Διακοπές Καλοκαιρινές: Παθήματα & Μαθήματα

Κοπέλα με καπέλο στην πισίνα.
Photo by Anna Demianenko on Unsplash

Οι δικές μας διακοπές τελείωσαν για φέτος. Και το γλυκό καλοκαιράκι φτάνει σιγά σιγά στο τέλος του. Εντάξει, ας μην ψυχοπλακοθούμε! Ημερολογιακά μπορεί να τελειώνει, αλλά ο καιρός καλά κρατεί ακόμα.

Συνήθως, δεν κάνω απολογισμούς με χαρτί και με μολύβι. Ούτε θεωρώ την 1/1 κατάλληλη μέρα για νέα αρχή. Για μένα η νέα σελίδα γυρίζει το Σεπτέμβρη. Τότε συμβαίνουν τα πιο σημαντικά για την καθημερινότητα τη δικιά μου, αλλά και της οικογένειάς μου:

 • νέα σχολική χρονιά
 • ίσως και νέο σχολείο
 • δεραστηριότητες για μικρούς και για μεγάλους
 • νέες απαιτήσεις λόγω σχολείου και εργασίας
 • νέες συνήθειες
 • νέα προσωπικά δεδομένα που οδηγούν σε νέες αποφάσεις, αλλά και επιθυμίες

Έτσι, είμαι έτοιμη να συνεχίσω αλλά και να ξεκινήσω! Και είπα φέτος να ρίξω μια δεύτερη ματιά σε όλα αυτά που γέμισαν τις διακοπές μου. Κάτι σαν απολογισμός, αλλά ίσως περισσότερο για να μοιραστώ στιγμές και γεγονότα.

ΠερισσότεραΔιακοπές Καλοκαιρινές: Παθήματα & Μαθήματα

30 Λόγια Από Καρδιάς

Δεν ξέρω αν το έχετε πάθει και εσείς αυτό που παθαίνω και εγώ… Πολλές φορές μου έχει τύχει να διαβάσω κάτι και να θέλω να το διαβάζω συνέχεια. Ο λόγος είναι γιατί μου ξυπνάει το μυαλό, με κινητοποιεί ή μπορεί να μου θυμίζει μια κατάσταση από την οποία πέρασα ή απλά ανταποκρίνεται σε αυτό που ζω τώρα. Ε, λοιπόν, όλα αυτά τα όμορφα τα μαζεύω σε ένα σημειωματάριο και αρκετές φορές τα ξαναδιαβάζω. Όπως μπορείτε να καταλάβετε είναι πολλά… Αλλά σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας μερικά από τα αγαπημένα μου. Ελπίζω να σας ξυπνήσω!

 

1. Κάθε φορά που ξεκινάει κάτι, πανηγυρισέ το. Αλλά και όταν τελειώσει αξίζει να το γιορτάσεις γιατί έτσι κάνει χώρο για κάτι νέο.

2. Η σημαντικότερη συνύπαρξη είναι αυτή με τον εαυτό μας.

3. Η κατανόηση, η ευελιξία και η αγάπη γεμίζουν τις σχέσεις με μαγεία.

Περισσότερα30 Λόγια Από Καρδιάς

30 Αλήθειες Για Εμένα

Ο Μάης είναι εδώ και εγώ είμαι αρκετά χαρούμενη για δύο πολύ συγκεκριμένους λόγους: το καλοκαίρι βρίσκεται μια ανάσα μακρυά και έχω γενέθλια! Αλλά αν θέλουμε να πούμε αλήθειες, τότε θα πρέπει να αρχίσω λέγοντας πως η ημέρα των γενεθλίων μου δεν με χαροποιεί όπως παλιότερα. Και όχι, δεν φταίει που μεγαλώνω. Πιστεύω ότι η μέρα των γενεθλίων είναι μία πολύ ξεχωριστή μέρα για τον καθένα μας. Επομένως θέλω να γιορτάζω τα γενέθλια μου με μία μεγάλη γιορτή… Αυτό δεν είναι πάντα εφικτό… Όταν λέω μεγάλη γιορτή εννοώ με φίλους, αγαπημένα πρόσωπα, ποτό, φαγητό, μουσική, χαμός! Και ιδανικά την ίδια μέρα. Βέβαια, έχω πάρει απόφαση από φέτος να κάνω κάτι ξεχωριστό, έστω και μικρό. Εξάλλου, φέτος κλείνω τα 40, οπότε πρέπει να το γιορτάσω! Και αρχίζω από αυτό εδώ το blog. Ο μήνας Μάης είναι αφιερωμένος σε έμενα! Οι 30 αλήθειες που θα μοιραστώ μαζί σας είναι η αρχή για να γνωριστούμε λίγο καλύτερα!

Αλήθεια #1: Είμαι ένας αισιόδοξος άνθρωπος. Δεν μου αρέσει να σκέκομαι στα άσχημα μιας κατάστασης. Θέλω πάντα να πιστεύω ότι υπάρχει και το καλύτερο από αυτό που ζω… Εννοείται ότι απογοητεύομαι, αλλά λόγω αισιοδοξίας, αυτό κρατάει λίγο!

Αλήθεια #2: Αναβλητικότητα. Ναι, είναι βασικό χαρακτηριστικό μου και είναι αυτό που εκνευρίζει τον κάλο μου…! Βέβαια, πότε δεν χάνω προθεσμίες! Μπορεί να είμαι της τελευταίας στιγμής, αλλά πάντα προλαβαίνω. Τώρα, να σας εξομολογηθώ ότι αυτό το “προσόν” μου έχει λίγο διορθωθεί από τότε που γνώρισα τον άντρα μου, ο οποίος από 2 Γενάρη αρχίζει και τρώγεται για να κάνουμε τη φορολογική μας δήλωση… Τί τραβάει το αγόρι μου…!

Αλήθεια #3: Είμαι τρομερά ανυπόμονη και εξαιτίας αυτού αρκετές φορές αγχώνομαι. Θέλω όταν σκέφτομαι να κάνω κάτι να συμβαίνει άμεσα! Τώρα, όλο αυτό έρχεται κόντρα με την αναβλητικότητα θα μου πείτε! Και εγώ θα πω όχι, γιατί η ανυπομονησία μου αφορά σε όλα αυτά που θέλω να κάνω και όχι που πρέπει να κάνω (δημόσιο, δουλειές σπιτιού κτλ)…

Αλήθεια #4: Είμαι αρκετά κοινωνική.

Αλήθεια #5: Αλλά και αρκετά κλειστή και μοναχική. Θέλω το χρόνο μου και το χώρο μου αρκετά συχνά ώστε να μπορώ να παίρνω δυνάμεις.

Αλήθεια #6: Εγώ και ο ρεαλισμός: Ίσως η σχέση μας να μην είναι ξεκάθαρη… Βλέπετε, η αισιοδοξία μου καμιά φορά με κρατάει εκτός πραγματικότητας! Όμως πιστεύω ότι καταλαβαίνω τί γίνεται γύρω μου. Για παράδειγμα, το ότι η Σοφία έχει σύνδρομο Down είναι ένα γεγονός που ναι μεν θέλω να είμαι αισιόδοξη, αλλά από την άλλη βλέπω και την πραγματικότητα κατάματα…

Περισσότερα30 Αλήθειες Για Εμένα

Η Καθημερινότητα Μου

Τέτοια εποχή πέρσυ η καθημερινότητα μου είχε διαμορφωθεί με βάση το γεγονός ότι ο Πάνος πήγαινε πρώτη δημοτικού και η μικρή μας, σχεδόν 2 χρονών τότε, έμενε σπίτι μαζί μου. Με άλλα λόγια τα αγόρια έξω και τα κορίτσια μέσα. Η καθημερινότητα μου είχε προσαρμοστεί πάνω σε αυτά τα δεδομένα.

Αρχές της χρονιάς ο Πάνος μου είχε πει και την ατάκα: “Μαμά, είσαι μαμά, μην τεμπελιάζεις!”. Μα πόση αλήθεια και σοφία μπορεί να κρύβεται στα λόγια ενός μικρού παιδιού; Αυτά τα λόγια με έκαναν, όχι μόνο να γράψω άρθρο, αλλά και να σκεφτώ αν μπορώ να τεμπελιάζω. Από πέρσυ και αναρωτιέμαι, αλλά και προσπαθώ να βρω χρόνο μέσα στην καθημερινότητα μου να τεμπελιάζω… Ειλικρινά, μπορεί να συμβεί που και που, αλλά όταν συμβαίνει τα ασιδέρωτα μαζεύονται… Όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων: μπορεί η στίβα να μεγαλώνει, αλλά η ώρα της τεμπελιάς τελικά μου κάνει καλό. 🙂

Η καθημερινότητα μου φέτος έχει ρυθμιστεί με το γεγονός ότι ο Πάνος πάει δευτέρα δημοτικού και η μικρή μας, η Σοφία, παιδικό σταθμό. Αυτό πολύ απλά σημαίνει ότι η μαμά, ΕΓΩ δηλαδή, μένω στο σπίτι ΜΟΝΗ! Απίστευτο μου φαίνεται, αλλά συμβαίνει στα αλήθεια. Οι μέρες που συμβαίνει αυτό είναι 3 γιατί 2 φορές την εβδομάδα πάμε, εγώ και η μικρή, για εργοθεραπεία και λογοθεραπεία. Τις μέρες αυτές η Σοφία δεν πάει σχολείο, γιατί τα ειδικά μαθήματα έχουμε επιλέξει να διεξάγονται πρωί.

Αυτές τις 3 μέρες που μένω ΜΟΝΗ, φροντίζω να κάνω όλες τις δουλειές μου ώστε το ΣΚ να είναι ελεύθερο για βόλτες, συναντήσεις, τεμπελιές, περισσότερες αγκαλιές, ακόμα πιο πολλά φιλιά και ατελείωτο παιχνίδι.

ΠερισσότεραΗ Καθημερινότητα Μου

Η Τηλεόραση Και Εγώ…

Ένα βραδάκι Τετάρτης χτύπησε το κινητό μου. Η κυρία Τατιάνα Στεφανίδου ήταν στην άλλη γραμμή. Μιλήσαμε αρκετή ώρα. Το θέμα συζήτησης δεν ήταν άλλο από τη μικρή μας διαφορετική πριγκίπισσα.

Photo by Jed Villejo on Unsplash

Το επίκεντρο της συζήτησης ήταν η γέννηση της μικρής μας. Η μικρή μας ήρθε με τσαμπουκά σε αυτόν τον κόσμο. Ήταν αποφασισμένη να τον γνωρίσει. Παρ’όλες τις ενδείξεις ότι ίσως να γεννούσα ένα παιδί με Σύνδρομο Down, κανένας γιατρός δεν μας συνέστησε περαιτέρω προγεννετικό έλεγχο… Τόσο απλά. Και 14 Ιανουαρίου, 2016 η μικρή μας ήρθε στον κόσμο αυτό. Μπήκε στη ζωή μας και μας την άλλαξε ουσιαστικά σε όλους τους τομείς: καθημερινότητα, οπτική, σκέψεις, θέλω, προσανατολισμό, όνειρα… Δεν μπορούμε να φανταστούμε τη ζωή μας χωρίς αυτήν και τον αδελφό της!

Και κάπως έτσι η πρόταση έπεσε στο τραπέζι: “Δεν έρχεστε να κάνουμε μία εκπομπή για να ενημερωθεί και ο κόσμος;” Δέχτηκα και ξεκινήσαμε τις προετοιμασίες. Όταν είπα το ναι, δεν ήξερα τί ακριβώς έπερεπε να κάνω ή τί να περιμένω. Μίλησα με το δικηγόρο μου ο οποίος με ενημέρωσε ότι τα πράγματα είναι απλά: η Σοφία είναι κομμάτι μας και αυτό τα λέει όλα. Η αλήθεια εξάλλου σε τέτοιες περιπτώσεις μόνο μία μπορεί να είναι!

Την επόμενη μέρα δέχτηκα ένα τηλεφώνημα από μία δημισιογράφο της εκπομπής και κανονίσαμε μία μέρα που να βολεύει όλες τις πλευρές να βρεθούμε για να δώσω μία συνέντευξη, που θα αποτελούσε και το εισαγωγικό βίντεο του θέματος της εκπομπής. Πρωταγωνίστρια για άλλη μία φορά η Σοφία, η οποία καλωσόρισε το συνεργείο με χαμόγελα και αγκαλιές και μετά πολύ απλά και φυσικά τους έδειξε τα αγαπημένα της παιχνίδια και βιβλία! Εδώ πρέπει να σας πω ότι οι καλεσμένοι μας φύγανε χαμογελαστοί και πολύ χαρούμενοι που είχαν γνωρίσει τη Σοφία. Το ραντεβού κλείστηκε για τις 25/10 στο Στούντιο 10 στα Μελίσσια στις 11:30 το πρωί. Η βασική απορία που είχα ήταν αν θα έπρεπε να πάω χτενισμένη και βαμμένη… Ε, λοιπόν, να ξέρετε ότι μαλλί και μακιγιάζ αναλαμβάνει η παραγωγή!

Οι μέρες περνούσαν. Το βράδυ πριν την εκπομπή έκανα χαλαρωτικό μπάνιο, έβαλα μάσκα στα μαλλιά μου και μάσκα ομορφιάς στο πρόσωπό μου. Κοιμήθα χωρίς ιδιαίτερο άγχος. Αυτό πραγματικά μου έκανε μεγάλη εντύπωση! Το επόμενο πρωί ξύπνησα αρκετά νωρίς. Πήγα τα παιδιά στα σχολεία τους, με τη βοήθεια του άντρα μου φυσικά, και επέστρεψα σπίτι μου για να αποτελειώσω τον καφέ μου και να ετοιμαστώ. Εδώ θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι το προηγούμενο βράδυ είχα ήδη κάνει πρόβες μπροστά στον καθρέπτη για να να αποφασίσω τί θα βάλω! Τελικά κατέληξα στο μπλέ μου κουστούμι, συνδυασμένο με ένα ιδιαίτερο off white πουκάμισο χωρίς κουμπιά και μπορντώ μποτάκια. Στόλισα τα αυτιά μου με εντυπωσιακά σκουλαρίκια και ξεκίνησα… Ακριβώς εκείνη τη στιγμή άρχισε το άγχος να με καταλαμβάνει!

Κάποια στιγμή με κάλεσε στο κινητό η βοηθός παραγωγής για να με ρωτήσει αν ήμουν κοντά… Ήμουν κοντά, αλλά είχα μπερδευτεί στα στενά… Ξέρετε, μία λάθος στροφή σε μέρος που δεν ξέρεις αρκεί για να μπερδευτείς, να χαθείς και να… αγχωθείς! Αυτό έπαθα! Ευτυχώς η κλήση ήρθε την κατάλληλη στιγμή!Μου έδωσε σωστές οδηγίες και το βρήκα μέσα στο χρονικό περιθώριο που είχα! Και ευτυχώς ήμουν πολύ κοντά, σχεδόν στη γειτονιά. Η ευγένεια της υπεύθυνης ήταν αξιοσημείωτη. Με οδήγησε στο χώρο που θα έκανα μαλλιά και μακιγιάζ και τότε ακριβώς το άγχος έπιασε κόκκινο. Άρχισε να στεγνώνει το στόμα μου και όσο νερό και να έπινα δε βοηθούσε… Το έλεγχα είναι αλήθεια, αλλά εκείνη τη στιγμή φοβήθηκα για το ζωντανό.

Αφού ετοιμάστηκα, με οδήγησαν στο πλατό όπου και με περίμενε ο δικηγόρος μου. Εκεί, σας το λέω με κάθε ειλικρίνεια όλα ξαφνικά μου πέρασαν. Οι τεχνικοί, οι δημοσιογράφοι και οι συνεργάτες της εκπομπής με καλωσόρισαν και όλοι μου είπαν το ίδιο πράγμα: “Μην έχεις άγχος καθόλου! Η Τατιάνα θα σε βοηθήσει να χαλαρώσεις!” Έτσι και έγινε.

Η κυρία Σταφανίδου με υποδέχτηκε off camera πολύ ευγενικά και εγκάρδια, όπως πρέπει σε κάποιον άνθρωπο που τον βλέπεις πρώτη φορά, αλλά μοιράζεστε έναν ρόλο, αυτόν της μαμάς… Και η συνέντευξη ξεκινά! Αν θέλετε να τη δείτε μπορείτε να μεταβείτε εδώ, να επιλέξετε την εκπομπή στις 25/10 (δεξιά της οθόνης), να “προχωρήστε” την εκπομπή στο 1:28 και να πατήσετε “play”.

Από όλο αυτό κρατάω τα υπέροχα μηνύματα που έλαβα από γνωστούς και αγνώστους… Ξέρετε η ευτυχία είναι κάτι που μπορείς να κτίσεις με τα υλικά που έχεις… Αν η ζωή σου δίνει λεμόνια, φτιάξε λεμονάδα!

Καλοκαίρι : 30 Λόγοι Για Να Το Αγαπήσω Πιο Πολύ

Να μην ξεχάσω και το snorkeling! HappyShinnyLife

Καλό μήνα σε όλους! Ήρθε και ο Ιούνιος! Σε 15 μέρες τα σχολεία κλείνουν και η σίγαση του κουδουνιού θα σημάνει και την επίσημη έναρξη του Καλοκαιριού! Αυτής της τόσο αγαπημένης εποχής. Ίσως της πιο αγαπημένης εποχής του χρόνου για τους περισσότερους από εμάς! Εγώ, το έχω ξαναδηλώσει, το λατρεύω το Καλοκαίρι. Είμαι “παιδί” του. Το λατρεύω για εκαντοτάδες λόγους, αλλά και για 30 συγκεκριμένους λόγους!

 1. Τα μαλλιά κονταίνουν! Κάθε Καλοκαίρι, περίπου τέλος Μαϊου με αρχές Ιουνίου κόβω τα μαλλιά μου καρέ μέχρι λίγο, ελάχιστα πιο κάτω από τα αυτιά! Έτσι για να πάρω τον αέρα μου
 2. Καρπούζι! Μπορώ να τρέφομαι για μέρες μόνο με το απόλυτο αυτό φρούτο του Καλοκαιριού!
 3. Θάλασσα… Αναμενόμενο, το ξέρω, αλλά είναι και αλήθεια. Δεν μπορώ να σκεφτώ το Καλοκαίρι μου χωρίς μπάνια στη θάλασσα, χωρίς την αλμύρα της πάνω μου και χωρίς το άρωμα του αντιηλιακού στη μύτη μου!
 4. Μαύρισμα. Ε, ναι, μαζί με τα μπάνια πάει και το μαύρισμα, ντε! Το χρώμα αυτό το χρυσαφένιο που κάνει τα κορμιά μας να φαίνονται υπέροχα… Ξέρτε, κρύβονται οι ατέλειες με το μαύρισμα! Εννοείται πως το ξέρατε!
 5. Μεγάλη μέρα! Οι νύχτες το Καλοκαίρι είναι μικρές, σε διάρκεια μόνο, γιατί η εποχή μας επιτρέπει να τις ζούμε έντονα! Αλλά η μέρα η μεγάλη μας κρατάει στη θάλασσα μέχρι να μας καληνυχτίσει ο… ήλιος!
 6. Pedicure. Αγαπώ τα βαμμένα νύχια στα πόδια μου! Είναι κάτι που δεν το ευχαριστιέμαι το Χειμώνα γιατί τα παπούτσια είναι κλειστά… Τώρα όμως, τα πεδιλάκια μου τα αφήνουν εκτεθειμένα και εγώ είμαι ικανή να αλλάζω χρώμα κάθε βδομάδα!
 7. Χρώμα στα ρούχα. Μαζί με τα χρωματιστά νύχια έρχονται και τα χρωματιστά ρούχα! Το Καλοκαίρι το επιβάλει!
 8. Ανάλφρα ρούχα. Ναι, ξέχασα να αναφερθώ στο ότι τα ρούχα εκτός από χρωματιστά, είναι ανάλαφρα, άνετα και αέρινα.
 9. Όχι στις κάλτσες. Για όλους! Ζήτω!
 10. Ξυπολησιές! Μάλλον είναι δικιά μου λέξη… Μου αρέσει πολύ! Τα γυμνά μου πόδια στο μάρμαρο, στην αυλή, στην άμμο, αν μπορούσα παντού! Καταλαβαίνετε τώρα γιατί χρειάζομαι συχνό pedicure!
 11. Χαλαρά καλέσματα. Έτσι ξαφνικά θα σηκώσεις το τηλέφωνο και θα προσκαλέσεις τους αγαπημένους σου για σουβλάκι ή πίτσα στο μπαλκόνι ή στον κήπο σου! Έτσι, χαλαρά! Και αυθόρμητα!
 12. Barbecue. To Καλοκαίρι είναι η εποχή για ψησίματα. Πάλι στο χαλαρό… Ωραίες βραδιές, με καλή παρέα, νοστιμιές και κρύα μπύρα!
 13. Τα γενέθλια του Πάνου! Το αγοράκι μας γεννήθηκε Καλοκαίρι! Διοργανώνουμε πάρτυ κάθε χρόνο με πολλή χαρά, κέφι, όρεξη και φαντασία. Μάθετε περισσότερα για το περσινό μας πάρτυ εδώ!
 14. Πάμε πλατεία! Ναι, πάμε στην πλατεία γονείς και πιτσιρίκια και περνάμε φίνα! Τα τραπεζάκια βγαίνουν έξω, γεμίζουν με λιχουδιές και κρύα ποτά και τα παιδιά μας τρέχουν και παίζουν χαρούμενα! Το τέλειο σκηνικό για όλους: παιχνίδι και κουβεντούλα!
 15. Όχι make up. Εντάξει, ίσως λίγο… Αλλά κατά βάση το Καλοκαίρι το πρόσωπό μας έχει το χρώμα που πρέπει! Λίγη μάσκαρα και λίγο λιπ γκλος είναι τα μόνα που χρειαζόμαστε!
 16. Στο hair styling λέμε όχι. Λίγο η ζέστη, λίγο η θάλασσα τα μαλλιά μας μας αρέσουν… χαλαρά!
 17. Παγωτό! Χωρίς σχόλια!
 18. Ο πιο αδύνατος εαυτός μου είναι εδώ! Ειδικά για φέτος το Καλοκαίρι, για μένα αυτό ισχύει 100%. Μετά τη γέννα της μικρής μας (έχουν περάσει 2 χρόνια…) φέτος κατάφερα να… δω το σώμα μου περίπου όπως πρέπει να είναι! ΓΙΟΥΠΙ!!!
 19. Φουσκωτή πισίνα στον κήπο. Δε νομίζω να πρέπει να το σχολιάσω περαιτέρω… Ε, ναι, έχουμε και εμείς πισίνα!!! ΧΑΧΑ!
 20. Τα φρούτα του κήπου. Τα δέντρα του κήπου μας βγάζουν κεράσια, μούρα, μούσμουλα, βερύκοκα, ροδάκινα και κοντούλες (αχλαδάκια). Έχουμε και σταφύλια, αλλά αυτά αργούν ακόμα! Η απόλυτη μαγεία είναι να βγαίνουμε στον κήπο και να τρώμε φρούτα από τα δέντρα μας! Όσες φορές την ημέρα θέλουμε! Ευτυχώς, και τα δύο μας παιδιά το απολαμβάνουν πολύ!
 21. Λουλούδια. Έχουμε και λουλούδια… χρώματα και αρώματα που μόνο το Καλοκαίρι τα βρίσκεις παντού!
 22. Φωτό για instagram. Το Καλοκαίρι το instagram γεμίζει με υπέροχες εικόνες! Πρέπει να πω κάτι άλλο?
 23. Cocktail Time! Όχι, πείτε μου, πόσες φορές έχετε βγει Χειμώνα για cocktail? Εμ, τι λέμε τώρα! Το Καλοκαίρι είναι η εποχή του cocktail!
 24. Κρύα μπύρα. Είμαι του κρασιού, βασικά, αλλά το Καλοκαίρι θέλω κρύα μπύρα!
 25. Θερινό cinema. Είναι η εποχή που η δράση για όλα μεταφέρεται έξω. Για μένα το θερινό cinema είναι από τα πιο ωραία πράγματα που μπορεί να κάνει κανείς αυτήν την εποχή, ακόμα και όταν το σινεμά βρίσκεται στο προαύλιο του σχολείου!
 26. Χωρίς πρόγραμμα. Οι μέρες κυλάνε χαλαρά, αυθόρμητα, χωρίς πρόγραμμα, πρέπει και γιατί. Αυτό είναι για μένα το συστατικό για ένα αξέχαστο καλοκαίρι.
 27. Οι κοιλίτσες φουσκώνουν. Ναι, ναι! Φέτος το Καλοκαίρι αγαπημένα πρόσωπα έχουν ένα μωρό στην κοιλίτσα τους και καθώς όλες γεννάνε, με το καλό, Σεπτέμβρη και Οκτώβρη οι κοιλίτσες τους φουσκώνουν!!! Εγώ ζεσταίνω την αγκαλιά μου!
 28. Διακοπές! Το Καλοκαίρι είναι οι εποχή που όλοι πάμε διακοπές, σωστά? Και αν όχι, σίγουρα υπάρχει ο χρόνος για να ξεκουραστούμε και να απέχουμε για λίγο από όλα αυτά που μας παιδεύουν!
 29. Νεροπίστολο. Το απόλυτο παιχνίδι του Καλοκαιριού! Στον κήπο κάθε απόγευμα γίνεται χαμός και τσακωμός, εννοείται!
 30. Ξυπόλητα ποδαράκια. Τρελλένομαι να βλέπω τα παιδιά μου χωρίς παπούτσια μέσα και έξω από το σπίτι… Είναι η ελευθερία που νιώθουν! Και βέβαια όσο πιο βρώμικες πατούσες τόσο πιο ωραία έχουν περάσει!

Καλό Καλοκαίρι σε όλους!

Καλές Συνήθειες Που Αδυνατίζουν

Υπάρχουν καλές συνήθειες που αδυνατίζουν; Σίγουρα υπάρχουν! Γενικά η στάση ζωής που έχει ο καθένας μας και το στυλ της καθημερινότητας που επιλέγει να ακολουθήσει καθορίζουν όλους τους τομείς της ύπαρξής του, οπότε σίγουρα και το σωματικό του βάρος! Εδώ και 2 χρόνια, από τη γέννηση της Σοφίας, προσπαθώ να χάσω 10 κιλά! Είιαι αυτά που που μου άφησε η εγκυμοσύνη… Η αλήθεια είναι ότι πήρα μόνο 6 κιλά, αλλά είχα και άλλα 4 καβάτζα… Ξέρετε, είναι αυτά τα κιλά που τα παίρνεις καλού κακού, μη σου συμβει τίποτα… Και μετά τους αρέσει τόσο πολύ η παρέα σου και ο χαρακτήρας σου, που δε φεύγουν με τίποτα!!!! Κάπως έτσι συνέβει και με τα 4 δικά μου, μόνο που είναι αρκετά κοινωνικά και έγιναν φίλοι με τα 6 της εγκυμοσύνης! Δύσκολοι οι αποχωρισμοι, τελικά!!! Όπως και να’χει, πλέον έχει φτάσει ο κόμπος στο χτένι, που λέει και ο σοφός λαός μας!

Το τελευταίο διάστημα έχει πέσει πείνα… κάνω δίαιτα δηλαδή! Αλλά αυτό που έχω καταλάβει είνια ότι πρέπει, αφού φτάσω στο επιθυμητό αποτέλεσμα, να συνεχίσω να έχω στην καθημερινότητά μου διατροφική ρουτίνα. Έτσι λέγεται διαφορετικά το “κάνω διατροφή” ή “προσέχω”. Όλη αυτή η ρουτίνα έχει να κάνει και με όλες αυτές τις καλές συνήθειες που αδυνατίζουν! Όταν είπα τέλος, τώρα δίαιατα, θυμήθηκα ότι κάπου είχα διαβάσει για αυτές τις καλές συνήθειες που αδυνατίζουν, και θυμάμαι ότι για ένα διάστημα είχα βάλει κάποιες στην καθημερινότητά μου… Και μαντέψτε… Τις βρήκα ξανά!

Όλες οι καλές συνήθειες που αδυνατίζουν συγκεντρωμένες εδώ μόνο για εσάς!

ΠερισσότεραΚαλές Συνήθειες Που Αδυνατίζουν

Συμβουλές Για Άψογο Manicure & Τα Δικά Μου Αγαπημένα

Δύο πράγματα μου φτιάχνουν τη διάθεση στην εμφάνισή μου: το φτιαγμένο μαλλί και τα περιποιημένα χέρια. Και πολύ σωστά καταλάβατε, κάθε φορά που λούζομαι φτιάχνω μαλλί και φροντίζω πάντα να έχω βαμμένα νύχια! Ευτυχώς πιάνουν λίγο τα χέρια μου και κάπως τα καταφέρνω! Βέβαια, τολμώ να πω πως η εξάσκηση φέρνει πολύ καλά αποτελέσματα! Θέλω να μοιραστώ μαζί σας κάποιες μικρές, απλούστατες συμβουλές για να έχετε πάντα χεράκια όμορφα! Οι συμβουλές έρχονται κατευθείαν διά στόματος αδελφής μου, η οποία, εκτός από οικονομολόγος (που εξασκέι το επάγγελμα) είναι και nail expert… Της άρεσε, το σπούδασε και αυτό και με μεγάλη επιτυχία φροντίζει τα χέρια (και τα πόδια) πολλών κοριτσιών, πολυάσχολων, απαιτητικών, καθημερινών και γενικά σύγχρονων, σαν όλες εσάς και εμένα δηλαδή! Θα ήθελα να σημειώσω εδώ το εξής: μπορεί να έχω τον ειδικό πάνω από το κεφάλι μου (μένει στον πάνω όροφο), αλλά τις περισσότερες φορές τo manicure μου το επιμελούμαι εγώ… Αδελφούλα ακούς?

Συμβουλές για άψογο manicure:

 1. Φροντίστε τα χεράκια σας με μία μάσκα χεριών μία φορά την εβδομάδα ή όποτε αισθάνετσε ότι το έχουν ανάγκη. Σας προτείνω να δοκιμάσετε την παρακάτω σπιτική μάσκα. Τη διατηρείτε αρκετό καιρό στο ψυγείο και ακριβώς επειδή είναι φυσική μπορείτε να την εφαρμόζετε όσο συχνά επιθυμείτε. Απλώστε την σε καθαρά και στεγνά χέρια (στο επάνω μέρος της παλάμης σας), χαλαρώστε για 20 λεπτά κια ξεπλύνετε με νεράκι. Ολοκληρώστε την περιποήσηση με τη κρέμα χεριών που χρησιμοποιείτε. Υλικά:50 γρ αποξηραμένα βερύκοκα – 60 ml (1/4 του φλιτζανιού) γιαούρτι – 1 κσ μέλι. Βάζουμε στο μιξεράκι (κοινώς μούλτι) το γιαούρτι και τα βερύκοκα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε λίγιο ακόμα. Έτοιμη! Βάλτε την σε βάζο και απολαύστε την!
 2. Φροντίστε κάθε φορά που χρησιμοποιείτε απορρυπαντικά να προστατεύετε τα χέρια σας με ειδικά γάντια. Είναι οδηγία όχι μόνο της nail expert αλλά και της δερματολόγου μου. Οι ουσίες που περιέχουν όλα τα απορρυπαντικά είναι πολύ σκληρές για το δέρμα.
 3. Κάθε βράδυ φροντίστε τα χέρια σας όπως τους αξίζει. Όλη την ημέρα δουλεύουν σκληρά για όλους! Νομίζω ότι τους αξίζει μία πλούσια κρέμα χεριών. Βάλτε την κρεμούλα σας δίπλα στο κομοδίνο σας για να μην την ξεχνάτε! Εγώ έχω μία στο κομοδίνο μου (την Boskin Mix συστημένη από τη δερματολόγο μου) και μία στην κουζίνα μου (vaseline intensive care , μία απλή που τη βρίσκετε παντού!) για να τη χρησιμοποιώ και κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αυτήν την παίρνω και μαζί μου! Επίσης να σας πω πως σε δύσκολες καταστάσεις η κρέμα που βάζω στα χέρια μου είνια η κλασική Bepanthol. Ειδικά μέσα στο χειμώνα τα χέρια τη χρειάζονται αρκετά!
 4. Πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε βερνίκι καλό είναι να τρίψετε την επιφάνεια των νυχιών σας, πολύ προσεκτικά και καθόλου βίαια, με ένα buffer . Με αυτόν τον τρόπο διατηρούμε την επιφάνεια των νυχιών λεία και ομοιόμορφη.
 5. Φροντίστε να απομακρύνετε κάθε ίχνος λιπαρότητας από τα νύχια πριν εφαρμόσετε το βερνίκι. Με αυτόν τον τρόπο θα δώσετε στο manicure σας λίγο παραπάνω… ζωή. Μπορείτε να βάλετε σε ένα βαμβάκι λίγο οινόπνευμα και να να περάσετε τα νύχια σας, ώστε να πάρετε μακρυά τυχών υπολείμματα κρέμας και λιπαρότητας γενικά.
 6. Ένα άλλο κόλπο για ακόμα… μακροβιότερο manicure είναι να περάσετε μία στρώση top coat την επόμενη ή μετά από 2 μέρες. Για μένα το καλύτερο προϊόν είναι το sech vite .  Πρόκειται για ένα βραβευμένο προϊόν, ΦΑΝΤΑΣΤΚΟ!
 7. Έρώτηση: τα νύχια μου ανπνέουν με τόσες στρώσεις προϊόντων πάνω τους; Η απάντηση έχει ως εξής: και βέβαια ΝΑΙ! Τα νύχια μας αναπνέουν μέσω της κυκλοφορίας του αίματος. Απλά η συχνή χρήση ασετόν καταστρέφει την κερατίνη… Προτιμείστε ξεβαφτικά χωρίς ασετόν.

ΠερισσότεραΣυμβουλές Για Άψογο Manicure & Τα Δικά Μου Αγαπημένα

7 Βήματα Για Να Γίνω Καλύτερη

Δε θέλω να το παίξω έξυπνή ούτε να ισχυριστώ ότι έχω ακολουθήσει αυτά τα βήματα και έχω γίνει καλύτερος άνθρωπος. Όχι, κάτι τέτοιο δεν ισχύει! Πρέπει όμως να σας εξομολογηθώ ότι θέλω να γίνω καλύτερη πρώτα για μένα και μετά για τους ανθρώπους που αγαπώ. Ο ερχομός της κόρης μου με άλλαξε, αλλά δεν είμαι σε θέση έγω η ίδια να σας πω αν με έκανε καλύτερη ή απλά με άλλαξε. Το Σύνδρομο Down με έχει μάθει πολλά, αλλά το καλύτερο από όλα είναι πως να ονειρεύεσαι ένα μέλλον χωρίς όρια.  Ονειρεύομαι το μέλλον χωρίς περιορισμούς στις δυνατότητες των παιδιών μου! Πώς τα καταφέρνω; Λοίπον, η απάντηση είναι πολύ απλή: μπαίνουν όρια που θα όδηγήσουν στη μάθηση, όχι για το τί θα μάθουμε!

Και για να επανέλθω, θέλω πραγματικά φέτος να κάνω κάτι καλό και για μένα! Τα δύο πρώτα χρόνια με τη μικρή ήταν χρόνια αναγνωριστικά. Έπρεπε να βρούμε τις ισορροπίες μας, τις αντοχές μας και την αισιοδοξία μας! Δεν είμαστε όλοι στα ίδια επίπεδα, άλλοι έχουν κάνει πρόοδο εκεί κάποιοι άλλοι εδώ… το παλεύουμε! Προσπαθούμε! Μέσα στην προσπάθεια αυτή είναι  και ο καλύτερος εαυτός μου. Θα ακολουθήσω αυτά τα βήματα και ελπίζω του χρόνου τέτοια εποχή να έχω κάτι καινούριο να σας πω. Να σας μιλήσω για την όμορφη αλλαγή που περιμένω να ‘ρθει και όλα τα άλλα που θα φέρει μαζί της!

7 Απλά Βήματα για να γίνουμε καλύτεροι:

 1. Κάνε focus στο μέλλον. Καλό είναι να μην αναπολούμε το παρελθόν. Το παρελθόν είναι κάτι που πλέον δεν υπάρχει και δε μπορεί να ξαναρθεί. Το πως ήμασταν, πως αισθανόμασταν και τι πρεσβέβαμε τότε δεν έχουν καμία σχέση με το σήμερα που ίσως να έχουμε μία πετυχημένη καριέρα, να έχουμε οικογένεια, να είμαστε χωρισμένοι και τόσα αλλά (απλά ονοματίζω τις πιο συνηθισμένες καταστάσεις). Καλό είναι να γεμίσουμε το μυαλό μας με τις δυνατότητες μας και όχι με περιορισμούς και ήττες. Κάθε νέα μέρα είναι μία ευκαιρία για να δοκιμάσουμε αυτές τις δυνατότητες και να γίνουμε καλύτεροι. Καλύτεροι από αυτό που ήμασταν κάποτε.
 2. Άνοιξε την πόρτα σε όλα τα συναισθήματα. Είναι πολύ εύκολο να απομακρυνόμαστε ή να αποσπάμε τον εαυτό μας από αρνητικά συναισθήματα (θυμός, ζήλια, στεναχώρια κτλ). Αν επιτρέψουμε στον εαυτό μας να αισθανθεί και να επεξεργαστεί όλες αυτές τις δύσκολες στιγμές τότε μόνο θα καταλάβουμε πως είναι να υπερπηδάς εμπόδια. Και πόσο ωραία αισθανόμαστε όταν ξεπερνάμε τις δυσκολίες; Υπέροχα! Γινόμαστε πάντα δυνατότεροι και σοφότεροι.
 3. Θέσε όρια. Όταν μιλάμε για όρια δεν εννοούμε εκείνα για να ελέγχουμε τους ανθρώπους, αλλά αυτά που είναι απαραίτητα για να προστατέψουμε τον ίδιο μας τον εαυτό.
 4. Απέκτησε καλές συνήθειες. Αυτό ίσως να είναι το πιο εύκολο και το πιο άμεσο! Βάλε στη ζωή σου τη γυμναστική, το νερό, τα φρούτα, τα λαχανικά, τη συχνή επαφή με αγαπημένα πρόσωπα και ότι άλλο σου κάνει καλό. Ο καθένας μας γνωρίζει καλύτερα!
 5. Βάλε στη ζωή σου τον όρο ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ. Μεγάλη λέξη! Παράπονα τέλος! Κάνε μία λίστα με τα παράπονα σου και μία με αυτά που έχεις στη ζωή σου και σε κάνουν ευτυχισμένο. Μάντεψε ποια λίστα θα κερδίσει…
 6. Γίνε ΓΕΝΝΑΙΟΔΩΡΟΣ. Ο εγωισμός είναι φυσικό χαρακτηριστικό του ανθρώπου, για αυτό η γενναιοδωρία θεωρείται αρετή. Κάνε λίγο στην άκρη και κοίτα γύρω σου. Υπάρχουν στον κόσμο μας πολλά ερεθίσματα για να αρχίσεις να καλλιεργείς την αρετή της γενναιοδωρίας!
 7. Δώσε ΧΑΡΗ σε ΕΣΕΝΑ. Αγάπησε τον ευατό σου. Σταμάτα να είσαι σκληρός μαζί του. Εξάλλου ό,τι έχεις πετύχει, ό,τι έχεις ζήσει, ό,τι έχεις αποκτήσει και ό,τι σχεδιάζεις ο ευατός σου σε βοήθησε! Αγάπα τον, λοιπόν!

Αυτά τα 7 βήματα θεωρώ ότι είναι απλά και ότι όλοι λίγο πολύ τα έχουμε σκεφτεί. Για μένα ήρθε η ώρα να τα κάνω πράξη. Η ζωή μου άλλαξε και αρκετές φορές το μυαλό μου πάει να φύγει από το κεφάλι μου… Ευτυχώς, το χαμόγελο των παιδιών μου και η αγκαλιά τους μου θυμίζουν πόσο ωραία είναι η ζωή! Είμαι σίγουρη ότι μπορεί να γίνει και καλύτερη….

Καλό Σαββατοκύριακο, όμορφοι αναγνώστες μου!

ΥΓ: Δείτε περισσότερα θέματα αυτοβελτίωσης εδώ . Εγώ αρκετά συχνά το διαβάζω και πέρνω ιδέες τις οποίες μοιράζομαι μαζί σας (όπως και το παραπάνω άρθρο). Δεν είμαι ψυχολόγος ούτε κάποιος ειδικός. Είμαι απλά μία μαμά που μου αρέσει να ομορφαίνω συνέχεια τη ζωή μου.

Αχ, Πόσο θα Ήθελα να Είχα ΜΙΑ Τσάντα…

Η αγαπημένη μου τσάντα για το καλοκαίρι είναι η τσάντα της παραλίας. Οι λόγοι είναι απλοί: “με πάει” στη θάλασσα, “με φέρνει” πιο κοντά στον ήλιο και μου θυμίζει κάθε χρόνο, κάθε φορά που εμφανίζεται ότι η καλύτερη εποχή του χρόνου είναι εδώ!

Είχα διάφορες τσάντες για την παραλία: τσάντες που χωρούσαν απλά μία πετσέτα, αλλά και λίγο μεγαλύτερες. Μεγαλώνοντας τα κριτήρια επιλογής γίνονταν πιο συγκεκριμένα: η τσάντα για την παραλία έπρεπε να ήταν στυλάτη, να ταίριαζε με το ύφος του εκάστοτε μαγιό και να χωρούσε τα απαραίτητα. Όταν λέω απαραίτητα εννοώ και αυτά που “προστάζει το πρωτόκολο”, αλλά και τις προσωπικές μας επιλογές.

ΠερισσότεραΑχ, Πόσο θα Ήθελα να Είχα ΜΙΑ Τσάντα…