεν χρησιμοποιείτε χαρίστε τες!
 • καλό είναι να βάλετε στην ανακύκλωση όλα αυτά τα παλιά κουτιά παπουτσιών που έχετε στον πάτο της ντουλάπας…

ΠερισσότεραΆνοιξη Και Ξεκαθάρισμα

10 Μυστικά Για Καθάρο Και Τακτοποιημένο Σπίτι

Στο σπίτι όπου ζούμε τώρα σαν οικογένεια,  ζούσαμε με τον άντρα μου και πριν αποκτήσουμε παιδιά. Τα πράγματα που έχουν αλλάξει είναι ελάχιστα αλλά σημαντικά θα έλεγα. Έχουμε αυξήσει τους αποθηκευτικούς χώρους με διάφορα έπιπλα τα οποία όμως έχουν ενσωματωθεί και εναρμονιστεί με το ύφος της διακόσμησης που μας αρέσει. Έχουμε γεμίσει παιχνίδια. Η ακαταστασία στο σπίτι μας είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο το οποίο με αρκετά μεγάλη επιτυχία την εξαφανίζουμε. Θυμάμαι τότε, την προ παιδιών εποχή που όλα ήταν στη θέση τους… Έφτιαχνα το σπίτι τσακ μπαμ και μάλιστα  κάθε Παρασκεύη θυμάμαι… Όταν γεννήθηκε ο Πάνος και όσο ήταν μωρό έφτιαχνα το σπίτι (γενίκη καθαριότητα) κάθε Τετάρτη για να έχουμε ελευθερία τα Σαββατοκύριακα. Τώρα που έχω 2 παιδιά κάνω κάθε μέρα από κάτι για να προλάβω να έχω ελεύθερο χρόνο γενικά και φυσικά ένα καθαρό και τακτοποιημένο σπίτι πάντα (?)!

Πριν 2 – 3 χρόνια είχα πέσει πάνω σε ένα άρθρο στο internet το οποίο αναφερόταν πώς μπορούμε να έχουμε ένα καθαρό και τακτοποιημένο σπίτι πάντα. Ο τίτλος του με έκανε να ανοίξω τη σελίδα και να το διαβάσω. Θυμάμαι ότι πήρα χαρτί και μολύβι και σημείωσα τις συμβουλές γιατί ήταν απλές και μου ταίριαζαν απόλυτα. Αφού άρχισα να κάνω πράξη τις σημειώσεις μου, είδα ότι τελικά δεν είναι και τόσο δύσκολο να έχουμε καθαρό και τακτοποιημένο σπίτι, ακόμα και αν το μοιραζόμαστε με μικρά παιδιά. Και πολύ καλά καταλάβατε: θα μοιραστώ μαζί σας 10 ολόκληρα μυστικά για να έχετε το σπίτι των ονείρων σας!

Περισσότερα10 Μυστικά Για Καθάρο Και Τακτοποιημένο Σπίτι

Αιθέρια Έλαια, vol. 3

Τα αιθέρια έλαια, όπως έχω ξαναπεί, είναι η ψυχή των φυτών. Είναι τα έλαια που ουσιαστικά τα κάνουν να είναι αυτά που είναι: το άρωμα, οι ιδιότητές τους, η γεύση τους. Όπως είδατε και στα προηγούμενα άρθρα (μέρος 1ομέρος 2ο), οι εφαρμογές τους είναι αρκετές τόσο στον καθαρισμό και αρωματισμό του σπιτιού, αλλά και σε διάφορες άλλες στιγμές της καθημερινότητάς μας, όπως π.χ. κρυολόγημα (πολύ in τάση κατά τους χειμερινούς μήνες!).

Έχω όμως να μοιραστώ και κάτι τελευταίο μαζί σας… Λέω να βάλουμε τα αιθέρια έλαια και στην προσωπική μας φροντίδα:

 • Στο ντούζ μπορείτε πάνω στο βρεγμένο σας σφουγγάρι να ρίξετε μία σταγόνα από αιθέριο έλαιο, ή για να χαλαρώσετε (όπως λεβάντα) ή απλά για να αισθανθείτε υπέροχα με το άρωμά του.
 • Φτιάξτε το δικό σας άρωμα! Ρίξτε σε 15ml έλαιο jojoba (απλό έλαιο) 10-15 σταγόνες του αγαπημένου σας αιθέριου ελαίου ή κάποιον συνδυασμό και χρησιμοποιήστε το όπως όλα τα αρώματα.
 • Περιποίηση μαλλιών: για ξηρές άκρες ρίξτε σε 100ml έλαιο δάφνης ή jojoba 15 σταγόνες γεράνι και 10 λεβάντα ή γιασεμι. Απλώστε στις άκρες των μαλλιών σας όπως θα κάνατε με οποιοδήποτε άλλο προϊόν. Καλό είναι να το εφαρμόζετε μία φορά την εβδομάδα.
 • Λάδι προσώπου για σύσφιξη: 6 σταγόνες γκρέιπφρουτ, 5 σταγόνες τεϊόδεντρο και 4 φασκόμηλο σε 50ml λάδι jojoba. Είναι ιδανικό και για τα λιπαρά δέρματα.
 • Για μετά τον ήλιο: 35 σταγόνες αιθέριο λεβάντα σε 50ml απλό έλαιο καλέντουλα.
 • Για ρυτίδες και χαλάρωση: 15 σταγόνες πατσουλί σε 50ml λάδι jojoba. Ιδανικό για τις ώριμες επιδερμίδες.
 • Σκασμένες φτέρνες και σκληροί αγκώνες: 25 σταγόνες πατσουλί σε 50ml έλαιο καλέντουλας.
 • Για κανονικές-ξηρές επιδερμίδες: 12 σταγόνες γιασεμί σε 50ml έλαιο jojoba. Πρόκειται για αντιγηραντικό λάδι προσώπου και ιδανικό να χρησιμοποιείται τη νύχτα.
 • Κυτταρίτιδα: 35 σταγόνες γκρέιπφρουτ σε 100ml έλαιο αμυγδάλου.
 • Για δυνατά και λαμπέρα νύχια: 5 σταγόνες αιθέριο λεμονιού σε  10ml λάδι jojoba και κάντε μασάζ.

Τα απλά λάδια που αναφέρω παραπάνω είναι τα λεγόμενα λάδια βάσης. Σε περίπτωση που δεν σας αρέσει η υφή του λαδιού, υπάρχουν και κρέμες βάσης. Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε στην ενυδατική σας κρέμα αιθέρια έλαια για να την ενυσχίσετε. Εγώ αυτό κάνω.

Όλα τα υλικά για τις συνταγές και τη χρήση των αιθέριων ελαίων μπορείτε να τα βρείτε στο φαρμακείο άλλα και στα εξειδικευμένα καταστήμτα αρωματοθεραπείας. Εγώ σας προτείνω το Sensities στο κέντρο. Έχει πολύ καλό e-shop όμως, οπότε μπορείτε να παραγγείλετε ότι θέλετε. Το καλά ενημερωμένο προσωπικό του θα σας βοήθησει σε οποιαδήποτε απορία έχετε. Επίσης διοργανώνει και σεμινάρια!

Αυτά τα λίγα από εμένα για αυτόν τον υπέροχο κόσμο των αιθέριων ελαίων. Αν σας έπεισα, θα ενθουσιαστείτε όταν ενημερωθείτε και από τους ειδικούς για τα άπειρα χαρίσματά τους! Τονίζω και πάλι ότι πριν από οποιαδήποτε επαφή με τα αιθέρια έλαια πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό, το φαρμακοποιό σας ή κάποιον ειδικό στην αρωματοθεραπεία.

Καλή εβδομάδα σε όλους!

 

Αιθέρια Έλαια, vol.2

Μετά τη σύντομη εισαγωγή (αιθέρια έλαια, vol.1), ήρθε η ώρα να περάσουμε από τη θεωρία στην πράξη. Ας δούμε τον τρόπο που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα αιθέρια έλαια ώστε να εκμεταλευτούμε τις εξαιρετικές ιδιότητές τους. Πριν συνεχίσουμε, θα ήθελα να σας πω να προμηθευτείτε μία συσκευή καύσης για αιθέρια έλαια. Είναι οικονομική και απλούστατη στη χρήση της (δείτε κάποιες εδώ). Από τη στιγμή που έχετε στο ντουλάπι σας τη συσκευή και τα αγαπημένα σας αιθέρια έλαια είστε έτοιμοι για δράση. Πάρτε βαθιά ανάσα και αφήστε τις μυρωδιές να σας συνεπάρουν!

Μερικές απλές και αγαπημένες μου συνταγές για το σπίτι και την οικογένειά μου είναι οι ακόλουθες:

ΠερισσότεραΑιθέρια Έλαια, vol.2